edde 10.04.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 ja od roku użytkuje szpadel fiskarsa, z tych droższych (coś ok 85zł kosztował), użytkuję czasem całkiem intensywnie i jak dotąd brak oznak zużycia, ten szpadel mogę polecić, w przeciwieństwie do np. szpadla za 19,90 z LM, wygladał ciekawie, coś na styl taniego Fiskarsa czy Mocnego, metalowy, plastikowa raczka, lekki, jak na taką cenę w miarę ergo, niestety trzonek stracil swoją geometrę po niechcacym i niemocnym nadepnięciu osobistą moją lewą nogą, aczkolwiek po chwili prawa noga prawie naprawiła wygięcie ps. znowu śledzenie tematu mi szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 10.04.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 nie straszcie mnie, bo ja sobie taki szpadelek kupiłem. Co prawda za coś koło 60 PLN, ale i tak się boję P.S. Tylko jakoś czasu (czyt. chęci) brak na przetestowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 11.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Zadam retoryczne pytanie . Czy ktoś z was ma narzędzia firmy FRISKAS . Bo mnie się zachciało i kupiłem szpadel . Lekki poręczny i to tyle dobrych opini o tym szpadlu . Jak się zabrałem do roboty to niewiele wytrzymał . Jednym słowem szajs i gówno . To jest moja opinia . Za te kasę to zwykłych szpadli kupiłbym że starczyło by ba ze trzy budowy. Nigdy więcej wydumek typu FRISKAS . Jak uważacie reklamować . No stary!! Ja mam siekierę fiskars i ... żadnej innej nie chcę!! Może Ci się po prostu taki model trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 11.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 To fakt siekiery tej marki są dobre powiem więcej bardzo dobre . Ja mam od 2 lat i nie nażekam . Dlatego kupiłem ten szpadel - co okazało się kompletnym niewypałem . Sprawdzałem ten typ przeznaczony jest do pracy ciężkiej . A on na niewielkim kamieniu się wygiołi pękł . Kamień nie większy od cytryny . Szok .Dobra koniec juz o szpadlu był mineło trudno . Powiedzcie gdzie można kupić w miare tanio cegłę klinkierową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 12.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Powiedzcie gdzie można kupić w miare tanio cegłę klinkierową . Mnie się udało w Mirpolu, bo mieli ostatnią paletę i robili wyprzedaż. Prawie starczyło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 12.04.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ludki, mam pytanko:) Delikatnie mówiąc mam niezwykle "drobiazgowego" sąsiada i wolę się za wczasu upewnić, czy są jakieś wymagania odnośnie kojca dla psa. Chodzi mi o odległość od granic działki i takie tam. Pomożecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.04.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Proponuję zdzwonić do starostwa. Bo zależy jaki ten kojec chcesz? Czy wszędzie są tacy "drobiagowi" sąsiedzi.Bo mnie ostatno jeden podpieprzył do straży leśnej za wycięcie drzewa, tyle że miałem pozwolenie na to i teraz on będzie miał cipeło za nieuzasadnione wezwanie. Z tego co wiem grozi mu jakieś 1800 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 13.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Proponuję zdzwonić do starostwa. Bo zależy jaki ten kojec chcesz? Czy wszędzie są tacy "drobiagowi" sąsiedzi.Bo mnie ostatno jeden podpieprzył do straży leśnej za wycięcie drzewa, tyle że miałem pozwolenie na to i teraz on będzie miał cipeło za nieuzasadnione wezwanie. Z tego co wiem grozi mu jakieś 1800 pln. Jak widać "życzliwych" wciąż nie brakuje:( P.S. Podobno w US jeszcze nigdy nie mieli tylu listów od "zatroskanych" obywateli:) P.S.2 A to starostwo będzie wiedziało o tym kojcu, czy gmina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 zRóB ZGłOSZENIE W STAROSTWIE POWIATOWYM I WTEDY WSZYSTKO MASZ W DU........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 13.04.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Pozdrawiam Grupę po chwili nieobecności. Brak internetu mocno doskwiera Mam pytanie, czy ktoś orientuje się w aktualnej cenie robocizny za metr wylania fundamentu i wymurowania klinkierem ogrodzenia? Wrzesień 2007 podmurówka 40 zł/mb , klinkier 1,4zł za cegłę -robocizna Tyle zapłaciłem w poprzednim roku ,podmurówkę można zrobić samemu ,ale pewnie wtedy cegła wyjdzie drożej.Z roboty jestem zadowolony.zapomniałem + 20 za mocowanie daszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 13.04.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Pozdrawiam Grupę po chwili nieobecności. Brak internetu mocno doskwiera Mam pytanie, czy ktoś orientuje się w aktualnej cenie robocizny za metr wylania fundamentu i wymurowania klinkierem ogrodzenia? Wiesz co, ja mam chyba zaczątki sklerozy. Jesienią przecież (i to późną jesienią) robiłem ogrodzenie- własnie wylewanie podmurówki i klinkier i słowo honoru- nie pamiętam. No nic, skoczę potem do sasiada, u niego robiłą ta sama ekipa, zapytam. Co do internetu- widzę, że Ci brakuje, przestałeś się pojawiać (zresztą Rufus i ja także). Cóż, takie to uroki mieszkania w okolicy bez kabli. Mi to doskwiera bardziej brak kasy ,no i czasu.Musiałem zmienić robotę żeby utrzymać dom,a miało być taniej niz w bloku .Teraz robię po 12 godz to i czasu brakuję na resztę .Kiedyś będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 No proszę! Rufus, widzę, że u Ciebie niezłe zmiany Pocieszę Cie, mi też brakuje i kasy i czasu ale rekompensatą jest możliwość grzebania w ogródku. Odezwę sie w tygodniu, pogadamy Pozdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 13.04.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 a już się bałem, że tylko ja nie mam kasy:) A tu żona ciągle jakieś zakupy na allegro do domku robi... ech A co do kojca to nie ma co kombinować, tylko we wtorek uderzam na starostwo. Nie będzie mi sąsiad "pluł w twarz":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 13.04.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 w piątek spotkała mnie niebywała sytuacja. zadzwonił do mnie mój kierbud i dostało mi się, że robię drobne rzeczy w domu i go nie wołam. Zaimponował mi normalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 14.04.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Pozdrawiam Grupę po chwili nieobecności. Brak internetu mocno doskwiera Mam pytanie, czy ktoś orientuje się w aktualnej cenie robocizny za metr wylania fundamentu i wymurowania klinkierem ogrodzenia? Wrzesień 2007 podmurówka 40 zł/mb , klinkier 1,4zł za cegłę -robocizna Tyle zapłaciłem w poprzednim roku ,podmurówkę można zrobić samemu ,ale pewnie wtedy cegła wyjdzie drożej.Z roboty jestem zadowolony.zapomniałem + 20 za mocowanie daszku. Dzięki za info. Widzę że moi chcą sporo więcej więc temat drążę dalej. Może ktoś ma namiary na sprawdzone ekipy od ogrodzenia, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 15.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Pozdrawiam Grupę po chwili nieobecności. Brak internetu mocno doskwiera Mam pytanie, czy ktoś orientuje się w aktualnej cenie robocizny za metr wylania fundamentu i wymurowania klinkierem ogrodzenia? Wrzesień 2007 podmurówka 40 zł/mb , klinkier 1,4zł za cegłę -robocizna Tyle zapłaciłem w poprzednim roku ,podmurówkę można zrobić samemu ,ale pewnie wtedy cegła wyjdzie drożej.Z roboty jestem zadowolony.zapomniałem + 20 za mocowanie daszku. Dzięki za info. Widzę że moi chcą sporo więcej więc temat drążę dalej. Może ktoś ma namiary na sprawdzone ekipy od ogrodzenia, będę wdzięczny. A czy ktoś z Was może dogadywał się z wykonawcą na mocowanie sztachet w płocie? Mnie coś takiego czeka i nie wiem na jaką kwotę się ugadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.04.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Moja sprawdzona metoda na szukanie fachowca - objechać okolicę, popatrzeć gdzie kto ma jaki płot, jak wykonany, a nawet złapać jeszcze ekipę robiącą ogrodzenie (lub inne potrzebne nam usługi), pogadać, spytać. I wtedy wszystko wiadomo. (W podobny sposób znalazłam ekipe do posadzek. Wracając późno z pracy, zobaczyłam dziarsko pracujących chłopaków przy maszynie. Popytałam, popatrzyłam, pasowało. Mam u nich zaklepany termin.) W mojej wiosce po drodze mijam 2 powstające ogrodzenia, różnymi metodami, z różnych materiałów. Wygladaja pięknie. Pewnie i w waszej okolicy budują sie ogrodzenia. Trzeba sie rozejrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 17.04.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam serdecznieDziś wspaniały dzień - dałem dokumenty do starostwa aby uzyskać pozwolenie na budowę. Za max 2 miesiące ruszam z budową. Czy ktoś z Was może mi polecić kierownika budowy - nie musi być skrupulatniś - mam sprawdzoną ekipę fachowców ale dobrze by było raz na jakiś czas przetrzebić im "puppy".Mam zamiar budować na działeczce 1000m2 we wsi Brończany. Raz jeszcze serdecznie pozdrawiam braci i siostry w wierze (że może uda się zbudować dom - najlepiej własnymi siłami). ps. Służę pomocą w zaprojektowaniu oświetlenia w domkach( i nie tylko) i na terenach zewnętrznych (parki, ulice, boiska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.04.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 hej maczak! witaj w grupie inwestorów. Brończany, czy to gmina Juchnowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor_nick 17.04.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 mam zagwozdkę... czy ktoś widział u kogoś ułożne takie panele lub podobne innego producenta? http://www.polyflor.pl/polyflor/?m=50&d=2&i=17&k=232 szukam opinii jak to się sprawuje w realiach domowych. mam ochotę ułożyć to na górze przynajmniej w 2 pokojach. podobno lepiej się sprawują niż panele - cieplejsze i cichsze. i nie elektryzują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts