shrekus 16.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 WITAM czy możecie podać jakiś namiar na architekta do adaptacji i zagospodarowania terenu ( z przyzwoitymi cenami, ja póki co trafiam na kosmiczne ceny) z góry dzięki [email protected] Poszło na Prive Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 16.12.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 WITAM czy możecie podać jakiś namiar na architekta do adaptacji i zagospodarowania terenu ( z przyzwoitymi cenami, ja póki co trafiam na kosmiczne ceny) z góry dzięki [email protected] Poszło na Prive Ja też poproszę No to już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.12.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 witka po dłuzszej przerwie niepisania na forum (nipisania nie oznacza nieobecności, temat obserwowany i na bieżąco czytany, tylko gdy nie mam nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadam, taki agent-śpioch ze mnie a jako że przyszła pora na telesfora, tzn na zakupy to może dysponujecie namiarami firm z tanimi materiałami konstrukcyjnymi, a w szczególności stalą i suporexem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 17.12.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 A wlasnie co myslicie z wlasnego doswiadczenia jak jest lepiej wziasc firme zaplacic wiecej i zapomniec o szukaniu materialow, czy lepiej jednak budowac systemem gospodarczym- tanszym ale bardziej pracochlonnym????? Po pierwsze - Witam na forum Po drugie - w przeciwieństwie do shrekusa wybrałem firmę do stanu deweloperskiego. Znalazłem firmę której mogłem zaufać (widziałem ich poprzednie budowy) i zaryzykowałem. Plusem tego rozwiązania jest to że nie musiałem poświęcać DUŻO czasu na budowę. Doceniłem to, gdy musiałem sie wziąść za wykończeniówkę. Zgrywanie kolejnych ekip to koszmar. Ten jeszcze nie może, tamten wogółe nie przyjdzie -tragedia. Bieganie za każdą śróbką lub workiem z klejem - a zarabiać na budowę też trzeba mieć czas. Doba zrobiła się mi krótka. Firama ma swoje brygady i kończąc jeden etap ustawia już następną i nie ma na kogo zwalać że poprzedni etap ktoś spartolił - i to są plusy mojego rozwiązania. Medtoda shrekusa też ma plusy (napewno może być tańsza) - więc trzeba się głboko zastanowić co w NASZYM przypadku jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 17.12.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 ... po dłuzszej przerwie niepisania na forum (nipisania nie oznacza nieobecności, temat obserwowany i na bieżąco czytany, tylko gdy nie mam nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadam, taki agent-śpioch ze mnie ... witam w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 17.12.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 ... po dłuzszej przerwie niepisania na forum (nipisania nie oznacza nieobecności, temat obserwowany i na bieżąco czytany, tylko gdy nie mam nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadam, taki agent-śpioch ze mnie ... witam w klubie - no proszę - TAJNIACY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrejza 17.12.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam ponownie, pisałem parę postów wcześniej o tym że zamierzam kupić działkę w Niewodnicy Kościelnej. Sytuacja przedstawia się w ten sposób, że wystąpiliśmy wraz z właścicelem działki o warunki zabudowy i po otrzymaniu pozytywnej decyzji mieliśmy sfinalizować transakcję. W odpowiedzi z gminy, właściciel działki otrzymał pismo, w którym było napisane że rada gminy podjęła decyzję o przygotowaniu plany zagospodarowania przestrzennego terenu dla części Niewodnicy Kościelnej i że ta akurta działka została objęta tym przyszłym planem, w związku w czym wydanie decyzji o warunkach zabudowy może zostać wsztrzymane nawet na 12 miesięcy. Byłem w szoku jak zobaczyłem to pismo, właściciel działki zresztą też. Rada gminy była w dniu 29.11.2007, a pismo o warunki zabudowy wpłynęło 3.12.2007, czyli po decyzji o opracowywaniu PZP. Architekt w gminie twierdzi że te tereny na pewno będą przeznaczone pod zabudowę mieszkaniową, ale w tej chwili jest to działka rolna i sprzedający nie może sprzedać mniej niż 3000 mkw. Opracowaie PZP zajmie około roku (przetargi, opracowanie, ew. protesy i wnioski itp). Nie wiem czy da się coś z tym jeszcze zrobić, dodam że zarówno mi jak i sprzedającemu zależało na czasie. Z tego co wiem działki sąsiednie uzyskiwały WZ bardzo szybko i było to tylko formalność. Co zrobić z tym fantem? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.12.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 ... po dłuzszej przerwie niepisania na forum (nipisania nie oznacza nieobecności, temat obserwowany i na bieżąco czytany, tylko gdy nie mam nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadam, taki agent-śpioch ze mnie ... witam w klubie no miło, miło, chociaż już kilka dobrych stron wcześniej (albo też kilka dobrych miesięcy temu) zostałem na forum uroczyście powitany, ale co tam, od przybytku głowa nie boli, zawsze to trochę ego podbudowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 17.12.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 .................Opracowaie PZP zajmie około roku (przetargi, opracowanie, ew. protesy i wnioski itp). Nie wiem czy da się coś z tym jeszcze zrobić, dodam że zarówno mi jak i sprzedającemu zależało na czasie. Z tego co wiem działki sąsiednie uzyskiwały WZ bardzo szybko i było to tylko formalność. Co zrobić z tym fantem? Pzdr. Podjechać, pochodzić i samemu sie zainteresować. Może ktoś coś w gminie doradzi. Odnośnie tego co jest napisane pogrubionym drukiem - obawaim się, że rok to chyba pobożne życzenie - skłaniałbym się ku conajmniej 3 latom. Szczerze to szukałbym działki w okolicy. A tą ewentualnia miał na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 18.12.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 .................Opracowaie PZP zajmie około roku (przetargi, opracowanie, ew. protesy i wnioski itp). Nie wiem czy da się coś z tym jeszcze zrobić, dodam że zarówno mi jak i sprzedającemu zależało na czasie. Z tego co wiem działki sąsiednie uzyskiwały WZ bardzo szybko i było to tylko formalność. Co zrobić z tym fantem? Pzdr. Podjechać, pochodzić i samemu sie zainteresować. Może ktoś coś w gminie doradzi. Odnośnie tego co jest napisane pogrubionym drukiem - obawaim się, że rok to chyba pobożne życzenie - skłaniałbym się ku conajmniej 3 latom. Szczerze to szukałbym działki w okolicy. A tą ewentualnia miał na uwadze. niestety, ale też tak uważam, proces ma prawo przejść w lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 18.12.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ...właściciel działki otrzymał pismo, w którym było napisane że rada gminy podjęła decyzję o przygotowaniu plany zagospodarowania przestrzennego terenu dla części Niewodnicy Kościelnej i że ta akurta działka została objęta tym przyszłym planem, w związku w czym wydanie decyzji o warunkach zabudowy może zostać wsztrzymane nawet na 12 miesięcy. Przykro mi ale sprawa jest nie do ruszenia. Poszukaj sobie innej działki. Chyba że chcesz zacząć budować najwcześniej za kilka lat. Zresztą na forum jest odpowiedni dział (brzmi coś jak prawo i dokumenty czy jakoś tak) i tam możesz się zapytać oskara. On się na tych sprawach dobrze zna to może Ci coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 18.12.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ... po dłuzszej przerwie niepisania na forum (nipisania nie oznacza nieobecności, temat obserwowany i na bieżąco czytany, tylko gdy nie mam nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadam, taki agent-śpioch ze mnie ... witam w klubie no miło, miło, chociaż już kilka dobrych stron wcześniej (albo też kilka dobrych miesięcy temu) zostałem na forum uroczyście powitany, ale co tam, od przybytku głowa nie boli, zawsze to trochę ego podbudowane Klub Sympatyków Tajnego Śledzenia Wątków Forum Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrejza 18.12.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ...właściciel działki otrzymał pismo, w którym było napisane że rada gminy podjęła decyzję o przygotowaniu plany zagospodarowania przestrzennego terenu dla części Niewodnicy Kościelnej i że ta akurta działka została objęta tym przyszłym planem, w związku w czym wydanie decyzji o warunkach zabudowy może zostać wsztrzymane nawet na 12 miesięcy. Przykro mi ale sprawa jest nie do ruszenia. Poszukaj sobie innej działki. Chyba że chcesz zacząć budować najwcześniej za kilka lat. Zresztą na forum jest odpowiedni dział (brzmi coś jak prawo i dokumenty czy jakoś tak) i tam możesz się zapytać oskara. On się na tych sprawach dobrze zna to może Ci coś doradzi. Zarzuciłem również ten temat w wątku Prawo i Finanse, zobaczymy co oskar odpowie. Dzięki zo odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.12.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ... po dłuzszej przerwie niepisania na forum (nipisania nie oznacza nieobecności, temat obserwowany i na bieżąco czytany, tylko gdy nie mam nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadam, taki agent-śpioch ze mnie ... witam w klubie no miło, miło, chociaż już kilka dobrych stron wcześniej (albo też kilka dobrych miesięcy temu) zostałem na forum uroczyście powitany, ale co tam, od przybytku głowa nie boli, zawsze to trochę ego podbudowane Klub Sympatyków Tajnego Śledzenia Wątków Forum Muratora hehe dodałbym jeszcze: Klub Sympatyków Tajnego Śledzenia Wątków Grupy Podlaskiej Forum Muratora i do tego miły i jak łatwo przyswajalny skrót: KSTŚWGPFM ktoś chce przynależeć? tak myślę może ogłosić jakiś casting... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 18.12.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 macie może jakiś namiar na sprawdzonego instalatora alarmów - okablowanie położone (samodzielnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.12.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 mkrejza, ale zamieszanie z działką! szkoda...Niewodnica miałaby kolejnego grupowicza Ja - dla odmiany - zajmuję się budową, ale pośrednio. Wypełniam wniosek o zwrot vat'u. Już mi niedobrze od tych cyfrek, liczenia i kopiowania faktur. [Thx rufus za podpowiedzi w temacie! ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.12.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 macie może jakiś namiar na sprawdzonego instalatora alarmów - okablowanie położone (samodzielnie ) Poleciało na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 19.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Natomiast ja chciałbym się pochwalić, że z WIELKIM wysiłkiem - staramy się w tym tygodniu przeprowadzić Zamieszania co niemiara, kartony są gdzie się nie obejrzę, a jeszcze na plecach czuję ciśnienie z powodu zbliżających się świąt. Pozdrawiam walczących na różnych etapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 19.12.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Gratulacje Rob Zostało życzyć Ci spokojnych Świąt A ja w końcu podpisałam akt notarialny i jestem właścicielką kawałka ziemi w Fastach Jakby ktoś chciał zostać moim sasiadem....to mogę dać namiar na fajną działke bliżej dzikich....przy asfalcie...uzbrojona . budowlana ,uzbrojona ,pow. okolo 1600m, "kształtna" cena za metr 110 zł...w pobliżu stoi kilka nowych domków...naprawdę godna zainteresowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.12.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 macie może namiary na tani beton komórkowy?potrzebuję już chyba poczynić zakupy żeby wiosną rosły mury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts