CoolaTT 06.01.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam, dom 170 m2 z garażem i poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy, 2 lukarny, 2 kominy - 180 tys za stan surowy otwarty i więźba (robocizna+materiał) . Ekipa polecana, pewna. Myślicie że to dobra cena ? Generalnie, nie jest bardzo wysoka, ale ja bym się potargowała o kilka tysięcy. Wtedy można brać. A w moim odczuciu to dużo. Przeciez nie ma w tej cenie krycia dachu, ocieplenia itp. Chyba ze zarabiasz w zaleznosci od czasu który poswiecasz na prace czyli im wiecej bedziesz pracowal to zarobisz wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.01.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Nie wiem jak tam u was ,ale dzisiaj pierwszy raz uruchomiłem centralne i wiem już na pewno ,że nie ma nic piękniejszego niż ciepło płynące z grzejników ,a szczegółnie z podłogi . Widzę teraz ,że kominek to tylko zabawka w porównaniu z mocą jaka drzemie w c.o załadowanym wodą. Parę chwil i grzejniki gorące ,coś pięknego . P.S. Mam nadzieję ,że mój zachwyt nie skończy się wraz z pierwszym odczytem licznika Nie przejmuj sie najwieksze mrozy dopiero przed nami (pewnie gdzies w polowie lutego) Wtedy Twoj licznik moze troche przyspieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 06.01.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 A net w końcu na nowym metrażu masz?? Witaj po naprawdę długiej przerwie. Niestety, nie mam... Ale jakoś sobie radzę, trochę u sąsiadów, trochę u znajomych a często też u Bernadetki w kafejce. Net ma być w kwietniu-maju, tak obiecuje TP SA ale może to tylko... "baju baju bedziem w raju" Zobaczymy, jestem dobrej myśli Rufus, jestem zaskoczony- dopiero odpaliłeś C.O.??? U mnie kominek to raczej ozdoba choć, nie powiem, dziś rozpaliłem i takie błogie ciepełko rozeszło się po kościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam, dom 170 m2 z garażem i poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy, 2 lukarny, 2 kominy - 180 tys za stan surowy otwarty i więźba (robocizna+materiał) . Ekipa polecana, pewna. Myślicie że to dobra cena ? Generalnie, nie jest bardzo wysoka, ale ja bym się potargowała o kilka tysięcy. Wtedy można brać. A w moim odczuciu to dużo. Przeciez nie ma w tej cenie krycia dachu, ocieplenia itp. Chyba ze zarabiasz w zaleznosci od czasu który poswiecasz na prace czyli im wiecej bedziesz pracowal to zarobisz wiecej. To wg mnie jest rynkowa cena. Z perspektywy inwestora, który ma juz stan surowy wiem, że jest zawyżona. Dlatego do negocjacji. Ale wiem także, że duzo rzeczy podrożało, m.in. cegły (to wie każdy), drzewo, beton z gruchy +pompowanie, bloczki fundamentowe, cement, a przede wszystkim robocizna! A pakiet "ekipa +materiał" to wygodne rozwiązanie. Co tez kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.01.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 rufus, Robin dzis to pewnie intensywnie odsnieżacie podjazdy. Ale nasypało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.01.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja dziś zamówiłam okna! Wreszcie!!!Ufff, jeden dylemat mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 07.01.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja dziś zamówiłam okna! Wreszcie!!! Ufff, jeden dylemat mniej.... Aleś się zawzieła na te okna ,dwa dni i po krzyku ,a ja myślałem ,że ty naprawdę będziesz długo wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 07.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 rufus, Robin dzis to pewnie intensywnie odsnieżacie podjazdy. Ale nasypało!!! Ja mam duży spadek to śnieg sam się zsuwa ale dlaczego wszystko zatrzymuje się na bramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 07.01.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Rufus, jestem zaskoczony- dopiero odpaliłeś C.O.??? U mnie kominek to raczej ozdoba choć, nie powiem, dziś rozpaliłem i takie błogie ciepełko rozeszło się po kościach... A jakoś tak straciłem zapał ,potrzebowałem kilku dni przerwy.Miałem drzewo z budowy to paliłem i myślałem ,że jak wypalę to uruchomię c.o. ,ale palę i spalić nie mogę. Nie było najgorzej w zasadzie jak paliłem od pażdziernika (od południa do wieczora) tak teraz jak były mrozy to dokładałem na noc i tyle.Wypali się i znowu 14-15 po południu zapalę (no dobra kochana żona ) i tyle.Nawet dziwiłem się ,że nie trzeba ciągle palić.W nocy napalę do 22 stopni i następnego dnia po południu było 19-20 .Także idzie wytrzymać na kominku. O dziwo jak na razie nie przeszkadza nam brak wiatrołapu.Sprawdził się pomysł z nawiewem z kominka bezpośrednio za drzwiami wejściowymi.Nawet jak hulał wiatr to zimne powietrze nie wdzierało się do chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.01.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja dziś zamówiłam okna! Wreszcie!!! Ufff, jeden dylemat mniej.... Aleś się zawzieła na te okna ,dwa dni i po krzyku ,a ja myślałem ,że ty naprawdę będziesz długo wybierac Testujemy z Endru nową taktykę: precyzyjnie określamy zapotrzebowanie i warunki, dajemy do max. 3 wycen, robimy psychologiczna analizę sprzedawcy/ firmy , podsumowanie i... gotowe! Polecam ten sposób innym takim "marudnym" klientom jak ja! Od jutra rozpoczynamy casting na tynkarzy. Sposób wyboru podobny. Oby równiez poszło gładko. PS. U mnie śnieg zatrzymuje sie na ...schodach wejściowych! To już bym chyba wolała na bramie garażowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 07.01.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Kurcze, ale wy fajnie macie: ktoś w kominku pali, inny obserwuje spadający śnieg z dachu, Mikazuu kupuje okna ....... a u mnie śnieg nie ma jeszcze na co padać , mogę najwyżej na projekt popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.01.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 nie martw się przyjacielu, nie jesteś sam, mój śnieg leży "tylko" na 33paletach suporka i 4 tonach stali, no i na pozostałym areale działeczki, ale już za roczek, jak dobrze pójdzie oczywiście, t z dachu będzie się staczał jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 08.01.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 No to w końcu pojawili się "NOWI" budujący. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 08.01.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Cześc . Poszukuje słupków na ogrodzenie działki . Prosze o jakieś namiary.Musze w tym roku ogrodzic dzialeczke ok 250 mbogrodzenia, bo jak tego nie zrobie to zające i sarny wszystko mi wyjedza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 08.01.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jestm w szoku, trochę mnie nie było, (też jak ROBIN nie mam netu w domu - zasilam się z netu z komórki, a to kosztuje ) a tu widzę dużo się dzieje. U mnie piec wreszcie wraca do normy, okazało się że okna mam nieszczelne (wiatry przetestowały), BRAK KILKU OKUĆ Czyli wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 08.01.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Cześc . Poszukuje słupków na ogrodzenie działki . Prosze o jakieś namiary. Musze w tym roku ogrodzic dzialeczke ok 250 mbogrodzenia, bo jak tego nie zrobie to zające i sarny wszystko mi wyjedza . Kołki długości 160 cm można kupić tutaj http://www.biaform.com.pl/?strona=22 A siatkę leśną najlepiej chyba na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 08.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Troche nieprecyzyjnie się wyraziłem , chodzi mi o słupki ale metalowe z rurya najlepiej żeby to była rura złomowa z odzysku . Mam gdzie pociąć i pospawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 08.01.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jestm w szoku, trochę mnie nie było, (też jak ROBIN nie mam netu w domu - zasilam się z netu z komórki, a to kosztuje ) a tu widzę dużo się dzieje. U mnie piec wreszcie wraca do normy, okazało się że okna mam nieszczelne (wiatry przetestowały), BRAK KILKU OKUĆ Czyli wesoło To faktycznie niezaciekawie ,no ale przynajmniej z kratek wentylacyjnych Ci nie wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 09.01.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Jestm w szoku, trochę mnie nie było, (też jak ROBIN nie mam netu w domu - zasilam się z netu z komórki, a to kosztuje ) a tu widzę dużo się dzieje. U mnie piec wreszcie wraca do normy, okazało się że okna mam nieszczelne (wiatry przetestowały), BRAK KILKU OKUĆ Czyli wesoło To co teraz? Demontaż okien i wstawianie brakujących okuć? Czy jakaś regulacja? Czy okno całkowicie do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 09.01.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ....... a u mnie śnieg nie ma jeszcze na co padać , mogę najwyżej na projekt popatrzeć To patrz uważnie i kombinuj, gdzie szafa, ile miejsca na stół, czy powiększyć, czy pomniejszyć. Masz jeszcze czas na zmiany. To baaardzo ważny etap w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts