Ar2r 01.03.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 http://www.extradom.pl/projekt-domu-ZENIT-ID-3392.html?typ=parterowe&powierzchnia=&garaz=&strona=To jest link do zenita jak to ocenisz?a dach to wiem ze kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 01.03.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 http://www.extradom.pl/projekt-domu-ZENIT-ID-3392.html?typ=parterowe&powierzchnia=&garaz=&strona= To jest link do zenita jak to ocenisz?a dach to wiem ze kosmos ten jest dla mnie taki... bardziej wydumany, a elewacja zewnętrzna to juz na pewno. generalnie, układ jest zblizony, nawet usytuowanie kominów podobne, częsć dzienna odzielona od nocnej. metraż w zenicie lekko wiekszy, co jest atutem, bo po to człowiek buduje dom, by miec wygodę. sa nawet takie teorie, że aby wygodnie mieszkać, trzeba mieć min.120mkw. zgadzam się z tym. ale jak wiadomo, wszystko kosztuje. bardziej podoba mi się Przemyslany... ale ja mam subiektywną skłonność do form prostych i projektów muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 03.03.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witaj Ar2r Fajny projekt..ja jednak gustuje w domkach z poddaszem acha...jestesmy prawie sąsiadami...budować będę w Fastach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.03.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 BERNADETKA czy Fasty to gmina Dobrzyniewo?Jeżeli tak to jak u nich z czasem wydania warunków zabudowy i ogólnie jakie masz doświadczenia z tą Gminą?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 03.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam.powoli ruszyla maszyna zalatwiania spraw papierkowych.Coola TT masz u mnie duzego browara .pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marza 04.03.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam wszystkich Razem z mężem jesteśmy na etapie wyboru projektu. Zastanawiamy się czy nie będzie taniej zamiast adaptacji zlecic wykonanie projektu - oczywiście wzorując się na gotowym. Interesuje nas mały domek typu: http://www.projekty24.com.pl/projekty/projekt,Szpak,rid,1786.html http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=310&IdKolekcji= http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=319&opcja=rzuty niestety nie wiem jak wkleic linki Niestety nasza działka ma wiazd od południa a wg mnie salon nie powiniem byc od północy. Jak sądzicie ile budowa może nas kosztowac, nie jesteśmy zbyt zamożni Proszę o rady i o namiary na sparwdzonego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 04.03.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Już wszystko jasne.Powierzchnia biologicznie czynna min 50%max powierzchnia inwestycji25%powierzchni terenu,kąt nachylenia połaci od 35 do 45 stopni wysokość kalenicy 9 m wys okapu do 4 m szer elewacji frontowej 13,3 z tolerancją do 20%.takie właśnie mam warunki zabudowy i w związku z tym chyba prysnęły marzenia o parterowym domku bo chyba logika nakazuje aby poszukać czegoś z poddaszem użytkowym.Interesuje mnie Wasza opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 05.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 BERNADETKA czy Fasty to gmina Dobrzyniewo?Jeżeli tak to jak u nich z czasem wydania warunków zabudowy i ogólnie jakie masz doświadczenia z tą Gminą?Pozdrowienia Witaj Tak jest Gmina D. Duże , ogólnie przyjazna ludziom. Co do warunków to termin 3 m-ce dostałam, ale u nich to taki standard chyba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 05.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 cześć MarzaJa tez dopiero szukam i liczę.A z tego co wyczytałem to ma być prosto aby było tanio.Pewnie należałoby się z tym zgodzić.Osobiście preferuję jednak (niestety)dosyć skomplikowane formy,myślę że opamiętanie przyjdzie przy kosztorysie.Pozdrawiam całą Podlaską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam całą Podlaską! Przepraszam, że tak długo mnie nie było, jak już w końcu pojawi się łącze internetowe- bedę na stałe. Ar2r, ja podobnie jak Bernadetka też czekałem na Decyzję 3 miesiące, w naszej gminie to chyba standard. I rzeczywiście ludzie są przyjaźnie nastawieni. Marza czy masz już warunki zabudowy? To one w decydującym stopniu ograniczają inwencję inwestorów- patrz przykład Ar2r. Tak jak Ar2r wspomniał- im prościej- tym taniej. Ja dodam- Im szybciej- tym taniej. Wprowadziłem się w rok po wbiciu łopaty w ziemię i zaoszczędziłem sporo kasy. Jeżeli chcesz- na przykładzie mojego domu możesz prześledzić koszty większości ważniejszych prac- prowadziłem bardzo szczegółowy kosztorys, aż do momentu wprowadzenia się. Co prawda, część danych mi uciekła ( padł komputer ) ale większość zapisków jest czytelna. Pisałaś, że nie macie z mężem zbyt wiele funduszy- czy zamierzacie (jak Mikazuu) budować bardzo samodzielnie, czy może jak Rufus albo CoolaTT część zlecić fachowcom a dużą część robót wziąć na własne barki i przeznaczyć dużo czasu na kontrolę? Jeżeli tak- możesz pokusić się o jakiś wymyślny projekt- nawet jeżeli budowlańcy coś spaprają - zdążycie to w porę zauważyc i poprawić. My (z zoną) budowaliśmy prosto i szybko, poszło rewelacyjnie choć i tak schudliśmy oboje. Było parę błędów, kilka rzeczy zrobilibyśmy teraz trochę inaczej. Mimo to budowanie to coś niesamowicie przyjemnego. Wstyd przyznać- bo jeszcze się urządzamy i nie zdążyłem się nacieszyć się spokojem własnego domu) ale ja już mam ochotę kupić kolejną działkę i zacząć budować Uff... ale się rozpisałem To wszytko przez tę internetową abstynencję. I strasznie się za Wami stęskniłem Niech no tylko zaswieci mocniej słońce- złapię za grabie, posieję trawkę i spotkamy się u mnie na tarasie. Pogadamy przy kawie z domowym ciastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.03.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Robin2 witaj ponownie Witam też wszystkich pozostałych(Ar2r,Bernardetka, Marza, grzechk, CZAPELKI - za co mam ten browar?). Pozdrawiam i leceę do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.03.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Robin2 witaj ponownie Witam też wszystkich pozostałych(Ar2r,Bernardetka, Marza, grzechk, CZAPELKI - za co mam ten browar?). Pozdrawiam i leceę do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Marza, jest tak jak klika Robin. Najpierw warunki zabudowy, a potem szukanie projektu. (Ja też mam wjazd od strony południowej . Ale na wszystko jest sposób ) Czy znacie sklepy w Białymstoku, gdzie warto szukać drzwi wejściowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 06.03.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Przejedź się ul Hetmańską jest na niej ok 5 firm oferujące drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 06.03.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Marza, jest tak jak klika Robin. Najpierw warunki zabudowy, a potem szukanie projektu. (Ja też mam wjazd od strony południowej . Ale na wszystko jest sposób ) Czy znacie sklepy w Białymstoku, gdzie warto szukać drzwi wejściowych? Sklepy są, pytanie tylko ile chcesz wydać na te drzwi? Ale zgodzę się z wojtkiem, że wystarczy przejechać Hetmańską by kilka firm znaleźć. Dodałbym jeszcze ulicę Upalną. Ostatnio mama wzięła tam drzwi gerdowskie do bloku i była naprawdę zadowolona z roboty, bo nie naświnili, nie zniszczyli i nie wymyślali dopłat za byle co:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Sklepy są, pytanie tylko ile chcesz wydać na te drzwi? Ale zgodzę się z wojtkiem, że wystarczy przejechać Hetmańską by kilka firm znaleźć. dokładnie to samo pytanie usłyszałam od jednego z handlowców na Hetmańskiej już byłam, obejrzałam, wyceniłam ale ciągle łudzę się, że może gdzieś znajdę taniej drewniane drzwi wejściowe Gerdę tez oglądałam - bardzo mi sie podobał jeden model, ale były bardzo ciężkie i nieciekawe doświetlenie posiadały. a Wy jakie drzwi wejściowe wstawialiscie - drewniane, metalowe, pvc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 06.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Według mnie to dobrze zrobione drzwi drewniane maja swój urok . Metalowe absolutnie nie . A PCV to ostateczne wyjście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 06.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja jeszcze co prawda nie wybrałem, ale pewne warunki co do drzwi znam:) Zdecydowanie drewniane. Niestety zachciało mi się szaleństw i mam otwór wejściowy o rozmiarze 180cm. Tak więc muszą być 2 doświetla i tu się zaczyna zabawa. Oczywiście to w sumie nie ma problemu, żeby znaleźć lub zrobić, ale cena... W pierwszym sklepie usłyszeliśmy cenę 9 tys:( Potem było już trochę lepiej, ale i tak nieźle nas pociągnie. Na razie poprosiliśmy o wycenę drzwi Nicewicza (na Hetmańskiej kilka punktów go ma) i wyszło coś koło 5 tys. Dodatkowo można sobie modyfikować wzory drzwi, które są w katalogu i to właściwie bez większych kosztów, więc może zdecydujemy się na takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 06.03.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich inwestorów z Podlasia Podgladam Wasze poczynania od dłuższego czasu, ale dopiero dzis postanowiłam się "ujawnic".Oczywiscie robię to nie bez powodu W najblizszym czasie ma zamiar przeprowadzić casting na ekipę budowlaną, więc proszę o wszelkie namiary na ludzi godnych polecenia.Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.03.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich inwestorów z Podlasia Podgladam Wasze poczynania od dłuższego czasu, ale dopiero dzis postanowiłam się "ujawnic".Oczywiscie robię to nie bez powodu W najblizszym czasie ma zamiar przeprowadzić casting na ekipę budowlaną, więc proszę o wszelkie namiary na ludzi godnych polecenia.Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich budujacych Witajzizi1978 podglądaj, podglądaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts