vittorio 25.10.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Drodzy Forumowicze! Czy ktoś ma może namiary na ludzi od studni? ... Jeżeli macie kogoś do polecenia to ja poproszę. z góry dziękuję pozdrawiam poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 27.10.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 witajcie oj nie było mnie tu sto lat , a moze i dłużej , witam nowo i staro budujacych , wpadłam tylko na chwile podzielic sie moja radościa ze dom mi sie własnie buduje , czekałam na to trzy miesiące , no powiedzmy dwa , ale narszcie sie buduje uuuufffff, kto chętny to zapraszam do mojego dziennika zdjątka poogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jona 29.10.2007 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Drodzy Forumowicze! Czy ktoś ma może namiary na ludzi od studni? No i szambo przydałoby się zrobić? Jeżeli macie kogoś do polecenia to ja poproszę. z góry dziękuję pozdrawiam Witam Grupę Podlaską, Podobnie, jak parę osób z Waszej grupy, planujemy wraz z mężem budowę domu w 2008 roku. Wydaje mi się, że większość formalności mamy załatwionych, bądź są w trakcie załatwiania ale co rusz pojawiają się nowe. Chcemy częściowo podpiwniczyć nasz dom dlatego też poszukujemy geologa. Może znacie jakiegoś konkretnego. Namiary na ludzi od studni i szamba też mile widziane, bo to kolejny nasz krok. Pozdrawiam wszyskich jona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 29.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 hej U mnie studnię wierciła firma Aquapomp , wszystko sprawnie i w terminie, cena standartowa 150 zł z metr. a co do szamba , to własnie zamierzałam zacząć na wiosnę robić oczyszczalnie scieków , a tu niespodzianka , gmina włąśnie przysłała mi pismo ze pokryją 80% kosztów budowy , super mam gminę nie ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jona 29.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dzięki Urszulla za odpowiedź, zastanawia mnie jednak do której gminy należysz skoro chcą Ci dofinansować budowę oczyszczalni. Wprawdzie czytałam Twój dziennik ale chyba umknęło mi to. Na naszej działce jednak nie będziemy mogli zrobić oczyszczalni.Powód- zbyt mała działka. Pozdrawiam jona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 29.10.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 do gminy Czarna Białostocka, super sa , wszystkie papierki migiem załatwiają , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 30.10.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 do gminy Czarna Białostocka, super sa , wszystkie papierki migiem załatwiają , I tu właśnie widać jak biedniejsze gminy zabiegają o swoich przyszłych mieszkańców. Czego niestety o gminach "bogatszych" powiedzieć nie można, chociaż na swój Juchnowiec też nie mogę narzekać. Chociaż jeżeli chodzi o spraw dofinansowań to odpowiedź jest przeważnie taka: Nie wiem, nie znam się, o czym Pan mówi, a tak w ogóle to czego Pan tu szuka?? Przecież ma Pan pozwolenie na budowę......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 30.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 witampotrzebuję namiary na wykonawcę (dobrego i sprawdzonego oczywiście) izolacji chudziaka z papy termozgrzewalnej. jeżeli posiadacie to będę wdzięczny. fachowiec od posadzek stwierdził iż nie będzie się w to "bawił"jakie są ceny wykonania takiej izolacji?jaką papę polecacie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Hejas wszystkim! Mnie też dawno nie było bo jak pisałem- "neta niet". I jeszcze długo, długo nie będzie- może dopiero w maju Dzięki Bernadetce mam jednak dostęp do poczty i Forum więc pewnie teraz będę znowu pojawiał się częściej. Jona witaj w klubie Urszulla cieszę się, że u Ciebie w końcu ruszyło Zrzesztą i u mnie coś się dzieje... mam nadzieję, że jutro-pojutrze pokażę nowe zdjęcia. Udanego budowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jona 01.11.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam ponownie Robina2 i wszystkich, którzy formalności mają już za sobą i rozpoczęli już budowę. Forum śledzę w miarę możliwości, ale potem nadrabiam to co straciłam. Przepraszam, za powtarzające się pytania, ale niestety wszystko mamy jeszcze przed sobą. Mam nadzieję, że do stycznia uda nam się załatwić całą tą papierologię i majstrów, którzy ruszą na wiosnę. Pozdrawiamjona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 05.11.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 a co tak zacichli?? ponawiam pytanie witam potrzebuję namiary na wykonawcę (dobrego i sprawdzonego oczywiście) izolacji chudziaka z papy termozgrzewalnej. jeżeli posiadacie to będę wdzięczny. fachowiec od posadzek stwierdził iż nie będzie się w to "bawił" jakie są ceny wykonania takiej izolacji? jaką papę polecacie? czy przed położeniem/przyklejeniem smarować czymś podłoże? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 08.11.