emems 01.04.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 http://hanys73.republika.pl/cichy/gp.gif Pozdrawiam Podlasian i okolice Białegostoku. Podlasianie odezwijcie się. Jakoś słabo jesteście aktywni na Forum. To Hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Zachodnio-pomorskie pozdrawia Podlaskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 02.04.2003 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Podlaskie pozdrawia Zachodnio Pomorskie a szczególnie okolice Szczecina http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/8a.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Magda chyba tylko Ty jesteś jedyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 07.04.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Witam, Już próbowałam wcześniej (link podlasie). Cisza jak makiem zasiał. Strasznie jesteśmy nierozmowni:sad: magero (gmina Dobrzyniewo Duże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 07.04.2003 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Hejka Pozdrawiam magero Smutna ta nasza Grupa Podlaska Tylko ja i magero narazie z Podlasia Może ktoś jeszcze się zgłosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 07.04.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 No strasznie smutna, a przecież jest jeszcze Pik33, muzyk, ArtMedia, pajek. Och, gdzie jesteście?Pik33, pajek - też budujecie w Gm Dobrzyniewo. Odezwijcie sie!!!magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 07.04.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 emems, to może my sobie pogadamy:smile: Budujesz już czy dopiero zamierzasz? I gdzie? My na razie jesteśmy na etapie robienia projektu. Działkę juz kupiliśmy, mamy warunki, szukamy geodety i zastanawiamy się nad projektem. Może znasz jakiegoś goedetę, bo na razie ci, do których dzwoniłam jakoś nie chcą zarobić pieniędzy. Najpierw się umawiamy, a potem ich nie ma i nie mam z kim pogadać magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.04.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Witam. Obserwując forum, można odnieść wrażenie, że na Podlasiu albo się w ogóle nie buduje, albo wszyscy tak jak ja budują sposobem gospodarczym i nie mają normalnie czasu na forum Ale jakby co to czytam. Jeśli będę miał coś do "powiedzenia" to się odezwę. Na razie wkurzyła mnie pogoda, i to w połowie prac ociepleniowych i dekarskich. Choć szczerze mówiąc spodziewałem się takiego ataku zimy. Tylko łudziłem się, że się mylę. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 08.04.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Robię statystykę Znacie jakiegoś geodetę w okolicach Białegostoku??? Proszę o dane na priv:smile: [email protected] karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.04.2003 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 No ruszyło się nasze Podlasie WITAM wszystkich. Zgadzam się z ArtMedia - pogoda paskudna ale od soboty słoneczko Buduję się w Łapach. W systemie podobnym do kakadyjki. Mam już fundamenty i wymurowany garaż i kotłownię i składzik opału. W tym roczku w czerwcu będzie cały domek drewniany zadaszony i obity płytami OSB. Magero spójż na priva co do geodety. Nara i trzymajcie się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 09.04.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Dziękuję wam za geodetę Fajnie Wam - już macie bliżej końca niż dalej. My mamy nadzieję, że w tym roku postawimy choć stan surowy zamknięty, ale bez okien. Na razie czarno widzę przyłącza energetyczne , bo mamy do najbliższego słupa ze 200 m i raczej ZE nie będzie się spieszyć. ArtMEdia - z czego budowałeś? bo my się zdecydujemy chyba na BK. karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.04.2003 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Hej magero Ja też miałam ze 150 metrów do linii i musiałam na swój koszt postawić 2 słupy koszt linii 5 tys co musiałam przekazać na ZE ale to było w 2000 roku! he he. No właśnie ArtMedia z czego budujesz ?? i jaki stan ? i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 09.04.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 On 2003-04-09 12:36, emems wrote: Hej magero Ja też miałam ze 150 metrów do linii i musiałam na swój koszt postawić 2 słupy koszt linii 5 tys co musiałam przekazać na ZE ale to było w 2000 roku! he he. No właśnie ArtMedia z czego budujesz ?? i jaki stan ? i gdzie? No własnie, mimo że zmieniło się prawo energetyczne, ale niestety dotyczy tylko tych działek, kóre w planie zagospodarowania są budowlane. My niestety mamy działkę rolną, więc ZE może nas obciążyć faktycznymi kosztami przyłączy, czyli tez może byc powyżej 5 tys. Wszystko powinno się wyjaśnic w najbliższym terminie. karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.04.2003 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 marego życzę wytrwałości myśmy mieli najlepiej przy odbiorze linii zajęło to nam ok 6 miesięcy !!!! ale przyjęli naszczęście.Zresztą kto by niechciał zadarmo czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 09.04.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Witam. On 2003-04-09 12:36, emems wrote: ... No właśnie ArtMedia z czego budujesz ?? i jaki stan ? i gdzie? Właściwie to już prawie wszyscy wiedzą, bo się ciągle chwalę Ale zawsze służę informacją. Wszystkie szczegóły na: http://artmedia.of.pl w dziale "Budowa". A gdyby się Wam nie udało to buduje w Zabłudowie, z BK ze Śniadowa. Właściwie to tę część mam juz za sobą Ale wiecie co, tak szczerze mówiąc to po doświadczeniach z wykonawcami, materiałami i tak w ogóle po prawie trzech latach budowy stwierdzam, że następny dom będę budował ze ścianą trójwarstwową. Od środka ceramika (ale zwykła nie poryzowana), w środek wełna, a od zewnątrz BK. Na dach solidna, strugana więźba i dachówka. I także sposobem gospodarczym, ale bogatszy o doświadczenia. Tylko czy to nastąpi? Powodzenia! Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 09.04.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 A gdyby się Wam nie udało to buduje w Zabłudowie, z BK ze Śniadowa. No właśnie się nie udało - pisze, że nie można wyświetlić strony. A dlaczego byś zrezygnował z BK? Teraz masz jednowarstwową czy trójwarstwowa ale z samego BK? karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 09.04.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Witam ponownie. Coś chyba domeny się wykoleiły. Mozna bezpośrednio: http://strony.wp.pl/wp/artmedia/ A co do BK, to nie mam zastrzeżeń, tylko, ogólnie ściana dwuwarstwowa przestaje mi sie podobać. Trzeba mieć świetnego wykonawcę, inaczej szkoda kasy. A skoro już trójwarstwowa, to lepiej, aby od środka była twardsza niż BK, żeby kołki zwykłe można było używać do cięższych rzeczy. Bo te do BK, takie naprawdę solidne i długie drogo wychodzą. Ale jeszcze z innej strony, ponieważ sam wykonuję wszystkie instalacje i pomyślę z jaką łatwością idzie wkuwanie ich w ściany to już sam nie wiem, czy nie lepiej z BK, ale trójwarstwową? Ze względu na etapowość prac dwuwarstwowa wychodzi lepiej, ale trójwarstwowa nie będzie dużo droższa. Może nawet tańsza? Ale trzeba kasę od razu wyłożyć. Dlatego robiliśmy dwuwarstwową. Budujemy z naszych wynagrodzeń, nie korzystamy z kredytów, dlatego nie możemy wyłożyć więcej kasy w krótkim okresie. Przez zimę tylko trochę się uskłada Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.04.2003 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 ArtMedia fajne fundamenty i patrzę że podobny trochę domek do mojego Ja też buduję się z poborów i jakoś idzie z dobrymi chęciami. A wkurza mnie to że ktoś się dziwi jak to można się tylko z poborów budować bez kredytu. Przyznasz, że można i to można wiele zrobić a jak my potrafimy się targować my tzn. ci budujący się z pobotrów. Nieprawdaż. PS Te dwie panny obok twojej żony to twoje córy bliżniaczki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 10.04.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 )) On 2003-04-10 08:42, emems wrote: PS Te dwie panny obok twojej żony to twoje córy bliżniaczki??? Siostry! Tylko pewnie dwuznacznie napisałem? Otóż siostry swoje i moje. A nie tylko swoje Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts