Rachela 22.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 CoolaTT a jaka jest ta minimalna odległość nad kominkiem do wylotu spalin żeby było okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 22.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 CoolaTT a jaka jest ta minimalna odległość nad kominkiem do wylotu spalin żeby było okej? Chodzi o to ażeby, tak wprowadzić rurę spalinową z kominka do komina żeby miała jak najmniej załamań (najlepiej w ogóle) i żeby wlot do komina był wyżej niż wyjście spalin z kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 22.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A ile wyżej ma znaczenie? bo u nas ze 30 cm bedzie bez robienia nowej dziury.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 22.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A ja pozdrawiam z nowozamieszkałego domu. o, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiwonka 22.01.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam grupę ponownie! Projekt nasz leżakuje w urzędzie i czeka na pozwolenie. Planujemy rozpocząć budowę na wiosnę i w związku z tym poszukujemy ekipy (SPRAWDZONEJ ,NIEDROGIEJ I POJĘTNEJ) do zbudowania domu z poddaszem użytkowym (pow.uzyt.138m2)do stanu surowego otwartego. Projekt był bazowany na http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=359&opcja=opis . Wprowadziliśmy trochę zmian , bo działka węższa ,wiec trzeba go było trochę uszczuplić. Parter pozostał bez większych zmian ,ale na górze jest mała antresola i tylko jedna łazienka i przy niej mała pralnia.Wycenę jaka dostaliśmy od firmy z Bielska Podlaskiego zbiła nas z nóg 80.000 za samą robociznę. Pomocy! Czekamy na kontakty!!!!! Z góry serdeczne dzięki Przydało by się założyć dziennik ,bo fajna to sprawa z perspektywy czasu. Jak synek wyrośnie z kolek niemowlęcych to "słowo harcerza" dziennik powstanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 23.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 CoolaTT no to co z tym pierwszym snem? Tylko nie mów że nic Ci się nie śniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 może wciąż jeszcze śpi i śni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 25.01.2009 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Mam problem i proszę o poradę. Mam dzialke w Fastach. W zwiazku z tym, ze teren jest podmokły, za radą forowiczów lub jak kto woli forumowiczów nawiozłam ziemi, aby podnieść teren (teren przed nawożeniem był ponizej wysokości ulicy). No i tu zaczyna się problem. Sasiad z działki obok twierdzi, że to moje poczynanie sprawiło, że wody gruntowne podniosły się. Równolegle przy mojej działce biegnie rów melioracyjny - nie zostal on zasypany podczas nawożenia ziemi. Sąsiad twierdzi, że powinniśmy przekopać rów (a to oczywiscie kasa) i powołuje sie na punkt z warunków zabudowy , który mówi ... realizacja inwestycji nie moze powodować zmainy stanu wody na gruncie oraz odprowadzenia wody i ścieków na grunty sąsiednie zgodnie z art. 29 ustawy z dnia 18.08.2001 r.Prawo wodne (teks jednolity Dz. U. Nr 239 poz. 20019 z 2005 r.).....Nie chcę z przyszłym sąsiadem "drzeć kotów" ale co mmam począć, plis pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 26.01.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 hej, w sobotę zostały wylane u mnie posadzki. Póki co mrozu nie ma i mam nadzieję, ze przez jakiś czas nie będzie. Kurczę, do soboty wydawało się że sufit będzie tak wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolapoplawska 26.01.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam. Jestem Nowa na forum ale fajnych rzeczy mozna tu poczytać. Ja właściwie z pytaniem odnośnie rekuperatorów, chcemy taki sobie zainstalowac tylko nie bardzo z mężem wiemy jaką firme wybrać. Czy może ktoś się pochwalić dobrze działającym i dobrze wykonaną instalacją. prosze o opinie. Dzieki bardzo. P.s Ja w zamian moge podać namiar na Glazurnika, z którego pracy jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 28.01.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A co tu tak cicho nikt nie buduje na podlasiu? Zapraszam do działu Wykonawca doskonały ....... do grupy "Wykonawcy Podlasia" wpisujcie swoje dobre i niedobre wrażenia z ekipami.Kogo polecacie a kogo unikać. Pozdrowienia dla Podlasian budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 29.01.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam wszystkichGratuluję zamieszkałym, dobrej pogody budującym:DCzekam na odpowiedni moment żeby ruszyć dalej.Zapowiadają jeszcze mrozy w lutym, mam nadzieję że później pogoda ustabilizuje się.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 01.02.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam Co prawda projekty jeszcze w starostwie(od 17 grudnia)ale już czas zapoznać się z ofertą hurtowni i składów budowlanych.Potrzebuję namiary na:- bloczki betonowe(znalazłem po 3,6 za 37x24x12 z transportem na plac ale wyładunek z wywrotki)-ceramikę Poro lub coś podobnego(najtańszy znaleziony Keraterm po 6 zł a Poroterm po 6,50)-drewno na więżbę (najniższa oferta to tartak w Strabli po 580 m3 )-dachówkę(chyba braas?)Jak myślicie -czy już czas na zakupy?Piszcie,polecajcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻANET1719501885 03.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam - może ktos potrzebuje pustak stropowy Porotherm 19/62,5 5 palet do sprzedania - cena 2zł brutto/pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 04.02.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 mam do zbycia po wykończeniu prawie 6m2 alabastrino 45x45 i troche hariona (różne płytki, trochę mozaiki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 05.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 mam do zbycia po wykończeniu prawie 6m2 alabastrino 45x45 i troche hariona (różne płytki, trochę mozaiki) A nie możesz tego zwrócić? U mnie Consus przyjmował bez problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamsa 06.02.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 witam, potrzebuję elektryka który wykona przyłącze od skrzynki którą ZE postawił na granicy działki do domu, przyłącze tymczasowe. Teren budowy Grabówka. Jak macie kogoś to dajcie. Dziś mi skrzynkę postawili A ile to kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydzia 06.02.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 witam, potrzebuję elektryka który wykona przyłącze od skrzynki którą ZE postawił na granicy działki do domu, przyłącze tymczasowe. Teren budowy Grabówka. Jak macie kogoś to dajcie. Dziś mi skrzynkę postawili A ile to kosztuje?? Witam. Ja również buduję się w Grabówce, ale na razie jestem na etapie zamykania stanu surowego. W związku z tym mam pytanie dotyczące okien i drzwi wejściowych. Gdzie można kupić dobre okna i drzwi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 06.02.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam wszystkich Szukam ekipy godnej polecenia do budowy w stanie surowym. Planuję budować w Ytongu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellilla 09.02.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 witam, potrzebuję elektryka który wykona przyłącze od skrzynki którą ZE postawił na granicy działki do domu, przyłącze tymczasowe. Teren budowy Grabówka. Jak macie kogoś to dajcie. Dziś mi skrzynkę postawili \Moje przyłącze( skrzynkę) w Grabówce wykonywał Pan , który ma umowę z ZE, nie wiem tylko czy mogę tak podawać namiar na Niego więc odezwij się na mojego e-maila : [email protected]Powodzenia , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts