Robin2 03.06.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam Ja tez jestem nowa i zielona tylko nie wie czy mnie przyjmiecie do swego grona ela Ela, jak możesz watpić? Witaj w klubie Co do przebudowy domu- kostki - ja nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie ale Murator przerabiał taki dom w Aninie. Mam trochę starych numerów w których jest dokumentowana ta przebudowa, jeżeli chcesz mogę Ci pożyczyć- może będą dla ciebie inspiracją. Pozdr. Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 03.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Robin2 dzieki za powitanie piszesz ze Co do przebudowy domu- kostki - ja nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie choc po zastanowieniu pewnie wiesz o niebo wiecej niz ja bo ja dopiero dalam zadatek na ten dom ,a ty juz budujesz jakis czas a u mnie to mozna spokojnie uwazac ten dom za surowy otwarty i nawet dach będzie do wymiany całkowicie a za propozycje Mam trochę starych numerów w których jest dokumentowana ta przebudowa, jeżeli chcesz mogę Ci pożyczyć- może będą dla ciebie inspiracją serdecznie dziekuje i bardzo chętnie skorzystam tylko jakbyś mógł dac znac gdzie jak i kiedy to sie stawie natychmiast bo juz w tym tygodniu bede omawiać z tym czy innym wykonawca szczegóły przebudowy wiec powinnam juz sie choc troche orietowac co mozna a czego nie A moze ktos zna jakas dobra i nie zabardzo droga ekipe ktora by sie podjela tego remontu to prosze o jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.06.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 i jesli można to prosze Eddiego o kontakt do tego archt. co robi adaptacje projektu za 1000zl pozdrawiam ela można , poszło na priva pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 03.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 eddemożna , poszło na priva dzieki zaraz jutro zadzwonie i obgadam temat i oczywiscie ze dam znac czu moj urok osobisty jest ronie skuteczny jak twojek zony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 04.06.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 hejWitam nowych forumowiczów!! (sama tez jestem tu od niedawna).Donosze, ze dom zaczął się własnie tynkować na kolorowo i ogrodzenie powstaje.... Dziennika juz nie będe zakładac (mam w swoim komp. ale pod koniec budowy to już nie warto na forum przenosić)http://images21.fotosik.pl/352/afc6c376efd551d2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 05.06.2007 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Macie może gdzieś upatrzoną jakąś hurtownię w której ktoś mi wyliczy pustaki wentylacyjne i kominy dymowe jak zajadę do nich z projektem? Bo wszędzie gdzie byłem to jaoś się lenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 05.06.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 hej Witam nowych forumowiczów!! (sama tez jestem tu od niedawna). Donosze, ze dom zaczął się własnie tynkować na kolorowo i ogrodzenie powstaje.... Dziennika juz nie będe zakładac (mam w swoim komp. ale pod koniec budowy to już nie warto na forum przenosić) Możesz się pochwalić jaki jest koszt takiego ogrodzenia?? Ile Cię ten klinkierek i robocizna wyniosła?? No i ile metrów tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.06.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Macie może gdzieś upatrzoną jakąś hurtownię w której ktoś mi wyliczy pustaki wentylacyjne i kominy dymowe jak zajadę do nich z projektem? Bo wszędzie gdzie byłem to jaoś się lenią standardowy pustak wentylacyjny (silikatowy) ma wysokość 22 cm więc możesz policzyc własnoręcznie. Co do kominów dymowych- mówisz o systemowych (np Schiedla)? Schiedel ma wysokość 33 cm (1 element) więc też łatwo policzyc. Weź tylko pod uwagę, że pustaki i elementy komina muruje się tylko do styku z więźbą, dalej klinkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.06.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Możesz się pochwalić jaki jest koszt takiego ogrodzenia?? Ile Cię ten klinkierek i robocizna wyniosła?? No i ile metrów tam jest. No własnie, sam zamierzam zrobic coś takiego, chętnie obadam sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 ja dopiero dalam zadatek na ten dom ,a ty juz budujesz jakis czas a u mnie to mozna spokojnie uwazac ten dom za surowy otwarty i nawet dach będzie do wymiany całkowicie Hmm... no fakt... Jeżeli potrzebujesz namiarów na jakichś instalatorów- służę pomocą. Co do starych numerów Muratora- wyślę Ci info na priv. Powodzenia! Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.06.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A ja proponuję zrobić sobie długi weekend i odpocząć na 4 dni od naszych budów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolobie 06.06.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Weź tylko pod uwagę, że pustaki i elementy komina muruje się tylko do styku z więźbą, dalej klinkier. Robin2 Faktycznie od wysokości styku z więźbą idzie już tylko sam klinkier? A co z zakończeniem systemowym tego komina? A ja do tej pory uważałem (chociaż mam to jeszcze przed sobą i mogę się mylić), że elementy Schiedla montuje się od góry do dołu, a dopiero od ostatniego stropu dodatkowo całe elementy obmurowuje się cegłą (do więźby pełną, od więźby klinkierem). Jeśli coś kombinuję nie tak, proszę o odpowiedź.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 06.06.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 WitamMam do was pytanie. Czy ktoś z was wie może ile kosztuje budowa studni głębinowej i czy jest to opłacalne? Chodzi mi dokładnie o Olmonty, może ktoś z budujących się w tych okolicach kopał studnie głębinową? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 06.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 WitamRobin2Jak nie zapomnę to pogadam z chłopakami ,jak chcesz to możesz zajechać może to bardziej poskutkuje.Żużaczek Jak możesz to podeślij na priv ile Cię kosztuje robocizna i jak się z nimi liczysz ,tzn.cegła i fundament bo też przymierzam się do ogrodzeniaelzinia70poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 07.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hura , mam juz majstrów od fundamentów, kamień z serca. Dzieki kontaktom od CoolaTT udało mi sie pchnąć budowe do przodu , (narazie teoretycznie) CoolaTT jeszcze raz dzięki za kontakt do twoich majstrów. Teraz to juz mam nadzieje wszystko pójdzie łatwiej. Prąd budowlany maja mi podłaczyć za 2 tygodnie , tylko gościu od studni zrobił mnie w konia , bo po tygodniu umawiania sie i dostosowywania terminów poprostu nie przyjechał ;-( , cóż poszukam innego, żadna strata bo i cena nie była zbyt okazyjna 150 zł za metr wiercenia. Pozdrawiam i życze miłego wekendu Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 07.06.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Robin2 Dlugi rufus Dzieki za info.] dopiero teraz wróciłam do domu i dlatego wcześniej nie mogłam odebrać poczty Zaraz jutro jak tylko nadejdzie przyzwoita godzina do rozmowy telef. to postaram sie moze uda mi sie wcisnąć w ich grafik bo wciąż mam nadzieje ze uda mi sie zrobić ten remont taniej niż za 140 k.pln pozdrawiam i dziekuje wszystkim przyjaznym duszkom za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 07.06.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hura , mam juz majstrów od fundamentów, kamień z serca. Dzieki kontaktom od CoolaTT udało mi sie pchnąć budowe do przodu , (narazie teoretycznie) CoolaTT jeszcze raz dzięki za kontakt do twoich majstrów. Teraz to juz mam nadzieje wszystko pójdzie łatwiej. Prąd budowlany maja mi podłaczyć za 2 tygodnie , tylko gościu od studni zrobił mnie w konia , bo po tygodniu umawiania sie i dostosowywania terminów poprostu nie przyjechał ;-( , cóż poszukam innego, żadna strata bo i cena nie była zbyt okazyjna 150 zł za metr wiercenia. Pozdrawiam i życze miłego wekendu Ula Urszulla tylko pamietaj ze w sierpniu Staiu/Twoj muarz/ jest przez tydzien na mojej budowie - musi kominy zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 08.06.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Hej Podlascy Budowlańcy: A ja dla odmiany korzystając z możliwości wyjazdu na długi weekend, siedzę sobie nad jeziorkiem i stąd wszystkich pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 08.06.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 tylko gościu od studni zrobił mnie w konia , bo po tygodniu umawiania sie i dostosowywania terminów poprostu nie przyjechał ;-( , cóż poszukam innego Jeśli temat aktualny - mam namiary na dobrego studniarza - jak chcesz daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.06.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 hello ludziska wiem ,że to przed wami,ale może ktoś ma jakieś namiary na ekipy od polbruku czy starobrukupozdrawiam zapracowanych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts