tczarek 01.04.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 W ubiegłym roku wsadziłem 8 cyprysów. Sadzonki po okresie zimy zmieniły kolor z zielonego na brązowy. Pytanie czy jeszcze coś z nich będzie? Czy lepiej je zastapić nowymi ? Pozdrawiam ,Wątek uważam za zamknięty. Dzięki za wszystkie informacje. [ Ta wiadomość była edytowana przez: tczarek dnia 2003-04-03 07:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika30 04.04.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 U mnie jest podobnie, 5 cyprysów zbrązowiało ,7 jest ok.Może trzeba będzie zastosować nawóz przeciw brazowieniu iglaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 04.04.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 nie wiem czy to coś da! poczekajcie jeszcze na prawdziwą wiosnę jak nic nie odbiją zielenią to niestety chyba padły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 05.04.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Ja na swojej działce dwa lata temu posadziłam żywotniki zachodnie(tuje). Zimą zrobiły się brązowe, ale na wiosnę wrócił im zielony kolor. Tej zimy znowu zrobiły się brązowe ale widać już pierwsze symptomy ożwiania się (zaczyna się wegetacja). Może z twoimi iglakami będzie podobnie. Słyszałam też taką opinię (nie wiem czy jest prawdziwa)iż są specjalne nawozy do iglaków, dzięki którym rośliny zachowują zielony kolor nawet zimą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 09.04.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Miałam 4 cypryśniki - wszystkie wymarzły tej zimy. Mróz poczynił mi duże szkody w tym roku w ogrodzie - oprócz cypryśników "dostały" róże, część cebulowych między innymi cesarska korona , jukka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 A moja choinka stoi na balkonie w doniczce.I bardzo dobrze,na Wielkanoc-jak znalazł.W tych okolicznościach przyrody..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 09.04.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Niestety ta zima była nieubłagana dla iglaków i w ogóle ,wiele wymarzło,wymarzły mi wrzośce ,jałowce ale jeszcze zbyt wcześnie twierdzić iz to co brązowe wymarzło,gdyż niektóre gatunki iglaków brązowieją zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klon 24.04.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 tegoroczna zima była dość długa i ostra, więc obawiam się, że niestety, ale Twoje cyprysy stały się jej ofiarami.Jeżeli jeszcze się nie zazieleniły, to szybko szukaj nowych drzewek, bo należałoby je już posadzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 24.04.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 pisałam wcześniej,że chyba wymarzły mi jałowce,po paru ciepłych dniach jednak się zazieleniły i wydaje mi się ,że zaczną rosnąć ,także z tym wyrywaniem to warto jeszcze poczekać,a drzewka ze szkółek można sadzić przez okragły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 24.04.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 pisałam wcześniej,że chyba wymarzły mi jałowce,po paru ciepłych dniach jednak się zazieleniły i wydaje mi się ,że zaczną rosnąć ,także z tym wyrywaniem to warto jeszcze poczekać,a drzewka ze szkółek można sadzić przez okragły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts