Mikazuu 06.05.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Uff, jeden powazny krok budowlany mam już za sobą - mam wylany fundament mojego domu!!! To był dzień wielkich emocji, adrenaliny i ... wzruszenia, bo realizuje sie to, co planowane było od dłuższego czasu. Zatem jak obiecałam, tak chwalę się sie tą wiadomością na grupie Witam też nowych inwestorów! STYPUŁ, rozumiem Twoje rozgoryczenie i zdziwienie cenami materiałów na ściany. Sama to także przechodzę, bo czekam na kolejna partię bloczków i nie wiem na jaką kwote bedzie bedzie faktura - wezmę za ile mi przywiozą, bo nie mam innego wyjścia . Ale nowym inwestorom radzę przeczekać ten koszmarny okres. Gdybym mogła, sama tak bym postąpiła. Jeżeli chodzi o drewno to tartak w Bogdankach (koło Juchnowca) ma dobre ceny, ale z tym także trzeba się spieszyć, bo drewno to również towar "chodliwy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 06.05.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Mikazuu,gratuluję! Skoro budowa ruszyła naprawdę- zakładaj Dziennik Budowy - obiecuję, że będę stałym czytelnikiem. I fotki, poproszę o fotki. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 06.05.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Popieram w pełnej rościągłości - CZEKAMY NA DZIENNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.05.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Mam bardzo szczere pytanko: Do czego potrzebny jest kierownik budowy?? 1. Czy tylko do wpisu w dzienniku budowy 2. Czy czasami urzędasy chcą się kontaktować osobiści z takim jegomościem Bo jak się okazało to mój kolega z pracy ma te wszelkiego rodzju uprawnienia i podbił by mi pewnie za darmo, tylko że on pracuje 400 km stąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 06.05.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Mam bardzo szczere pytanko: Do czego potrzebny jest kierownik budowy?? Hmm... z pewnościa do wpisów w dzienniku Poza tym- dobrze by było gdyby od czasu do czasu rzucił okiem na to, co się na budowie dzieje- w kluczowych momentach budowy- zalewanie ław, izolacja przeciwwilgociowa, zbrojenie i zalewanie stropów, zbrojenie i zalewanie wieńca itp. Ja w czasie budowy dogadałem sie tak, że moim kierownikiem budowy został szef ekipy budującej mi stan surowy. Miałem do niego zaufanie bo budował kilku innym osobom z Forum i miał dobra opinie. Po skończonej robocie zapytałem go, czy nadal może być kierownikiem- zgodził sie i mam sprawe z głowy. Szczerze- po stanie surowym reszta robót raczej nie zrobi domowi krzywdy- no chyba że zaczniesz kopać piwnicę albo burzyć ściany nośne Podejrzewam, że tak jak większość z nas przygotowując się do stawiania domu posiadłeś sporą wiedzę na temat budowy, technologii, błędów itp więc na wiele działań ekip będziesz w stanie reagować sam- i zapewne zrobisz to szybciej niż kierownik budowy. Jeżeli masz kolegę, który się na tym zna- możesz bazować na jego instrukcjach. Jezeli chodzi o kontakt ze strony Nadzoru Budowlanego- oni raczej zajmuja sie dużymi inwestycjami, domy jednorodzinne ich nie obchodzą. No chyba że dostaną list zaczynający się od słów "Uprzejmie, choć z obrzydzeniem, informuję że Coola TT..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.05.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ja też mam zaufanie do ludzi którzy mi będą ten dom budować. Postawili już kilka domków dla moich znajomych. Dlatego też zbytnio kierownuików nie potrzebuję (nie zależy mi na wydaniu 1500 zł człowiekowi którego w życiu poza jednym razem nawet nie będę widział). Kumpel mi podpisze gratis wpisy w dzienniku budowy i będzie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 06.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Właśnie wróciliśmy całą rodzinką z wypadu na giełdę staroci w Kiermusach nie podejrzewałem że jest tego tyle o wiele większa i ciekawsza niż na Kole w przyszłym miesiącu też jedziemy jak pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.05.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 [...] CZEKAMY NA DZIENNIK yyyy, hmmmm... przyznam szczerze, że nie mam ochoty zakładać dziennika (jakoś źle mi sie kojarza ze szkołą ), zresztą budowa w obecnym czasie nie należy do przyjemnych do tego dochodzi jeszcze mój brak konsekwencji i cierpliwości... nieeeee, nie nadaję sie na autorkę "opowieści budowlanej" ps. fotki owszem podrzucę zainteresowanym, ale wtedy jak znajdę wolniejszą chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.05.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 niezły, czy możesz mi powiedzieć kiedy odbędzie sie nastepny taki jarmark staroci? może i ja się wybiorę?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 08.05.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mikazuu, zawsze mi sie wydawało, że to własnie kobiety mają większy "dryg" do pisania. A tu zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.05.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Może ktoś potrzebuje barak budowlany bo kolega chce się pozbyć za 200 złNie wiem w jakim jest stanie i jak on wygląda ,ale jak kogoś to interesuje to dam numer tel. do kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.05.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 W pierwszą niedzielę miesiąca Za miesiąc jeśli pogoda dopisze też się wybieramy poza tym naprawdę fajne leśne klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 09.05.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam wszystkichJest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu przeglądam forum, gdyż z żoną postanowiliśmy, że zamiast kupować mieszkanie w bloku, będziemy budować dom. Aktualnie jesteśmy w trakcie finalizowania zakupu działki w Olmontach i jak wszystko dobrze pójdzie to może do końca roku uda nam się wylać fundamenty pod nasze gniazdko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.05.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witaj w Podlaskiej Neq Olmonty o rzut kamieniem od mego mieszkania w bloku Życzę dobrego, pomyślnego budowania. Może dziennik budowy zaczniesz pisać na forum? z przyjemnością poczytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 09.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witaj Neq! Miło widzieć kolejnego amatora mieszkania we własnym domu Przyłączam sie do zdania Toli- czekamy na Dziennik Budowy. Radosnego budowania! Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 09.05.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wszyscy tak gadają o tych dziennikach, że normalnie w końcu założę. niestety na razie tyle się dzieje, że szans na to nie ma:( Ale zdjęcia budowy robię to będzie czym ubarwić opowieści:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 10.05.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam wszystkich Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu przeglądam forum, gdyż z żoną postanowiliśmy, że zamiast kupować mieszkanie w bloku, będziemy budować dom. Aktualnie jesteśmy w trakcie finalizowania zakupu działki w Olmontach i jak wszystko dobrze pójdzie to może do końca roku uda nam się wylać fundamenty pod nasze gniazdko. Pozdrawiam Neq a w którym miejscu kupujesz tą dzaiłeczkę w Olmontach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 10.05.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Tutaj są widoki z zumi.pl Oddalony: http://images21.fotosik.pl/271/9090ab3ce5a71470m.jpg Przybliżony:http://images21.fotosik.pl/271/4372eb608ffd3eaem.jpg Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i już w przyszłym tygodniu, będziemy mogli ogrodzić swój teren. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 10.05.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Neq po ile placiles za metr? Bo jezeli to dzialka z takim starym warsztatem to ja chcialem ja rok temu kupic tylko gosc sie wycofal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 10.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Wszyscy tak gadają o tych dziennikach, że normalnie w końcu założę. Hehe... prosili, prosili i sie doprosili Zakładaj! I fotki, proszę o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts