Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rhodesian Ridgeback do oddania! Pilne!

Teba

Recommended Posts

"Do oddania (za darmo) 1,5 roczny pies Cent Guernica, z rodowodem. Po rodzicach Dafne Z Łęczyńskiego Pojezierza i Zaki Zimo Folwark Zwierzęcy.

Psiak mimo, ze rasowy, ma dosc nieciekawa historie - urodzil sie w kojcowej rozmnazalni i wlasciwie cale zycie spedzil w zamknieciu; kiedy mial 6-8 miesiecy zostal sprzedany ludziom z malym dzieckiem, ktorzy nie spodziewali sie tak wielkich brakow w socjalizacji i nie poradzili sobie w ukladzie pies-coreczka. Odwiezli go na drugi dzien.

Miesiac temu pies zostal sprzedany ponownie, ponownie przy sprzedazy zatajono jego problemy... ale teraz ma juz poltora roku... nowa wlascicielka mimo checi i sympatii do psa, nie potrafi z nim pracowac. Chce przekazac psa do jego ostatecznego domu, w doswiadczone rece.

Pies nie zna żadnych komend, nie jest nauczony czystosci. Ucieka przez ogrodzenie. Będzie potrzebował dużo opieki i tresury. Pomóżmy znaleźć mu dom, pies zasłużył na normalne, szczęśliwe psie życie.

Wiem ze z tego psa mozna zrobic kanapowca! To cudowna rasa przeciez Swietna okazja dla kogos, kto marzy o ridgebacku, ma checi i wiedze, a nie stac go na kupno takiego psa.

Kontakt z obecna wlascicielka: 0 609 888 168, 058 6762377 - rejon Gdyni - Wejherowa.

Ewentualnie na forum klubu rasy: www.rrclub.pl/forum"

na forum klubu można również zobaczyć zdjęcia zarówno Centa jak i innych rhodesianów

To straszne, co można zrobić z takiego psa, a przy tym podejrzewam, że wszystko to wina nieodpowiedzialnych ludzi. :x

Mam pięciomiesięczną rodezjankę. Miałam w swoim życiu wiele psów, ale żaden nie był tak mądry. Pies od skończenia czterech miesięcy sygnalizuje potrzebę wyjścia, zna bardzo dużo komend. Uczy się wręcz błyskawicznie.

Może znajdzie się jakiś doświadczony psiarz, który poświęci temu RR czas i zapewni mu lepszą przyszłość.

• 1 month później...

Pies ma już nowy dom.

Wiecie ja też mam RR :wink: co więcej nie jest to mój ostatni RR, a o takich rzeczach wole pisać również w takich miejscach, bo akurat większość hodowców RR trzyma się dość blisko i wszyscy byli o tym powiadomieni.

a ja mam szczerą nadzieję, że przez dłuższy czas nie będę musiała się tu udzielać- oczywiście w celu szukania domu dla jakieś bidy :)