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 forum umarło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 08.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja myśle ze to kwestia pogody i nadchodzącej zimy, każdy kto miał coś zbudowac to zbudował heheh U mnie włąśnie zaczeli deskować dach , trochę sie fachowcom na głowe z nieba leje ale trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.11.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 a co tak zacichli?? ponawiam pytanie witam potrzebuję namiary na wykonawcę (dobrego i sprawdzonego oczywiście) izolacji chudziaka z papy termozgrzewalnej. jeżeli posiadacie to będę wdzięczny. fachowiec od posadzek stwierdził iż nie będzie się w to "bawił" jakie są ceny wykonania takiej izolacji? jaką papę polecacie? czy przed położeniem/przyklejeniem smarować czymś podłoże? pozdrawiam Ja po przeprowadzce wciąż nie moge się odnaleść ,jestem trochę odciety od świata, a wracając do tematu -papę układałem sam z pomocą teścia -papa czarna mamba v60s37 termo ( 7,5 m2 ok.60 zł rolka ) taka była kiedyś nie wiem jaka jest obecnie -niczym nie smarowałem podłoża tylko dokładnie oczyściłem chudziak z pozostałości po tynkach -papa ma jedna stronę zafoliowaną całą ,na drugiej jest tylko pasek na brzegu ok 10 cm -odrywasz folię ,tak aby po położeniu lepik mógł się sklejić -rolki papy układasz z zakładem ok 10 cm -bierzesz lutlampę ( taki mały palnik gazowy ,ja wypożyczałem z wypożyczalni) rozgrzewasz jednocześnie dwie rolki papy w miejscu łaczenia ,kładziesz jedna na drugą i już - najpierw chciałem grzać cały dół , ale doszliśmy z teściem do wniosku ,że jak połaczymy brzegi to i tak wilgoć nie podejdzie , ale moge się mylić nie jestem expertem -co do izolacji z papy to opinie są różne jedni dają inni nie.Jeśli masz piwnice to na parterze można z niej zrezygnować ,tak samo na piętrze ,a dać tylko folię czarną. -robota banalnie prosta ,ja miałem do ułożenia 120 m2 zajeło mi to jeden dzień na spokojnie ( dwie osoby ,jedna przytrzymyje papę druga podgrzewa palnikiem ,pewnie można i w pojedynkę ,ale ja lubię towarzystwo) -co do ceny to tylko kiedyś słyszałem ,że ok 5 zł za m 2 , ale tego nie jestem pewien , -a i jeszcze jedno ja układałem papę przed hydrauliką bo potem ciężko jest to zrobić dokładnie ,papa to nie folia nie da się jej wszędzie wcisnąć co wiedziałem to napisałem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 09.11.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Coś mi się wydaje, że na podlasiu budowy wszelkiego rodzaju się słabo rozwijają. Szkoda, że nikt nie pisze, że nie pojawiają się nowe twarze. Inne grupy jakoś bardziej tętnią życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 09.11.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Coś mi się wydaje, że na podlasiu budowy wszelkiego rodzaju się słabo rozwijają. Szkoda, że nikt nie pisze, że nie pojawiają się nowe twarze. Inne grupy jakoś bardziej tętnią życiem. widocznie my podlasianie wszystko wiemy (z małymi wyjątkami) i nie potrzebujemy forum jako źródła wiedzy albo bardzo mało wiemy - tak mało, że nie wiemy o tym forum lub nawet o istnieniu internetu (tu chyba przesadziłem) hyhy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 09.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Coś mi się wydaje, że na podlasiu budowy wszelkiego rodzaju się słabo rozwijają. Szkoda, że nikt nie pisze, że nie pojawiają się nowe twarze. Inne grupy jakoś bardziej tętnią życiem. widocznie my podlasianie wszystko wiemy (z małymi wyjątkami) i nie potrzebujemy forum jako źródła wiedzy albo bardzo mało wiemy - tak mało, że nie wiemy o tym forum lub nawet o istnieniu internetu (tu chyba przesadziłem) hyhy pozdro To może by reklamę w prasie podlaskiej puścić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 09.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Witam wszystkich, a może wszyscy ciężko budują i temu nie klikają na forum. Ciekawe kiedy zaskoczy nas zima? Budujmy póki czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 09.11.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 oby nie prędko ,muszę jeszcze kupić łopatę do śniegu bo jak zasypie to nie wyjadę . Zresztą chyba nie wszyscy zdążyli z dachem , nie mam nic przeciwko temu żeby było tak jak w tamtym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.11.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 oby nie prędko ,muszę jeszcze kupić łopatę do śniegu bo jak zasypie to nie wyjadę . Zresztą chyba nie wszyscy zdążyli z dachem , nie mam nic przeciwko temu żeby było tak jak w tamtym roku. kogo masz na myśli długi rufus? popieram Cię w kwesti pogody na zimę - nie mam nic przeciw łagodnej aurze! ps. wybór łopat do śniegu jest w Makro, tak przynajmniej wynika z ich gazetki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts