Wildek 02.04.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dzien dobry, ruch tu duzy i ludzie pomocni. Prosze i ja was o pomoc. Poszukuje sprawdzonego hydaulika. Jezeli macie ten etap juz za soba i mozecie kogos polecic to prosze bardzo. Dziekuje. PS. ile placiliscie za zrobienie wyprowadzen wodno-kanal. na etapie fundamentow i od czego ta cena zalezala?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 02.04.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Akurat pod żadnym z okien dachowych nie mam grzejnika a gdzie powiesiłeś? daleko od okien? pytam bo jutro mam pierwsze spotkanie z masta hydraulikiem Przy drugim oknie w pokoju. hydraulik powiedzial mi ze pod oknem dachowym musi byc grzejnik bo takie są wymogi gwarancyjne okna. poza tym bez grzejnika moze mi rosic. wkręca mnie? Wildek mam hydraulika ale do konca roku zajęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.04.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 a hydraulik jest też twoim monterem okien? i dlaczego on wie jaką Ty masz gwarancję na Twoje okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 02.04.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 no wiesz, w ten sposob nie chce z nim rozmawiać bo generalnie rozmowa z nim byla bardzo sensowna. w samej grabowce instalacje robil w ponad 50 domach wiec doświadczenie - jak sądzę - ma.wysluchalem jego opinii i chcialbym ja skonfrontowac z rzeczywistocią. czy ktos moze mi potwierdzic ze producenci okien (fakro, velux) mają taki zapis w papierach? (nie mam papierów przy sobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.04.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 co prawda okien jeszcze nie wstawiałem ale wydaje mi się ze nie ma zapisu że grzejnik ma być obowiązkowo pod oknem, może za to być zapis że gwarancją nie będą objęte okna zamontowane w pomieszczeniu o zbyt dużej (określonej dokładnie w gwarancji) wilgotności, jest to związane z grzejnikiem ale nie tak bezpośrednio ja miejsce jego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wildek 03.04.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 kor_nick - czy moglbys mnie uswiadomic co do cen robót hydraulicznych, tych potrzebnych na etapie fundamentów. Oczywiscie pytanie kieruje roznież do tych, którzy zechcą sie podzielić swoimi doświadczeniami. Dziekuje wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 03.04.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 no wiesz, w ten sposob nie chce z nim rozmawiać bo generalnie rozmowa z nim byla bardzo sensowna. w samej grabowce instalacje robil w ponad 50 domach wiec doświadczenie - jak sądzę - ma. wysluchalem jego opinii i chcialbym ja skonfrontowac z rzeczywistocią. czy ktos moze mi potwierdzic ze producenci okien (fakro, velux) mają taki zapis w papierach? (nie mam papierów przy sobie) hmmm.... dziwne to jakieś? A co jeśli ktoś ma ogrzewanie podłogowe? to też się liczy jako grzejnik pod oknem? a jeśli ktoś ma okno dachowe na antresoli 5m nad podłogą to ma ten grzejnik podwieszać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 03.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 sprawdziłem dzisiaj w firmie z oknami i faktycznie coś jest na rzeczy z tym kaloryferem pod oknem dachowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 04.04.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 hydraulik powiedzial mi ze pod oknem dachowym musi byc grzejnik bo takie są wymogi gwarancyjne okna. poza tym bez grzejnika moze mi rosic. wkręca mnie? Wildek mam hydraulika ale do konca roku zajęty. Jasne że Cię wkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 04.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 sprawdziłem dzisiaj w firmie z oknami i faktycznie coś jest na rzeczy z tym kaloryferem pod oknem dachowym. Na rzeczy jest to, że taki układ zapewnia lepszę naturalną cyrkulację powietrza. W moim przypadku kaloryfer jest pod oknem obok, a nie pod dachowym. Coś mi wiedza Twojego hydraulika nie do końca przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 04.04.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 sprawdziłem dzisiaj w firmie z oknami i faktycznie coś jest na rzeczy z tym kaloryferem pod oknem dachowym. Na rzeczy jest to, że taki układ zapewnia lepszę naturalną cyrkulację powietrza. W moim przypadku kaloryfer jest pod oknem obok, a nie pod dachowym. Coś mi wiedza Twojego hydraulika nie do końca przekonuje. Przecież pisałem, że pytałem wczoraj w firmie, która montuje okna i koleś potwierdził, że w przypadku drewnianych okien dachowych gwarancja jest uzależniona, w szczególnych przypadkach, od grzejnika pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 04.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Przepraszam ale wziąłem zły cytat do swojego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 05.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Helllo!!! Czy możecie mi polecić kogoś do zamontowania kominka?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 05.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Helllo!!! Czy możecie mi polecić kogoś do zamontowania kominka?? Pozdrawiam Wysłałem na priv Facet bardzo rzeczowy. Montował mi wkład ,a póżniej robił obudowę,jestem bardzo zadowolony z jego wykonania. Robił też u Robina2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 05.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Helllo!!! Czy możecie mi polecić kogoś do zamontowania kominka?? Pozdrawiam Wysłałem na priv Facet bardzo rzeczowy. Montował mi wkład ,a póżniej robił obudowę,jestem bardzo zadowolony z jego wykonania. Robił też u Robina2 . To i ja poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 05.04.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 dzięki za namiar. szukam jakiegoś, który nie pójdzie na łatwiznę, bo mam wymurowaną już wnękę na kominek (tak mnie architekt urządził, a teraz kominkarz chce mi to rozwalać, a ze względów konstrukcyjnych wolałbym tego uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 06.04.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Hej Grupa! udało mi sie wleźć do netu, zaczytałem się trochę w Waszych postach i komentuję: - gość od kominka opisany przez Rufusa- faktycznie jest OK, jestem zadowolony z jego pracy, myslę że w przypadku wnęki tez sobie poradzi - grzejnik pod oknem dachowym: jedynym pomieszczeniem, w którym na jakimkolwiek oknie zbiera mi sie para wodna jest łazienka, ale w około 20 minut po kąpieli fiuuu... i już jej nie ma. To nie jest kwestia grzejnika ale wentylacji. Mam dwa komplety okien Veluxa, drewniane nad schodami oraz w otulinie PCV w drugiej łazience. Druga łazienka jeszcze nie skończona więc nie moge wyrazić opinii na ich temat ale te nad schodami, na wysokości ok. 4 m nigdy nie zaparowały choć nie ma pod nimi grzejnika. Na parterze mam prawie wszędzie podłogówkę, jest naprawdę cieplutko a sprawna wentylacja wyciąga wilgoć. Zreszta, co tu duzo gadać- to co napisałem przekonanych utwierdzi w swoim sposobie pojmowania tematu a niedowiarków i tak nie przekona Zimę przezyłem, było " i śmieszno i straszno" ale najważniejsze, że u siebie. I to by było na tyle (jak mawiał prof. Jan Tadeusz Stanisławski) Pozdrawiam wszystkich serdecznie Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 06.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Cześć Robin2 Pierwsza zima już za nami ,u mnie podobnie jak u Ciebie bywało różnie ,ale mieszka się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 06.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Helllo!!! Czy możecie mi polecić kogoś do zamontowania kominka?? Pozdrawiam Wysłałem na priv Facet bardzo rzeczowy. Montował mi wkład ,a póżniej robił obudowę,jestem bardzo zadowolony z jego wykonania. Robił też u Robina2 . To i ja poproszę. Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.04.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 a z czystej ciekawości: jak rozwiązaleś sprawę wentylacji? grawitacyjna czy mech.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts