yiarek 24.01.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mam być może trywialne pytanie, ale jak technicznie wygląda doprowadzenie energii elektrycznej na budowę ? Mam warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznej (przyłącze napowietrzne od najbliższego słupa do szafki pomiarowej). Czy musi to zrobić ekipa z ZEB ? Ile czasu trwa od złożenia zamówienia do realizacji ? Czy płaci się ryczałtem czy z licznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 24.01.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witaj kor_nik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.01.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 kor_nick witaj na Podlaskiej. A tym, że troche tu pobędziesz to straszysz czy obiecujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mam być może trywialne pytanie, ale jak technicznie wygląda doprowadzenie energii elektrycznej na budowę ? Mam warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznej (przyłącze napowietrzne od najbliższego słupa do szafki pomiarowej). Czy musi to zrobić ekipa z ZEB ? Ile czasu trwa od złożenia zamówienia do realizacji ? Czy płaci się ryczałtem czy z licznika ? Robić powinieneś sam, zakład tylko Cię zalicznikuje. Ale najlepiej to komus zlecić. Zależy jak daleko masz do słupa ale powiedzmy jeżeli jest tyo jakieś 30 m to powinieneś w 2 tys się wyrobić. Płaci się za zaużyte kilowaty, a nie żadnym ryczałtem - niestety jest to droższa energia od energii "docelowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wildek 24.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dzien dobry,No i utknalem. Slepa uliczka pod nazwa kierownik budowy. Jeden polecany przez drugiego, a kazdy spiewa o 500 zl wiecej. Czy sa jeszcze tacy co to robia za ludzkie pieniadze...? Pomozcie takiego znalezc. Oczywiscie, serdeczne podziekowanie za dotychczasowa pomoc.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 24.01.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dzien dobry, No i utknalem. Slepa uliczka pod nazwa kierownik budowy. Jeden polecany przez drugiego, a kazdy spiewa o 500 zl wiecej. Czy sa jeszcze tacy co to robia za ludzkie pieniadze...? Pomozcie takiego znalezc. Inflacja robi swoje:( Ja pamiętam, że jak szukałem kierbuda to pierwszy zaśpiewał mi 3 tys. Po nim każdy był tani:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 25.01.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 kor_nick witaj na Podlaskiej. A tym, że troche tu pobędziesz to straszysz czy obiecujesz?? heh zobaczymy jak wyjdzie mam pytanie. szukam "architekta z pomysłem" coby mi przekonstruował typowy projekt deweloperskii a przy okazji nie zrujnował. Sam jakoś nie mam pomysłu jak pozmieniać ścianki na górze, rozplanować dół (salon+jadalnia_kuchnia - wszystko otwarte jak na razie), oświetlenie itp., pokierować zabudową kominka. mógłbym co prawda dogadać się z tymi od kuchni ale efekty byłyby chyba połowiczne... kto mi poleci taką osobę? chętnie też zobaczyłbym poprzednie efekty jej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 25.01.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 kor_nick witaj na Podlaskiej. A tym, że troche tu pobędziesz to straszysz czy obiecujesz?? heh zobaczymy jak wyjdzie mam pytanie. szukam "architekta z pomysłem" coby mi przekonstruował typowy projekt deweloperskii a przy okazji nie zrujnował. Sam jakoś nie mam pomysłu jak pozmieniać ścianki na górze, rozplanować dół (salon+jadalnia_kuchnia - wszystko otwarte jak na razie), oświetlenie itp., pokierować zabudową kominka. mógłbym co prawda dogadać się z tymi od kuchni ale efekty byłyby chyba połowiczne... kto mi poleci taką osobę? chętnie też zobaczyłbym poprzednie efekty jej pracy. Namiary za chwilę lecą na PRIV Przy okazji - HELP Czy ktoś ma na zbyciu stare płytki chodnikowe. Potrzebuję bo tonę w błocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli_2 25.01.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 witam budujacych na Podlasiu i mam kłopot dostawca z pod Warszawy dostarczył mi o 2 palety ph 18,5 (120 szt) za dużo ;mimo że obniżył mi cenę ja tego materiału nie potrzebuję .Aktualna cena to 6,55 brutto za sztukę i jest mocno obniżona materiał jest w paletach 30km od Białegostoku do własnego odbioru w miarę możliwości pomogę przy załadunku materiał jest I gatunek Jeśli ktoś byłby zainteresowany to prośba kontakt przez priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxl36 25.01.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 witam ,ja jeszcze wrócę do tematu okien ,czy ktoś brał okna pcv Avante?Firma zajmująca się i montująca te okna mieści się na Upalnej .Czy ktoś brał te okienka z montażem?Jeżeli tak ,to jakie uwagi?.Jeszcze problem elektryka , ile płaciliście mniej więcej za wykonanie z materiałem?Ja mam jedną wycenę ,ale zbiła mnie z nóg.Może macie poleconego elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 26.01.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Jeszcze problem elektryka , ile płaciliście mniej więcej za wykonanie z materiałem? Ja mam jedną wycenę ,ale zbiła mnie z nóg. Może macie poleconego elektryka? A przyślij mi jak możesz schemat instalacji elektrycznej która należałoby zrobic to Ci powiem czy drogo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 27.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Jakies szkody po "Orkanie" na Podlasiu?? Ekipa remontowa for emerygence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 28.01.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Przy okazji - HELP Czy ktoś ma na zbyciu stare płytki chodnikowe. Potrzebuję bo tonę w błocie Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 28.01.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Przy okazji - HELP Czy ktoś ma na zbyciu stare płytki chodnikowe. Potrzebuję bo tonę w błocie Priv Dzięki - działam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 28.01.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 witam ,ja jeszcze wrócę do tematu okien ,czy ktoś brał okna pcv Avante? Firma zajmująca się i montująca te okna mieści się na Upalnej .Czy ktoś brał te okienka z montażem?Jeżeli tak ,to jakie uwagi?. Jeszcze problem elektryka , ile płaciliście mniej więcej za wykonanie z materiałem? Ja mam jedną wycenę ,ale zbiła mnie z nóg. Może macie poleconego elektryka? Ja mam stamtąd okna. Trudno mi powiedzieć coś o nich, bo póki co to są i tyle:) Wiem tylko, że dwie szyby mam do wymiany, bo mają jakąś wadę fabryczną, ale wymienią mi podobno bez problemu:) Jak zrobią mi podłogi i całą resztę to pewnie będę wiedział czy dobrze mi wstawili:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STYPUŁ 28.01.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Szanowni Forumowicze Czy ma ktoś może namiary na ekipę od szamba. Tzn. muszę kupić i oczywiście ktoś to musi wkopać. Z góry dzięki i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 cholibka, już myślałem ze podlaska zamarła, a to mi po prostu śledzenie tematu nawaliło, a wam działa (jeśli ktoś ma oczywiście) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 30.01.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Działa jak najbardziej tylko chyba przegapiłeś maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 30.01.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam, czy ktoś z grupowiczów robił u siebie ogrzewanie podłogowe? Może posiadacie jakieś namiary na firmy z podlaskiego wykonujące podłogówki? Zastanawiamy się czy zamawiać projekt takiego ogrzewania w jakiejś firmie czy samemu rozrysować ewentualnie i dać do wykonania. Ktoś może już to przeszedł i poradzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxl36 30.01.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam , nie mam schematu . Tamten elektryk wycenił po powierzchni domu (około 180 m2 z garażem i kotłownią).Wziął pod uwagę instalacje elektryczną ,alarmową , telefoniczną , internetową, SAT , domofonową.Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne. Z materiałem wycenił na 15.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts