Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

CZAPELKI, dziekuję za radę, ale nie szukam ludzi z ogłoszeń, tylko kogoś poleconego i sprawdzonego.... :D

pozdrawiam

Myslisz,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni?

Uzytkownikownicy tego forum tez uwazacie,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni ?

Moim skromnym zdaniem te firmy z ogloszen tez moga byc dobre,skoro iles tam lat utrzymuja sie na rynku budowlanym.

Najgorzej jest tylko wyszukac ta najbardziej solidna firme,ale kto szuka ten znajdzie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

CZAPELKI, dziekuję za radę, ale nie szukam ludzi z ogłoszeń, tylko kogoś poleconego i sprawdzonego.... :D

pozdrawiam

Uzytkownikownicy tego forum tez uwazacie,ze ludzie z ogloszen sa mniej solidni ?

Moim skromnym zdaniem te firmy z ogloszen tez moga byc dobre,skoro iles tam lat utrzymuja sie na rynku budowlanym.

Najgorzej jest tylko wyszukac ta najbardziej solidna firme,ale kto szuka ten znajdzie.

Pozdrawiam

Czapelki, nie uważam, że ludzie z ogłoszeń są mniej solidni...Po prostu tak mi się z życiu układało, że do wszelkich prac remontowych itp. brałam ludzi poleconych, sprawdzonych.I chyba na dobre mi to wychodziło :) .Teraz, przy budowie domu, chciałabym aby tak pozostało.Ale jeżeli faktycznie nikt poda mi namiarów na solidne ekipy, to skorzystam z Twojej rady i zacznę studiować Poranny :D .

pozdrawiam

Pozdrawiam

Czapelki, nie uważam, że ludzie z ogłoszeń są mniej solidni...Po prostu tak mi się z życiu układało, że do wszelkich prac remontowych itp. brałam ludzi poleconych, sprawdzonych.I chyba na dobre mi to wychodziło :) .Teraz, przy budowie domu, chciałabym aby tak pozostało.Ale jeżeli faktycznie nikt poda mi namiarów na solidne ekipy, to skorzystam z Twojej rady i zacznę studiować Poranny :D .

Ja też wolę ludzi z polecenia, bo tylko tacy się na mojej budowie sprawdzili.

Zapytam mego majstra jak u niego z czasem w drugiej połowie roku i jeśli będzie wolny to podeślę Ci namiar, bo gość jest naprawdę solidny.

pozdrawiam

Pozdrawiam

Ja też wolę ludzi z polecenia, bo tylko tacy się na mojej budowie sprawdzili.

Zapytam mego majstra jak u niego z czasem w drugiej połowie roku i jeśli będzie wolny to podeślę Ci namiar, bo gość jest naprawdę solidny.

Z góry dziękuję :)

Siemka całej grupie :D

Zizi odnośnie stanu surowego...mój dobry fachowiec ma zawalony już cały rok, ale jest klient który do mnie do pracy przychodzi i zajmuje sie tym. Nie powiem ci czy jest dobry, trzeba byłoby sprawdzić jego roboty...jak chcesz mogę podać jego numer.

Poza tym u mnie "fajnie żarło " z papirologia a tu zonk :x okazało się ze Drogi publiczne bedą rozbudowywać krajówkę i nie dość że opóźnią mi wszystko to jeszcze zabiorą kawałek działki :x i jak tu nie obgryzać paznokci :D

pozdrawiam

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji :D

Witam!

Muszę wypełnić wnioski o wydanie warunków technicznych (ZEB Dystrybucja Rejon Białystok) oraz o warunki wodno-kanalizacyjne (Supraśl).

Wydrukowałem wnioski i ......:

1. Czy jest jakiś wątek ad jak to wypełniać?

2. Skąd Ja wezmę na tym etapie takie dane jak:

- moc szczytowa obiektu kW

- przewidywane roczne zużycie en. el. kWh/rok

- zasilanie podstawowe (moc przyłączeniowa kW, zabezpieczenie A)

- sposób zasilania jedno czy trójfazowy

- zapotrzebowanie na wodę i ścieki m3/d

- rodzaj j ch-ka zużycia wody

- rodzaj i parametry inst odbiorczych

- rodzaj ścieków

Czy jest gdzieś jakaś ściągawka do tego, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć.

Dzięki za pomoc

Witam!

Muszę wypełnić wnioski o wydanie warunków technicznych (ZEB Dystrybucja Rejon Białystok) oraz o warunki wodno-kanalizacyjne (Supraśl).

- rodzaj ścieków

Dzięki za pomoc

Jurek M, ja pojechałam do ZEB Rejon Energrtyczny Łapy i tam przemiła Pani do spółki z Panem pomogła mi wypełnić wniosek:)Tak samo było chyba z wnioskiem o warunki wodno-kanalizacyjne.

To ja z innej beczki.Dostałam już 2 wstepne wyceny stanu surowego.Za dom z poddaszem użytkowym o powierzchni użytkowej 233,33m2, całkowitej 374m2, dach dwuspadowy, bez balkonów i lukarn jeden z panów zazyczył sobie 45 tyś (bez dachu) + materiały, a drugi 45tyś z dachem(więźba, deskowanie, papa) +materiały.Jestem zielona w temacie, ale wydaje mi się, ze jak na taką stodołę, cena jest chyba przyzwoita (zwłaszcza ta druga oferta).A Wy jak sądzicie?

pozdrawiam

Witam!

- rodzaj ścieków

Dzięki za pomoc

Jurek M, ja pojechałam do ZEB Rejon Energrtyczny Łapy i tam przemiła Pani do spółki z Panem pomogła mi wypełnić wniosek:)Tak samo było chyba z wnioskiem o warunki wodno-kanalizacyjne.

ja tak samo, pojechałem do swojego RE, miły gościu dokładnie powiedział co, jak i gdzie wpisać (oczywiście to czy chcesz miec 1 czy 3 fazy powinieneś sobiesam wydedukować ;) ), a co do wod-kan to projekt przyłącza robił mi miejscowy mpwik, więc też oczywiście wnioski o warunki i chyba do ZUD sami wypełnili a ja tylko parafkę złożyłem, ten etap jak narazie wspominam pozytywnie ;)

mnie natomiast martwi nie kto inny jak Pogoda :( szalunki piwnicy prawie stoją, poniedziałek wtorek trza by lać beton na ściany piwnic, potem jakiś czwartek piątek ściany fund. garażu, po świętach wypadałoby strop nad piwnicą wylać a tu zapowiada się powrót zimy, mrozu i śniegu, mam nadzieję że jak to zwykle bywa prognozy pogody nie są zbyt dokładne...

To ja z innej beczki.Dostałam już 2 wstepne wyceny stanu surowego.Za dom z poddaszem użytkowym o powierzchni użytkowej 233,33m2, całkowitej 374m2, dach dwuspadowy, bez balkonów i lukarn jeden z panów zazyczył sobie 45 tyś (bez dachu) + materiały, a drugi 45tyś z dachem(więźba, deskowanie, papa) +materiały.Jestem zielona w temacie, ale wydaje mi się, ze jak na taką stodołę, cena jest chyba przyzwoita (zwłaszcza ta druga oferta).A Wy jak sądzicie?

pozdrawiam

Wg mnie również nie wygląda to najgorzej. Ja za domek o pow. uż. 240m2 zapłaciłem w zeszłym roku 40 tys. Miałem w tym stan surowy, więźbę i deskowanie z papowaniem, płot z siatki z podmurówką 40m, oraz wejście z klinkieru.

To było w zesżłym roku, ale jak widać chyba się ceny za mocno nie zmieniły od tego czasu.

Bardzo poproszę o namiary na ekipy od fundamentów i stanu surowego. Wiem, że już wcześniej pisaliście ze ekipy zajęte ale może ktoś ma jeszcze namiary na wolne ewentualnie na zajęte a nóż widelec.. Proszę o pomoc.

I druga sprawa, może podacie namiary na sprawdzone hurtownie białostockie bądź okoliczne z materiałami budowlanymi, interesują mnie na razie głownie silikaty. Mój architekt nakazał zamawiać materiały ;)

Bardzo poproszę o namiary na ekipy od fundamentów i stanu surowego. Wiem, że już wcześniej pisaliście ze ekipy zajęte ale może ktoś ma jeszcze namiary na wolne ewentualnie na zajęte a nóż widelec.. Proszę o pomoc.

I druga sprawa, może podacie namiary na sprawdzone hurtownie białostockie bądź okoliczne z materiałami budowlanymi, interesują mnie na razie głownie silikaty. Mój architekt nakazał zamawiać materiały ;)

ja polecam Silikaty przy Wysockiego , jesli masz większe zamówienia dostajesz tam "prywatnego" handlowca z którym ustalasz ceny , sa często duzo niższe niz ceny katalogowe, taki handlowiec dba juz o wszytsko i informuje cie co i kiedy . My jesteśmy zadowoleni

ja się akurat przywiązałem do Mirpolu, bo to po "mojej" stronie miasta, a poza tym jakoś mi podpasowali i na razie się nie pokłócilismy:) Teraz po blisko roku to już nawet nie kręcą nosem jak wysyłają mi HDS'a z dwoma paletami cementu i jak chcę oddać 2 worki kleju i jedną paczkę steropianu:)

P.S. A jak chcę mieć pewność dobrej ceny to idę najpierw do konkurencji i pytam co i jak, a potem negocjuje w Mirpolu;)