Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam po dość długim czasie nieobecności, ale nie byliśmy do końca pewni, że ta działka co wcześniej o niej napisałem będzie nasza. Po dość długim oczekiwaniu wszystko poszło tak jak powinno i z dniem 30 maja tego roku wraz z żona staliśmy się właścicielami działki w Olmontach o pow. 1564 m kw. Tak więc pierwszy etap za nami i czas zabrać się za kolejne sprawy.

Neq po ile placiles za metr? Bo jezeli to dzialka z takim starym warsztatem to ja chcialem ja rok temu kupic tylko gosc sie wycofal.

Tak to ta działka z takim warsztatem i płaciliśmy ok 90 zł za metr.

Nasza działeczka pod domek:

Oddalony:

http://images21.fotosik.pl/271/9090ab3ce5a71470m.jpg

Przybliżony:

http://images21.fotosik.pl/271/4372eb608ffd3eaem.jpg

Pozdrawiam

Jeżeli można wiedzie to po ile płaciłeś za metr?? Bo jest to dokładnie ta działka którą ja chciałem kupic 2 lata temu oraz rok temu.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Faktycznie ostatnio coś cicho tutaj,ale pewnie każdy zasuwa sezon w pełni.

U mnie w poniedziałek zaczynają szpachlowanie ,mieli być za miesiąc,a tu niespodzianka.Normalnie to powinienem się cieszyć,ale wszystko odkładałem na póżniej ,a teraz wszystko na hura.Ciekawe jak im pójdzie ,czy znowu czekają mnie niespodzianki.

Drodzy Forumowicze :)

Potrzebuję namiary na dobrego kierownika budowy, nie tylko do wpisów ale rzeczywiście chciałbym żeby na budowie sie pojawiał. Ile Wy płaciliście bo różnice w cenie są ogromne od 800 zł do 3000zł. Jeden i drugi podobno ma być na budowie i rzeczywiście jej pilnować :)

dzięki

Ajaj...

ale długo mnie nie było...

Faktycznie, sezon w pełni więc albo siedzę na budowie albo pracuję jak dziki.

Ważne, że rośnie ;)

CoolaTT, założyłeś dziennik. Super ;)

Długi Rufus, skoro Twoi ludzie od szpachli już są- to spróbuję ich namówić, żeby potem poszli do mnie.

Witajcie

Jestem tu nowa więc witam wszystkich budujacych na podlasiu

Domu jeszcze nie ma , ale jest piękna działka, 2 km za Czarną Białostocką, działka spora bo 3000 tys metrów a na około rezerwat przyrody i mnóstwo zwierząt ;-)). Co do budowy domu to jestem na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowe. Dom bedzie z drewniany z bala o wymiarach 12 na 9, ekipe do budowy mam czeka na mnie juz od lutego, niestety nie wykonuja fundamentów i tu mój problem. Fachwiec którego znalazłam do budowy fundamentów walną mi taką cenę ze aż mi sie nogi ugieły a mianowicie 17 tys za sama robociznę. Powiedział ze roboty potrwaja max 2 tygodnie. Uff.

Chetnie przyjme wszelkie porady co do budowy domu , moze ktos z was buduje z bala , albo ma super fachowaca od fundamentów, Robin juz mi dał numer do gościa , więc bede dzwonic , ale czekam na jakieś inne kontakty od Was

Pozdrawiam

Ula

Dzięki Robin za tak miłe powitanie ;-))), od jakiegoś czasu juz śledze forum muratora ,ale na podlaską trafiłam dopiero dziś zawsze to raźniej, jak sie wie że gdzieś niedaleko ktos tez sie boryka z podobnymi problemami budowlanymi. Dziennik budowy mam bardzo marny , bo brakuje mi czasu na wpisy, własnie sie przeprowadzam i jakimś cudem znalazłam dom do wynajęcia 2 km od mojej budowy więc bedzie mi duzo łatwiej ja kontrolowac .

Pozdro

Ula

Witam

Ja tez jestem nowa i zielona :D

tylko nie wie czy mnie przyjmiecie do swego grona

gdyz ja nie buduje domu tylko kupuje stary z 1970r dom -kostke

i bede go remontowac tak ze mozna powiedzie ze to st. surowy otwarty bez dachu

i tu juz mam pierwszy problem

skad wziasc w miarę tanich budowlańców co sie znaja na robocie ?????

z zrobia wszystko :

-nowy calkowicie dach

- w nowym miejscu nowe schody

-nowe okna i drzwi

-nowe c.o. i wod-kan

-ocieplenie i tynki

-elektryka

-lazienki itd.

Błagam o jakies namiary

i moze ocene czy za to wszystko cena z materialem 145 000

to duzo ,malo czy ok- tak mi wyliczył jeden majster

co to robi wszystko razem z projektem

a ze powiedział ze za adaptacje starego projektu to jakies-4000

to jak Edi napisal za ile znalazł

to sadze ze reszta tez moze byc zawyżona

no i poza tym nie mam takiej forsy :cry: :-? :evil:

wiec prosze o pomoc-namiar na majstrów to takiego remontu

i jesli można to prosze Eddiego o kontakt do tego archt. co robi adaptacje projektu za 1000zl :D

pozdrawiam

ela