Mikazuu 23.05.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 CoolaTT, wielkie thx za namiary! Też myślę, że 240zł to dużo jak za piach do zasypywania. A jeszcze jakie kity wciskają! Że z grubym żwirem problem, z gruzem tak samo, że transport jest ale zepsuty, ale kolega wozi za 150zł kurs..... Jeszcze dziś sprawdzę ten kontakt. A dojazd mamy super utwardzony.... czarny asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 23.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 CoolaTT, wielkie thx za namiary! Też myślę, że 240zł to dużo jak za piach do zasypywania. A jeszcze jakie kity wciskają! Że z grubym żwirem problem, z gruzem tak samo, że transport jest ale zepsuty, ale kolega wozi za 150zł kurs..... Jeszcze dziś sprawdzę ten kontakt. A dojazd mamy super utwardzony.... czarny asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 23.05.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mam pytanie, czy 240zł za wywrotke piachu do zasypywania fundamentów to dużo? Powiem tak - jak masz czas to bywają okazje. Nie masz czasu - to gorzej. Mi udało sie załatwić czarnoziem po 100PLN za wywrotkę. Bywa tak, że ludzie chca "pozbyć" sie piachu i "oddają" po 50-60 PLN za wywrotkę. Ja właśnie szukam takiej okazji, ale mi sie nie spieszy (potrzebuję do wyrównania terenu-a z tym mam czas do końca budowy). Natomiast oficjalnie cena wywrotki piachu ze żwirowni to około 240PLN (taką cenę dostałem 2 m-ce temu jak potrzebowałem do fundamentu). Czarnoziem znalazłem tanio (normalnie chodzi koło 300-400PLN), po prostu przejechałem się po mieście, zatrzymując przy wywrotkach i pytałem kierowców czy nie mają czegoś na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 23.05.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 RobSto masz kontakty na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 23.05.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 CoolaTT, wielkie thx za namiary! Też myślę, że 240zł to dużo jak za piach do zasypywania. A jeszcze jakie kity wciskają! Że z grubym żwirem problem, z gruzem tak samo, że transport jest ale zepsuty, ale kolega wozi za 150zł kurs..... Jeszcze dziś sprawdzę ten kontakt. A dojazd mamy super utwardzony.... czarny asfalt Mikazuu i jak tam załatwiłeś piach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 23.05.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 CoolaTT dzięki za namir - zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 23.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 C I S Z A.... Czyżbym pisała sama do siebie? Grupa pewnie "zarobiona" na budowie.... i słusznie, bo pogoda doskonała. Faktycznie, zarobiona... pleców nie czuję, kopałem rów pod kabel energetyczny... Jak ochłonę, napisze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 25.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 hej Właśnie się dowiedziałam, że opłaca się sprowadzać materiały budowlane z Niemieć. Unibud tak zaczął robić z wełną mineralną... no cóż. gdybym wiedziała wcześniej, to nie kupili byśmy styropianu - to był akt desperacji, bo na wełnę kazali nam czekać do przyszłego kwietnia.... dziś przyjechały parapety...już się montują..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 25.05.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 C I S Z A.... Czyżbym pisała sama do siebie? Grupa pewnie "zarobiona" na budowie.... i słusznie, bo pogoda doskonała. Faktycznie, zarobiona... pleców nie czuję, kopałem rów pod kabel energetyczny... hmm, plac budowy potrafi wykończyć - ja tez dzis nie czuję pleców... ... uspałam się na słońcu, doglądając budowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 25.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 hej Właśnie się dowiedziałam, że opłaca się sprowadzać materiały budowlane z Niemieć. Unibud tak zaczął robić z wełną mineralną... no cóż. gdybym wiedziała wcześniej, to nie kupili byśmy styropianu - to był akt desperacji, bo na wełnę kazali nam czekać do przyszłego kwietnia.... My pewnie będziemy ściągać ze Słowacji lub Czech, bo tam są - wystarczy zapłacić. Znienawidziłam pobliskie składy budowlane, bo na wszystkie pytania jest jedna odpowiedz - "BRAK". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 26.05.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 A ja dziś rozmawiałem z kolega, który pracuje w jakimś składzie budowlanym w Warszawie. Jedyny problem jest z wełną, reszta- dostępna od ręki bo na masową skalę zaczął sie import z Niemiec, Słowacji, czech a nawet - uwaga!- Meksyku! A lada chwila ma się pojawić pierwsze 10 tys ton cementu z ... Indii Ceny co prawda wysokie ale i tak chyba u nas jest drożej. U niego Porotherm 25 kosztuje 13 zł, tutaj ceny sięgają 17. zł Proszę, tak oto Polska weszła do Europy Pozdrowienia dla wszystkich, mam nadzieję, że budowy rosną Niecierpliwie czekam na obiecane zdjęcia od paru osób... i obiecane dzienniki budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoslaw 27.05.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 I ja dodam coś od siebie, jestem na etapie wyboru pustaków, cegieł itd. i coś mi przyszło do głowy, żeby budować z pustaków z keramzytobetonu z opisu wynika, że materiał dobry, a co najważniejszy dostępny i tani. M2 wychodzi prawie dwa razy taniej niż z lewkowa. Tyle tylko, że trzeba ściany dozbrajać w spoinach, więc jeszcze muszę sprawdzić ile to całe zbrojenie by kosztowało. Na sierpień już umawiam ekipę, koparkowego, piach. Czekam na pozwolenie i kredyt. Jeszcze się nie zaczęło a tu człowiek zestresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 27.05.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 ja wiem, miałam realizować dziennik budowy, już zaczynam pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.05.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 słuchajcie, może znacie namiary na taniego architekta do adaptacji projektu gotowego (m.in. podwpiwniczenie, działka, kilka zmian)? a może orientujecie się jakie są ceny adaptacjiw naszym regionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 28.05.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam po małej przerwie:) Ściany rosną, że nie ledwo domek poznałem po tygodniu niebytności... wiem, wiem... dziennik... znajdę chwilę to zaczne i to ze zdjęciami:) A teraz prośbę mam... Muszę zamówić trochę stempli (trochę... chyba z 500:( ) i jak się pewnie domyślacie szukam najprzystępniejszych cenowo ofert:) Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. Na razie mam ofertę 1,50zł/mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.05.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 znaleźliśmy architekta, miły i rzeczowy facet, co najważniejsze niedrogi chyba, za zagosp. działki, podpiwniczenie, przeniesienie komina, poszerzenie garażu i kilka drobnych zmian chce ok 1tys zł netto a to samo z funkcją kierbuda ok 2 tys. złchyba warto się skusić, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.05.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Pewnie że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.05.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Od jakiegoś czasu mam problemy z otwieraniem forum, wcześniej działało znakomicie. Dzisiaj po raz pierwszy od jakiegoś czasu wszystko jest OK. Niedługo chyba jedna założę dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 31.05.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Forum umarło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 01.06.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam po dość długim czasie nieobecności, ale nie byliśmy do końca pewni, że ta działka co wcześniej o niej napisałem będzie nasza. Po dość długim oczekiwaniu wszystko poszło tak jak powinno i z dniem 30 maja tego roku wraz z żona staliśmy się właścicielami działki w Olmontach o pow. 1564 m kw. Tak więc pierwszy etap za nami i czas zabrać się za kolejne sprawy. Neq po ile placiles za metr? Bo jezeli to dzialka z takim starym warsztatem to ja chcialem ja rok temu kupic tylko gosc sie wycofal. Tak to ta działka z takim warsztatem i płaciliśmy ok 90 zł za metr. Nasza działeczka pod domek: Oddalony: http://images21.fotosik.pl/271/9090ab3ce5a71470m.jpg Przybliżony: http://images21.fotosik.pl/271/4372eb608ffd3eaem.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts