deha 10.11.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 15.11.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Witam podlasian, sorry że tak nieczęsto się ujawniam, ale ja już skonczyłem budowę - zostało podwórko. Jestem podlasiak to czytam grupę i staram się pomóc. Kiedyś będę kopał staw to ziemi będzie pełno, ale jeszcze nie mogę się za to zabrać. TrachPicea abies dostaniesz u mnie pod dostatkiem (leśnictwo Ponikła - 15 km od Białegostoku). Jeśli bardzo chcesz daj znac to cos wymyslimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.11.2004 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Dzieńdoberek Jak milusio... mrozek kładzie a tu Podlaska ruszyła U nas schody poczynione... tylko stopnie poprzykręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 15.11.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Witam wszystkich w mroźny poniedziałek.Dobry mróz czasem nie jest zły. Przynajmniej utwardził to rozjeżdzone błoto wokół budowy. A mnie się marzy taka śliczna kostka brukowa na ulicy i chodnik i .... ale się rozmarzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 16.11.2004 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Dzieńdobrek Toluś....ja też się rozmarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 16.11.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 U mnie w Żelkowie mrozek w poniedziałek rano był atmosferyczny a nie przygruntowy! Skiby były zamrożone na kość przez silny, zimny wiatr. Ale w bruzdach ziemia była mięciutka. Sosenki się sadziło, aż miło. Dziś rano przez jeszcze dwie godzinki od świtu wysadziłem 175 sztuk. Zostało jakieś 190 na wieczór i/lub jutro rano i potem pilnie 100 samosiewów brzóz, które mi ukopał jeden z sąsiadów, a potem można przeczekać śnieg Reszta później (jeszcze 50 brzózek, parę jesionów, 10 dodatkowych dębów, trochę olchy, lipa i rządek świerczków, ten ostatni z ukłonem w stronę Toli )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 16.11.2004 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Trach.... boska nazwa miejscowości.... Żelkowo... mmmm cudnie Przepraszam czyżbyś obsadzał hektary lasów państwowych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.11.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli. Na chwilę obecną licytujemy: 1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek 2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek 3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems 4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems 5. Kubek z logo Muratora 6. Kubek z logo Muratora 7. Kask budowlany z logo Muratora Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje. Adres licytacji: http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 17.11.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Trachu, podoba mi się taki ukłonik, juz jestem spokojna i gratuluję pracy twórczej. Lepiej sadzić niż wycinać. Ale się można będzie pobawić w chowanego w tym Twoim lesie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 17.11.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Skończyłem!!! Dziś rano swoje miejsce w ostatnim rządku zajęła ostatnia, ~tysiąc dwieście pięćdziesiąta sosenka (resztę z dwóch tysięcy rozdałem paru chętnym, bo się nie zmieściły w nowej koncepcji, w myśl której zróżnicowałem bardziej mój projektowany drzewostan). Tak, tak, te wszystkie hektary to moje, nie Lasów Państwowych ! A tak naprawdę to będzie tego może z 0,6 ha (tzn. pod drzewkami). Ale w chowanego pobawić się będzie gdzie, faktycznie . A co do Żelkowa (to jest ten Żelków), to w moim (oj, dawno już nie aktualizowanym) dzienniku napisałem w pierwszym odcinku jak to jest z tą nazwą, bo wcale nie tak jednoznacznie... P.S. Najbardziej zadowolona z tej nazwy jest moja Tusia (Marta), bo żelki to jej największy przysmak . Pozdrawiam całą Grupę - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.11.2004 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Dzieńdoberek Jeśli chcecie zakosztować mojego "KOMPOCIKU" czy posiadać własnoręcznie stworzone obrazy przez TOLĘ i OSOWĘktóre są cudne i warte posiadania bo włożono w te obrazy sercei jednocześnie przekazać pieniążki na szczytny celZAPRASZAM na licytacje dla NIKOLI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 21.11.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 W bieżącym numerze Tele Tygodnia na stronie 42 napisali o nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 21.11.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Oto nieudolny skan tego co jest w TT Na prawo patrz! Niech mi pan powie. Jest pan z Polski, czy z Anglii? - Zapytat mniebrukselski policjant - A czemu Panpyta? -No bo ma pan czamrl lablic?rejes~acyjnr),, )ak Angitoy... Ha, rze-czy wiście, mam taką (to już wqczrzadkość w Polsce) i jak widać, biorąmnie za Anglika, a nie za Polaka.Tymczasem w Brukseli białe polskietablice rzucają się w oczy, ale nie zewzględu na biały kolor, lylko na tedwie pierwsze litery Bm...albo BI...BS- wiadomo Białystok, Siematycze...- Macie dziwny system rejestracyjnymowił mi kiedyś zastępca bruksel-skiego komendanta policji. - A to,dlaczego?- Dociekałem. - Poniewazwszystkie samochody mają rejestra-cje na liter? B!-No to moze wszyst-kie są z Belgii, - odpowiedziałem. Widok polskich tablic rejestracyjnychw Brukseli to już codzienność. I cho-ciaz dalej dominuja te z BiategostokuI okolicy, coraz wigcej jesttez i z War-szawy, Wrocławia, Krakowa...Polakow ciągnie do Brukseli nietylko praca czy szanse zawodowejkariery. Wielu przyjezdza samocho-dem i ... otwiera ze zdziwienia szero-ko oczy. A czesto je i zamyka, poprostu ze strachu. Powodem jest...bezwzględne pierwszenstwo z pra-wei strony. Niby nic nadzwyczajne-go, ale biorąc pod uwagę, ze tylkonieliczne ulice maja w Brukseli ozna-czone pierwszenstwo przejazdu, po-zostate są równoległe, zatem trze-ba ustąpic temu z prawej strony, bezwzgledu na szerokośc czy rozmachulicy, nawet, jak ciągnie cię coś w le-wo... Marek Orzechowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 22.11.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Jestem z Białegostoku, ale w Belgii nie byłem (jeszcze ) Przypominam jeszcze o takich miejscach na mapie Polski jak MOńki, Zambrów i Łomża (dolarowy trójkąt). No cóż, w Polsce B trochę trudniej zarobić na życie to i emigracja kwitnie. Ale ja nie o tym Brukselski patent z "prawą ręką" Zamiast wymyślać idiotyczne przepisy z ograniczaniem prędkości i fotoradarami, wystarczy zdjąć znaki z ulic i natyczmiast zaczniemy jeździć wolniej i bezpieczniej no i będzie o niebo taniej. Ostatnio słyszałem w radiu, że Policji brakuje kilkuset tys. fotoradarów żeby wprowadzić porządek a ja Wam powiem, że chodzi o poprawę finansów państwowych a nie bezpieczeństwo obywateli. Zamiast kupować fotoradary budujmy bezpieczne drogi - na to warto wydawać pieniądze. Przepraszam, że tak trochę obok, ale jak temat został wywołany to chciałem wyrzucić z siebie co mi leży na wątrobie . Jestem gorącym zwolennikiem przestrzegania przepisów drogowych, ale obecne rozwiązania prowadzą nas w ślepy zaułek - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.11.2004 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Dzieńdoberek moje kochane Podlasie Jak przeżyliście... te szalone wiatry...??? Mój szkielet na folię ogrodową został zwinięty w kłębuszek "stalowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.11.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Witajcie Bobry i inne Podlaskie Stwory Jak przeżyliście te szleństwa pogodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.11.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Aguś.. jak twój "misiaczek" przeżył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 22.11.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 HejChcę kupić bramę garażową.Może wiecie gdzie w Białymstoku można zobaczyć bramy garażowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.11.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Misiaczek radzi sobie jakby był dokładnie do tego stworzony....bo chyba jednak jest W sparwie bram garazowych koniecznie do Toli...ona jest specjalistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts