CZAPELKI 12.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 CZAPELKI, dziekuję za radę, ale nie szukam ludzi z ogłoszeń, tylko kogoś poleconego i sprawdzonego.... pozdrawiam Myslisz,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni? Uzytkownikownicy tego forum tez uwazacie,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni ? Moim skromnym zdaniem te firmy z ogloszen tez moga byc dobre,skoro iles tam lat utrzymuja sie na rynku budowlanym. Najgorzej jest tylko wyszukac ta najbardziej solidna firme,ale kto szuka ten znajdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 12.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 CZAPELKI, dziekuję za radę, ale nie szukam ludzi z ogłoszeń, tylko kogoś poleconego i sprawdzonego.... pozdrawiam Myslisz,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni? Uzytkownikownicy tego forum tez uwazacie,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni ? Moim skromnym zdaniem te firmy z ogloszen tez moga byc dobre,skoro iles tam lat utrzymuja sie na rynku budowlanym. Najgorzej jest tylko wyszukac ta najbardziej solidna firme,ale kto szuka ten znajdzie. Pozdrawiam Czapelki, nie uważam, że ludzie z ogłoszeń są mniej solidni...Po prostu tak mi się z życiu układało, że do wszelkich prac remontowych itp. brałam ludzi poleconych, sprawdzonych.I chyba na dobre mi to wychodziło .Teraz, przy budowie domu, chciałabym aby tak pozostało.Ale jeżeli faktycznie nikt poda mi namiarów na solidne ekipy, to skorzystam z Twojej rady i zacznę studiować Poranny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 12.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 CoolaTT serdeczne dzięki . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 12.03.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 CZAPELKI, dziekuję za radę, ale nie szukam ludzi z ogłoszeń, tylko kogoś poleconego i sprawdzonego.... pozdrawiam Myslisz,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni? Uzytkownikownicy tego forum tez uwazacie,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni ? Moim skromnym zdaniem te firmy z ogloszen tez moga byc dobre,skoro iles tam lat utrzymuja sie na rynku budowlanym. Najgorzej jest tylko wyszukac ta najbardziej solidna firme,ale kto szuka ten znajdzie. Pozdrawiam Czapelki, nie uważam, że ludzie z ogłoszeń są mniej solidni...Po prostu tak mi się z życiu układało, że do wszelkich prac remontowych itp. brałam ludzi poleconych, sprawdzonych.I chyba na dobre mi to wychodziło .Teraz, przy budowie domu, chciałabym aby tak pozostało.Ale jeżeli faktycznie nikt poda mi namiarów na solidne ekipy, to skorzystam z Twojej rady i zacznę studiować Poranny . Ja też wolę ludzi z polecenia, bo tylko tacy się na mojej budowie sprawdzili. Zapytam mego majstra jak u niego z czasem w drugiej połowie roku i jeśli będzie wolny to podeślę Ci namiar, bo gość jest naprawdę solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 12.03.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 CZAPELKI, dziekuję za radę, ale nie szukam ludzi z ogłoszeń, tylko kogoś poleconego i sprawdzonego.... pozdrawiam Myslisz,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni? Uzytkownikownicy tego forum tez uwazacie,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni ? Moim skromnym zdaniem te firmy z ogloszen tez moga byc dobre,skoro iles tam lat utrzymuja sie na rynku budowlanym. Najgorzej jest tylko wyszukac ta najbardziej solidna firme,ale kto szuka ten znajdzie. Pozdrawiam Czapelki, nie uważam, że ludzie z ogłoszeń są mniej solidni...Po prostu tak mi się z życiu układało, że do wszelkich prac remontowych itp. brałam ludzi poleconych, sprawdzonych.I chyba na dobre mi to wychodziło .Teraz, przy budowie domu, chciałabym aby tak pozostało.Ale jeżeli faktycznie nikt poda mi namiarów na solidne ekipy, to skorzystam z Twojej rady i zacznę studiować Poranny . Ja też wolę ludzi z polecenia, bo tylko tacy się na mojej budowie sprawdzili. Zapytam mego majstra jak u niego z czasem w drugiej połowie roku i jeśli będzie wolny to podeślę Ci namiar, bo gość jest naprawdę solidny. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 13.03.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Siemka całej grupie Zizi odnośnie stanu surowego...mój dobry fachowiec ma zawalony już cały rok, ale jest klient który do mnie do pracy przychodzi i zajmuje sie tym. Nie powiem ci czy jest dobry, trzeba byłoby sprawdzić jego roboty...jak chcesz mogę podać jego numer. Poza tym u mnie "fajnie żarło " z papirologia a tu zonk okazało się ze Drogi publiczne bedą rozbudowywać krajówkę i nie dość że opóźnią mi wszystko to jeszcze zabiorą kawałek działki i jak tu nie obgryzać paznokci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 13.03.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 i jak tu nie obgryzać paznokci można obgryzać tipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 13.03.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 i jak tu nie obgryzać paznokci można obgryzać tipsy Fakt nie pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy. Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 15.03.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam!Muszę wypełnić wnioski o wydanie warunków technicznych (ZEB Dystrybucja Rejon Białystok) oraz o warunki wodno-kanalizacyjne (Supraśl).Wydrukowałem wnioski i ......:1. Czy jest jakiś wątek ad jak to wypełniać?2. Skąd Ja wezmę na tym etapie takie dane jak:- moc szczytowa obiektu kW- przewidywane roczne zużycie en. el. kWh/rok- zasilanie podstawowe (moc przyłączeniowa kW, zabezpieczenie A)- sposób zasilania jedno czy trójfazowy - zapotrzebowanie na wodę i ścieki m3/d- rodzaj j ch-ka zużycia wody- rodzaj i parametry inst odbiorczych- rodzaj ścieków Czy jest gdzieś jakaś ściągawka do tego, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć.Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 15.03.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam! Muszę wypełnić wnioski o wydanie warunków technicznych (ZEB Dystrybucja Rejon Białystok) oraz o warunki wodno-kanalizacyjne (Supraśl). Wydrukowałem wnioski i ......: 1. Czy jest jakiś wątek ad jak to wypełniać? 2. Skąd Ja wezmę na tym etapie takie dane jak: - moc szczytowa obiektu kW - przewidywane roczne zużycie en. el. kWh/rok - zasilanie podstawowe (moc przyłączeniowa kW, zabezpieczenie A) - sposób zasilania jedno czy trójfazowy - zapotrzebowanie na wodę i ścieki m3/d - rodzaj j ch-ka zużycia wody - rodzaj i parametry inst odbiorczych - rodzaj ścieków Czy jest gdzieś jakaś ściągawka do tego, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Dzięki za pomoc Jurek M, ja pojechałam do ZEB Rejon Energrtyczny Łapy i tam przemiła Pani do spółki z Panem pomogła mi wypełnić wniosek:)Tak samo było chyba z wnioskiem o warunki wodno-kanalizacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 15.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 To ja z innej beczki.Dostałam już 2 wstepne wyceny stanu surowego.Za dom z poddaszem użytkowym o powierzchni użytkowej 233,33m2, całkowitej 374m2, dach dwuspadowy, bez balkonów i lukarn jeden z panów zazyczył sobie 45 tyś (bez dachu) + materiały, a drugi 45tyś z dachem(więźba, deskowanie, papa) +materiały.Jestem zielona w temacie, ale wydaje mi się, ze jak na taką stodołę, cena jest chyba przyzwoita (zwłaszcza ta druga oferta).A Wy jak sądzicie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.03.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam! Muszę wypełnić wnioski o wydanie warunków technicznych (ZEB Dystrybucja Rejon Białystok) oraz o warunki wodno-kanalizacyjne (Supraśl). Wydrukowałem wnioski i ......: 1. Czy jest jakiś wątek ad jak to wypełniać? 2. Skąd Ja wezmę na tym etapie takie dane jak: - moc szczytowa obiektu kW - przewidywane roczne zużycie en. el. kWh/rok - zasilanie podstawowe (moc przyłączeniowa kW, zabezpieczenie A) - sposób zasilania jedno czy trójfazowy - zapotrzebowanie na wodę i ścieki m3/d - rodzaj j ch-ka zużycia wody - rodzaj i parametry inst odbiorczych - rodzaj ścieków Czy jest gdzieś jakaś ściągawka do tego, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Dzięki za pomoc Jurek M, ja pojechałam do ZEB Rejon Energrtyczny Łapy i tam przemiła Pani do spółki z Panem pomogła mi wypełnić wniosek:)Tak samo było chyba z wnioskiem o warunki wodno-kanalizacyjne. ja tak samo, pojechałem do swojego RE, miły gościu dokładnie powiedział co, jak i gdzie wpisać (oczywiście to czy chcesz miec 1 czy 3 fazy powinieneś sobiesam wydedukować ), a co do wod-kan to projekt przyłącza robił mi miejscowy mpwik, więc też oczywiście wnioski o warunki i chyba do ZUD sami wypełnili a ja tylko parafkę złożyłem, ten etap jak narazie wspominam pozytywnie mnie natomiast martwi nie kto inny jak Pogoda szalunki piwnicy prawie stoją, poniedziałek wtorek trza by lać beton na ściany piwnic, potem jakiś czwartek piątek ściany fund. garażu, po świętach wypadałoby strop nad piwnicą wylać a tu zapowiada się powrót zimy, mrozu i śniegu, mam nadzieję że jak to zwykle bywa prognozy pogody nie są zbyt dokładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 15.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 To ja z innej beczki.Dostałam już 2 wstepne wyceny stanu surowego.Za dom z poddaszem użytkowym o powierzchni użytkowej 233,33m2, całkowitej 374m2, dach dwuspadowy, bez balkonów i lukarn jeden z panów zazyczył sobie 45 tyś (bez dachu) + materiały, a drugi 45tyś z dachem(więźba, deskowanie, papa) +materiały.Jestem zielona w temacie, ale wydaje mi się, ze jak na taką stodołę, cena jest chyba przyzwoita (zwłaszcza ta druga oferta).A Wy jak sądzicie? pozdrawiam Wg mnie również nie wygląda to najgorzej. Ja za domek o pow. uż. 240m2 zapłaciłem w zeszłym roku 40 tys. Miałem w tym stan surowy, więźbę i deskowanie z papowaniem, płot z siatki z podmurówką 40m, oraz wejście z klinkieru. To było w zesżłym roku, ale jak widać chyba się ceny za mocno nie zmieniły od tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 16.03.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam edde mogę tylko podpiąć się pod wypowiedzi poprzedników...zaszłam uśmiechnęłam się i pomogli Co do stanu surowego cena realna, moj dom 150m pow. użytkowej bez udziwnień i piwnicy 1 wycenił na około 30 tyś. 2 zaszalał chyba bo na 40 tyś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 16.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No dobrze, to w tygodniu zajdę i do ZEB Dystrybucja i do Wod-Kan i się zobaczy, może rzeczywiście są już pro klientowscy.Pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 17.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Bardzo poproszę o namiary na ekipy od fundamentów i stanu surowego. Wiem, że już wcześniej pisaliście ze ekipy zajęte ale może ktoś ma jeszcze namiary na wolne ewentualnie na zajęte a nóż widelec.. Proszę o pomoc. I druga sprawa, może podacie namiary na sprawdzone hurtownie białostockie bądź okoliczne z materiałami budowlanymi, interesują mnie na razie głownie silikaty. Mój architekt nakazał zamawiać materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 17.03.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Bardzo poproszę o namiary na ekipy od fundamentów i stanu surowego. Wiem, że już wcześniej pisaliście ze ekipy zajęte ale może ktoś ma jeszcze namiary na wolne ewentualnie na zajęte a nóż widelec.. Proszę o pomoc. I druga sprawa, może podacie namiary na sprawdzone hurtownie białostockie bądź okoliczne z materiałami budowlanymi, interesują mnie na razie głownie silikaty. Mój architekt nakazał zamawiać materiały ja polecam Silikaty przy Wysockiego , jesli masz większe zamówienia dostajesz tam "prywatnego" handlowca z którym ustalasz ceny , sa często duzo niższe niz ceny katalogowe, taki handlowiec dba juz o wszytsko i informuje cie co i kiedy . My jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 gdy się orientowałem w grudniu to mirpol i kamir mieli lepsze ceny niż silikaty, o dostepności np. BK24 nie wspomne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 17.03.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 ja się akurat przywiązałem do Mirpolu, bo to po "mojej" stronie miasta, a poza tym jakoś mi podpasowali i na razie się nie pokłócilismy:) Teraz po blisko roku to już nawet nie kręcą nosem jak wysyłają mi HDS'a z dwoma paletami cementu i jak chcę oddać 2 worki kleju i jedną paczkę steropianu:) P.S. A jak chcę mieć pewność dobrej ceny to idę najpierw do konkurencji i pytam co i jak, a potem negocjuje w Mirpolu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts