Aligatoor 30.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witajcie. Mam zamiar w niedlugima czasie zabrac sie za budowe. Wybralem projekt - poweidzcie czy warto. Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 16.09.2006 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witaj! Jestem w trakcie budowy tego projektu. Nie jest to tani dom. Na charakter budynku a zarazem jego cenę wpływ mają efektowne dodatki. Mam tu na uwadze duże powierzchnie klinkieru. Niestandardowy komin. Dwa kominki. Duże okna z łukami. 260 m2 powierzchni dachu. Wysokie na 2,80cm pomieszczenia. Jestem na etapie krycia dachu papą. Jeszcze sporo roboty wewnątrz i zewnątrz, a już coraz bliżej do założonej granicy wydatków . Mam nadzieję zamknąć się w kwocie 120tyś. za stan surowy otwarty (materiały + robocizna). Buduję na półn-wsch od W-wy i raczej nie przepłacam . Budynek wart jest tych pieniędzy ze względu na swoją urodę, a ponad to (jak dla mnie) jest optymalnie rozplanowany. Jest jednym z niewielu projektów idealnie pasujących na działkę z wjazdem od południa! Początkowo naszym faworytem do budowy była Adela z tej samej pracowni. Ale po obejżeniu gotowej Adeli zrezygnowaliśmy z tego projektu. Porażką w tym projekcie były podpory na poddaszu. Nawet cztery w jednym ciasnym pokoju. Izolda wszystkie podpory ma schowane w ścianach! . Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 18.09.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam! Budynek z pokrytym dachem nabrał proporcji i naprawdę prezentuje się świetnie. Gorąco polecam ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aligatoor 18.09.2006 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Bardzo sie ciesze ze nie jestem sam w swoich wyobrazeniach o domu i ze Izolda znalazala (nei tylko we mnie) milosnikow. Mimo ze jak twierdzisz domek jest idealny ja dokonalem pewnych modyfikacji powiekszając garaz o kolejne stanowisko i co za tym, idzie garderobe nad nim na pietrze. Mimo zmian domek nadal fanie wyglada. Obaj sie chyba zgodzimy ze mankamenty jakie wymienasz (podwojny kominek czy niecodzienna linia okien czy komina, czy wreszcie konstrukcje wsporcze dachu to elementy ktore dają temu projektowi niespotykaną (przynajmej tak sądze) indywidualnosc. Jeśli okaze sie ze troche drozszą - licze ze bedzie warto. Jesli idzie o Twoj dorobek chetnie poznam szczegóły jesli zgodzisz sie nimi podzielic. Kazde zdjecie z kazdego stanu budowy mile widziane. Pozdrawiam Ali [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 22.09.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam!Postaram się wkrótce wkleić kilka zdjęć (trochę to potrwa bo nie mam cyfrówki). Może przekona się do tego projektu więcej osób.A propos garażu. Też brałem pod uwagę powiększenie, ale wymiary działki uniemożliwiły mi realizację tego pomysłu. Nie wiem na jakim etapie jesteś, ale ja i murarze mamy problem z "krzywym kominem". Murowanie cegłą klinkierową "poziomo każdą warstwę" spowoduje powstanie schodków na krzywiźnie. W innej wersji, pochylanie cegieł na łuku komina spowoduje zgubienie linii fug i mnóstwo pracy przy przycinaniu klinkieru pod skosem na bokach komina. Moje poszukiwania w intenecie podobnego problemu nie przyniosło skutku. Czy masz jakiś pomysł na wykończenie tego komina. U mnie prawdopodobnie będzie oklejony płytkami klinkierowymi.http://www.archipelag.pl/realizacja.php?KatID=3070000&RealizID=24Na tym linku jest podobna "Melania", ale nie widać szczegółów. W sobotę oblewamy z ekipą więźbę. Może po tym spotkaniu nabiorą większej ochoty do pracy.Acha! Przy kieliszku chcę wynegocjować wycięcie podpór drewnianych i zastąpienie ich podporami murowanymi. Chodzi o wyeliminowanie powstawania pęknięć w ścianie na styku podpora drewniana-mur ściany działowej.Pozdro Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aligatoor 28.09.2006 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 no rozumie ze juz glowa nie boli po sobocie - ciekawe co wynegocjowales. Czekam na fotki , co do komina zabiles mi cwieka - teraz bede bacznie obserwowal podobne projekty - tu siedzi sporo pulapeki oby nie za duzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina123 19.11.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam wiosną zamierzamy rozpocząć budowę Izoldy (prawdodobnie, bo jeszcze się odrobinę zastanawiamy nad wyborem projektu). Chętnie zobaczyłabym zdjęcia wybudowanego domu, nawet w stanie surowym. Może ktoś chciałby się pochwalić swoją Izoldą? Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon2go2.pl 07.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witajcie! Izolda jest przepiękna...szukam już dość intesywnie (i długo) jakiegoś ślicznego projektu i przyznaję, że tak ładnego jak Izolda jeszcze nie znalazłem...Bardzo proszę o jakiekolwiek fotki...bardzo jestem ciekaw wyglądu "na żywo" Pozdrawiam wszystkichSzymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dose2000 19.07.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam,szukałem info na temat Izoldy i w końcu znalazłem "kącik" przyjaciół tego projektu. Odkurzam więc temat - napiszcie, jeśli już mieszkacie w swoich Izoldach - warto? I proszę o jakieś fotki:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts