Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak oto wypełniły się obietnice i odbyło sie pierwsze w tym sezonie spotkanie Grupy.

Honory Gospodarzy pełnili Tola i jej mąż, gościli na jej działce:

Długi Rufus wraz z małzonką oraz ich pociechą, Urszulla wraz z mężem, moja żona i ja.

Dziękuję wszystkim przybyłym!

Wirtualnie był z nami RobSto, niestety obowiązki nie pozwoliły mu się z nami spotkać.

Z powodu L4 nie dotarł CoolaTT- jest usprawiedliwiony ale reszta oczekiwanego towarzystwa- niestety zostanie wezwana na dywanik do dyrektora.

Hmmm... może nawet do Ojca Dyrektora...

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Wam bardzo za przesympatyczne spotkanie :D

Nieobecni mają szansę się zrehabilitować następnym razem, który mam nadzieję jeszcze w tym roku nastąpi. I wtedy to już tańce, śpiewy, swawole do białego rana :lol:

Pozdrawiam raz jeszcze :D

Przyznaję, że ja takze nie podpisałam listy obecności na spotkaniu Grupy. :(

Ale czasem dopada mnie złośliwość rzeczy martwych i pilna narada z kierownikiem budowy.

ale reszta oczekiwanego towarzystwa- niestety zostanie wezwana na dywanik do dyrektora.

Hmmm... może nawet do Ojca Dyrektora...

Zastanawiam sie, co może mi grozić? 8)

Zaznaczam jednak z góry, że trawnika kosić nie będę! O! :wink: :D

OOoooooo juz po spotkaniu :-?

no tak dzis juz niedziela

u mnie ostatnio tydzien sklada sie tylko z niedzieli i reszty (bez rozróżniania na dni)

a ze wciaz wyskakuja jakies niespodziewajki to zapomniałam o spotkaniu

za co serdecznie przepraszam :oops:

i nawet nie pamiętam co robilam w piatek

a na domiar zlego mam kolejny problem

gość co miałam od niego kupic stemple do schodów okazał sie nie tegoś

no i zostałam na lodzie

szukam na gwałt ok. 50szt stempli bud. od 2,70m w gore

POMOCY :cry:

moze komus zostaly niepotrzebne ?

albo wie gdzie mozna dokupic za ludzka cenę

pozdrawiam wszystkich

U mnie ciąg dalszy robót, w ten czwartek co była noc o 10.00 rano to wylewaliśmy ławy fundamentowe (najpierw trzeba było wypompować ze 20000 l. wody z szalunków), od jutra panowie murują fundamenty i domek w górę. A co do odnowienia granic, bo to robiłem u siebie to 800 zł (za cztery punkty graniczne), protokół, sąsiedzi itd.

edde

czasem przeglądam ogłoszenia we współczesnej, w karmiku jest zawsze dużo ofert odsprzedaży stempli w róznych długościach i cenach

:lol:

ooo zgadza sie

ja to ostatnio to z kramikiem sie nie rozstaje a nawet nosze z soba co najmniej dwa egz.

niemniej jednak 4 z 5 ogl.gdy dzwonie to sa juz nie aktualne lub za daleko

coz jutro bede budzic ludzi zaraz po swicie :roll: :wink:

moze sie uda

jacoslaw

A co do odnowienia granic, bo to robiłem u siebie to 800 zł (za cztery punkty graniczne), protokół, sąsiedzi itd.

mozesz przybliżyć do czego ci bylo potrzebne

to odnowienie granic no i o co tu chodzi z tym protokołem i sasiadami

bo mi przydała by sie taka inf, dla zaspokojenia ciekawości ,gdyz kupując dom dzialka byla juz ogrodź.czy wszystko jest ok.no i 800 zl piechota nie chodzi

pozdrawiam

Witam Podlasian !!!

Ciesze sią bardzo że u was budowa trwa i nawet zorganizowaliście spotkanie towarzyskie. Super super!!!

U mnie teraz jest zastoj ale moze w wrzesniu rusze z elewacja bedzie to drewniana szalówka. Zamowiłam juz w tartaku koło Hajnówki i czekam. U mnie na pzremian prace trwaja intensywne albo jest przerwa

2-3 miesiące. Nie wiem wiem czy przy takim tempie przeprowadze sie na przyszle wakacje tak jak jest zaplanowane. Górke juz mam prawie wykonczana tak na 70 %. dzieci juz sie niiecierpliwia i planuja urzaadzanie pokoi. Pozdrawiam.

Heh...

Mikazuu, ale za to wody w postaci stawów macie u siebie pod dostatkiem ;)

Owszem, stawów tu nie brakuje, nawet jeden jest na mojej działce... :)

Wprzwdzie teraz wyglada jak lej po bombie, ale przy tych deszczach to może trochę wody mi nakapie :wink:

W tym tygodniu tematem nr 1 jest u mnie dach, a w zasadzie brak dachówki Braasa. :(

Może znacie dobre adresy, gdzie mogę ją dostać?

PS. Odnosnie wilczura to ja sie nie piszę, bo ... już miałam jednego psiaka i ... uciekł :-?