Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za elektryke

vitek

Recommended Posts

hey...ja Ci zrobię to duuuużo taniej... 8) :wink:

...powiedz mi tylko, czy robią wszystko zgodnie z aktualnymi przepisami które są już zbliżone do unijnych... znajomy co ma firmę ostatnio twierdził, że gdyby tak zrobić wszystko zgodnie z przepisami to sama rozdzielnica kosztowała by 10tys.zł...ale jeszcze da się to jakość obejść 8) nie wiem na ile przesadzł , a na ile mówił prawdę... po cenie którą Tobie zaoferowano myślę, że za dużo nie przesadził :roll:

O Jezuuuu :oops:

Cena z kosmosu i to dalekiego !!!

U mnie , a mam d12b muratora cała elektryka + instalacja alarmowa to był koszt 2.500

Poszukaj po oznajomych czy ktoś nie bawi się w elekrtykę a zaoszczędzisz na dobry samochód ( używany ) :D

Wogóle kazdy etap budowy trzeba przemyśleć pod kątem znajomości budowlanych.

Ja tak naprawdę oficjalną firmę wziełem do powieszenia i uruchomienia pieca CO :lol:

Powodzenia :-)

Poszukaj po oznajomych czy ktoś nie bawi się w elektrykę... Dobre. A jak zachoruje ci dziecko też poszukasz znajomego który bawi się w doktora - w internecie możnba znaleźć opis i sposób leczenia każdej choroby.

Prąd to bardzo niebezpieczne medium, i powinien się nim "bawić" wykwalifikowany elektryk, po montazu dokonać pomiarów, i podpisać protokół - bierze odpowiedzialność.

Cena może i duża, ale zależy jakie wymagania.

Zapytaj o ofertę inną firmę, ale nie "pana Romana", tylko elektryka, co zrobi pomiar, podpisze protokół i wystawi fakturę.

Pozdrawiam.

Witam.

Tak liczę te zera i chyba mi się w oczach mieni. Za 45000 to można kawał domu wybudować a nie tylko jedną instalację. Wg mnie sporo za dużo sobie ten elektryk liczy. Najlepsza metoda to zapytać się jeszcze 2-3 innych elektryków o wycenę.

Właœnie. Nie można uczciwie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Bo nie znamy pozostałych warunków (zakładam oczywiœcie, że iloœć zer jest prawidłowo podana).

A może ta cena obejmuje: roboty instalacyjne, materiały, pozostawienie narzędzi do dyspozycji zamawiajšcego, elektryczne wyposażenie domu (kuchenka, żyrandole, telewizor, piec elektryczny etc.,itp.,itd)?

dziekuje za odpowiedzi.Cena obejmuje materialy tzn kable i robocizne bez "bialego montazu" tzn tylko to co jest pod tynkiem.gniazda wtykowe 230v -9000zl za dom, 1300 za garaz,oswietlenie domu 7tys,garazu 1500.....zasilanie bramy wjazdowej 1300 ulozenie przewodu do domofonu.750 itd,itp......sam czuje ze chca mnie tekko zlupic....((

dziekuje za odpowiedzi.Cena obejmuje materialy tzn kable i robocizne bez "bialego montazu" tzn tylko to co jest pod tynkiem.gniazda wtykowe 230v -9000zl za dom, 1300 za garaz,oswietlenie domu 7tys,garazu 1500.....zasilanie bramy wjazdowej 1300 ulozenie przewodu do domofonu.750 itd,itp......sam czuje ze chca mnie tekko zlupic....((

Ojojojoj :o

Przepędź jak najszybciej.

Witam.

Rzeczywiœcie, gdybyœ był blisko, zrobiłbym ci taniej (znacznie).

Własnie zakonczyłam prace elektryczne: calość (bez bialego montażu) wyniosla mnie 12 000 zl, w tym przyłacze kablem ziemnym do skrzynki w ogrodzeniu do domu, zasilanie pompy też w ziemi, zasilanie bramy wjazdowej, instalacja TV i komputerowa, rozprowadzenie kabli telefonicznych i domofonu wraz z wyprowadzeniem do furtki. W cenie jest też domowa rozdzielnia. Do tego papierologia związana z odbiorem w ZE.

Dom ok 250m2, elektryk z Warszawy.

To wszystko zalezy ile masz punktów przylaczeniowych, za kazdy punkt u mnie elektryk bierze 18 zl. Mi za sam parter domku co ma 60m2 wychodzi ok 1000zl.

taaa... mi elektryk "po znajomości" i bez faktury powiedział 30zł za punkt (bez b. montażu)

ech... cenią się ludziska...

Ale w ten sposób drugą wypłatę będę miał w ciągu pół miesiąca.

Witam.

taaa... mi elektryk "po znajomości" i bez faktury powiedział 30zł za punkt (bez b. montażu)

ech... cenią się ludziska...

Ale w ten sposób drugą wypłatę będę miał w ciągu pół miesiąca.

Takie porównania sš bardzo efektowne, ale mało efektywne.

To może być np. płacenie za montaż rozdzielnicy osobno, albo cena zawarta w oplacie za punkt, to może być cena z "papierami" końcowymi albo trzeba będzie zawołać innego "fachowca" aby wystawił protokół.

Różnie bywa.

Witam. 40zł za punkt to nie jest duzo, zależy co jeszcze uważa za punkt. Czy elektryk daje swój osprzęt łaczeniowy - puszka, łączka, gips???? Powinien.

Uważam, że powino się skończyć z liczeniem za punkt, i to inwestorzy powinni o to walczyć.

Spotkałem się z ceną 35 zł za puszkę, po znajomości:-) i wtedy wychodzi 60 zł za punkt, plus montaz e-sa w rozdzielni.

nie prościej poprosic o wycenę za całość????

C