vitek 30.08.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 mam dom ok 300 m2 + garaz.Za polozenie kabli,uziemienie,inst alarmowa i zasilanie bramy wjazdowej dostalem cene 45000 +vat.to chyba duzo??co myslicie??prosze o opinie.... np instalacje odgromowa wycenili na 6000 a w miedzi na9000.( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.08.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 To wszystko zalezy ile masz punktów przylaczeniowych, za kazdy punkt u mnie elektryk bierze 18 zl. Mi za sam parter domku co ma 60m2 wychodzi ok 1000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 30.08.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Moim zdaniem - masakra - ja płaciłem około 7.000 za elektrykę i instalację alarmową, antenową i do kina domowego (podtynkowa).Dom o pow. 230m2 (po podłogach) z garażem.Nie mówię, naturalnie, o przyłaczu elektr., bo to już miałem w cenie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 30.08.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 kosmos cena do instalacji alarmowej wez sobie firme co to robią ...a nie elektryka , ktrory juz kiedys robil cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 30.08.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 hey...ja Ci zrobię to duuuużo taniej... ...powiedz mi tylko, czy robią wszystko zgodnie z aktualnymi przepisami które są już zbliżone do unijnych... znajomy co ma firmę ostatnio twierdził, że gdyby tak zrobić wszystko zgodnie z przepisami to sama rozdzielnica kosztowała by 10tys.zł...ale jeszcze da się to jakość obejść nie wiem na ile przesadzł , a na ile mówił prawdę... po cenie którą Tobie zaoferowano myślę, że za dużo nie przesadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 31.08.2006 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 O Jezuuuu Cena z kosmosu i to dalekiego !!! U mnie , a mam d12b muratora cała elektryka + instalacja alarmowa to był koszt 2.500 Poszukaj po oznajomych czy ktoś nie bawi się w elekrtykę a zaoszczędzisz na dobry samochód ( używany ) Wogóle kazdy etap budowy trzeba przemyśleć pod kątem znajomości budowlanych. Ja tak naprawdę oficjalną firmę wziełem do powieszenia i uruchomienia pieca CO Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 31.08.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Poszukaj po oznajomych czy ktoś nie bawi się w elektrykę... Dobre. A jak zachoruje ci dziecko też poszukasz znajomego który bawi się w doktora - w internecie możnba znaleźć opis i sposób leczenia każdej choroby.Prąd to bardzo niebezpieczne medium, i powinien się nim "bawić" wykwalifikowany elektryk, po montazu dokonać pomiarów, i podpisać protokół - bierze odpowiedzialność.Cena może i duża, ale zależy jakie wymagania.Zapytaj o ofertę inną firmę, ale nie "pana Romana", tylko elektryka, co zrobi pomiar, podpisze protokół i wystawi fakturę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 31.08.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Tak liczę te zera i chyba mi się w oczach mieni. Za 45000 to można kawał domu wybudować a nie tylko jedną instalację. Wg mnie sporo za dużo sobie ten elektryk liczy. Najlepsza metoda to zapytać się jeszcze 2-3 innych elektryków o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.08.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam. Tak liczę te zera i chyba mi się w oczach mieni. Za 45000 to można kawał domu wybudować a nie tylko jedną instalację. Wg mnie sporo za dużo sobie ten elektryk liczy. Najlepsza metoda to zapytać się jeszcze 2-3 innych elektryków o wycenę. Włanie. Nie można uczciwie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Bo nie znamy pozostałych warunków (zakładam oczywicie, że iloć zer jest prawidłowo podana). A może ta cena obejmuje: roboty instalacyjne, materiały, pozostawienie narzędzi do dyspozycji zamawiajšcego, elektryczne wyposażenie domu (kuchenka, żyrandole, telewizor, piec elektryczny etc.,itp.,itd)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitek 31.08.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 dziekuje za odpowiedzi.Cena obejmuje materialy tzn kable i robocizne bez "bialego montazu" tzn tylko to co jest pod tynkiem.gniazda wtykowe 230v -9000zl za dom, 1300 za garaz,oswietlenie domu 7tys,garazu 1500.....zasilanie bramy wjazdowej 1300 ulozenie przewodu do domofonu.750 itd,itp......sam czuje ze chca mnie tekko zlupic....(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 31.08.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 dziekuje za odpowiedzi.Cena obejmuje materialy tzn kable i robocizne bez "bialego montazu" tzn tylko to co jest pod tynkiem.gniazda wtykowe 230v -9000zl za dom, 1300 za garaz,oswietlenie domu 7tys,garazu 1500.....zasilanie bramy wjazdowej 1300 ulozenie przewodu do domofonu.750 itd,itp......sam czuje ze chca mnie tekko zlupic....(( Ojojojoj Przepędź jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.08.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam. dziekuje za odpowiedzi.Cena obejmuje materialy tzn kable i robocizne bez "bialego montazu" tzn tylko to co jest pod tynkiem.gniazda wtykowe 230v -9000zl za dom, 1300 za garaz,oswietlenie domu 7tys,garazu 1500.....zasilanie bramy wjazdowej 1300 ulozenie przewodu do domofonu.750 itd,itp......sam czuje ze chca mnie tekko zlupic....(( Rzeczywicie, gdyby był blisko, zrobiłbym ci taniej (znacznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 31.08.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Własnie zakonczyłam prace elektryczne: calość (bez bialego montażu) wyniosla mnie 12 000 zl, w tym przyłacze kablem ziemnym do skrzynki w ogrodzeniu do domu, zasilanie pompy też w ziemi, zasilanie bramy wjazdowej, instalacja TV i komputerowa, rozprowadzenie kabli telefonicznych i domofonu wraz z wyprowadzeniem do furtki. W cenie jest też domowa rozdzielnia. Do tego papierologia związana z odbiorem w ZE. Dom ok 250m2, elektryk z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Szukają jelenia. U mnie elektryka kosztowała jakieś 4500 zł (materiały + robocizna). Osprzęt kilkaset złotych. Instalację alarmową, antenową i ethernetową zrobiłem sam. Za 45 tys. miałem zbudowany parter domu ze stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Don Pablo 01.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 To wszystko zalezy ile masz punktów przylaczeniowych, za kazdy punkt u mnie elektryk bierze 18 zl. Mi za sam parter domku co ma 60m2 wychodzi ok 1000zl. taaa... mi elektryk "po znajomości" i bez faktury powiedział 30zł za punkt (bez b. montażu) ech... cenią się ludziska... Ale w ten sposób drugą wypłatę będę miał w ciągu pół miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.09.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam. taaa... mi elektryk "po znajomości" i bez faktury powiedział 30zł za punkt (bez b. montażu) ech... cenią się ludziska... Ale w ten sposób drugą wypłatę będę miał w ciągu pół miesiąca. Takie porównania sš bardzo efektowne, ale mało efektywne. To może być np. płacenie za montaż rozdzielnicy osobno, albo cena zawarta w oplacie za punkt, to może być cena z "papierami" końcowymi albo trzeba będzie zawołać innego "fachowca" aby wystawił protokół. Różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Don Pablo 01.09.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Już się poprawiam30zł za punk typu gniazdko, kontakt...Papierologia (projekt przyłącza, odbiór) osobno i inna osoba.Ten Pan miał tylko pociągnąć kable po gołym murze i podłączyć do skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.09.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Mi wlasnie dzis zakonczyli robienie elektryki na parterze w domku i za robocizne w sumie 36 punktów zaplacilem 650zl z faktura, w cenie byl montarz rozdzielni wraz z bezpicznikami i rónicówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 01.09.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam, mi elektryk powiedział 40zł z punktu, może troche zejdzie gdy tych punktów będzie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 02.09.2006 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam. 40zł za punkt to nie jest duzo, zależy co jeszcze uważa za punkt. Czy elektryk daje swój osprzęt łaczeniowy - puszka, łączka, gips???? Powinien.Uważam, że powino się skończyć z liczeniem za punkt, i to inwestorzy powinni o to walczyć.Spotkałem się z ceną 35 zł za puszkę, po znajomości:-) i wtedy wychodzi 60 zł za punkt, plus montaz e-sa w rozdzielni.nie prościej poprosic o wycenę za całość????C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts