Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja od roku użytkuje szpadel fiskarsa, z tych droższych (coś ok 85zł kosztował), użytkuję czasem całkiem intensywnie i jak dotąd brak oznak zużycia, ten szpadel mogę polecić, w przeciwieństwie do np. szpadla za 19,90 z LM, wygladał ciekawie, coś na styl taniego Fiskarsa czy Mocnego, metalowy, plastikowa raczka, lekki, jak na taką cenę w miarę ergo, niestety trzonek stracil swoją geometrę po niechcacym i niemocnym nadepnięciu osobistą moją lewą nogą, aczkolwiek po chwili prawa noga prawie naprawiła wygięcie ;)

ps. znowu śledzenie tematu mi szwankuje :(

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zadam retoryczne pytanie . Czy ktoś z was ma narzędzia firmy FRISKAS .

Bo mnie się zachciało i kupiłem szpadel . Lekki poręczny i to tyle dobrych opini o tym szpadlu . Jak się zabrałem do roboty to niewiele wytrzymał . Jednym słowem szajs i gówno . To jest moja opinia . Za te kasę to zwykłych szpadli kupiłbym że starczyło by ba ze trzy budowy.

Nigdy więcej wydumek typu FRISKAS . Jak uważacie reklamować .

:o No stary!! Ja mam siekierę fiskars i ... żadnej innej nie chcę!! 8) Może Ci się po prostu taki model trafił...

To fakt siekiery tej marki są dobre powiem więcej bardzo dobre . Ja mam od 2 lat i nie nażekam . Dlatego kupiłem ten szpadel - co okazało się kompletnym niewypałem . Sprawdzałem ten typ przeznaczony jest do pracy ciężkiej . A on na niewielkim kamieniu się wygiołi pękł . Kamień nie większy od cytryny . Szok .

Dobra koniec juz o szpadlu był mineło trudno .

Powiedzcie gdzie można kupić w miare tanio cegłę klinkierową .

Proponuję zdzwonić do starostwa. Bo zależy jaki ten kojec chcesz?

Czy wszędzie są tacy "drobiagowi" sąsiedzi.Bo mnie ostatno jeden podpieprzył do straży leśnej za wycięcie drzewa, tyle że miałem pozwolenie na to i teraz on będzie miał cipeło za nieuzasadnione wezwanie. Z tego co wiem grozi mu jakieś 1800 pln.

Proponuję zdzwonić do starostwa. Bo zależy jaki ten kojec chcesz?

Czy wszędzie są tacy "drobiagowi" sąsiedzi.Bo mnie ostatno jeden podpieprzył do straży leśnej za wycięcie drzewa, tyle że miałem pozwolenie na to i teraz on będzie miał cipeło za nieuzasadnione wezwanie. Z tego co wiem grozi mu jakieś 1800 pln.

Jak widać "życzliwych" wciąż nie brakuje:(

P.S. Podobno w US jeszcze nigdy nie mieli tylu listów od "zatroskanych" obywateli:)

P.S.2 A to starostwo będzie wiedziało o tym kojcu, czy gmina??

Pozdrawiam Grupę po chwili nieobecności.

Brak internetu mocno doskwiera :wink:

Mam pytanie,

czy ktoś orientuje się w aktualnej cenie robocizny za metr

wylania fundamentu i wymurowania klinkierem ogrodzenia?

Wrzesień 2007 podmurówka 40 zł/mb , klinkier 1,4zł za cegłę -robocizna

Tyle zapłaciłem w poprzednim roku ,podmurówkę można zrobić samemu ,ale pewnie wtedy cegła wyjdzie drożej.Z roboty jestem zadowolony.zapomniałem + 20 za mocowanie daszku.

:)

Mam pytanie,

Wiesz co, ja mam chyba zaczątki sklerozy. Jesienią przecież (i to późną jesienią) robiłem ogrodzenie- własnie wylewanie podmurówki i klinkier i słowo honoru- nie pamiętam. No nic, skoczę potem do sasiada, u niego robiłą ta sama ekipa, zapytam.

Co do internetu- widzę, że Ci brakuje, przestałeś się pojawiać (zresztą Rufus i ja także).

Cóż, takie to uroki mieszkania w okolicy bez kabli.

Mi to doskwiera bardziej brak kasy :cry: ,no i czasu.Musiałem zmienić robotę żeby utrzymać dom,a miało być taniej niz w bloku :-? .Teraz robię po 12 godz to i czasu brakuję na resztę .Kiedyś będzie lepiej :)

Mam pytanie,

Tyle zapłaciłem w poprzednim roku ,podmurówkę można zrobić samemu ,ale pewnie wtedy cegła wyjdzie drożej.Z roboty jestem zadowolony.zapomniałem + 20 za mocowanie daszku.

Dzięki za info. Widzę że moi chcą sporo więcej więc temat drążę dalej.

Może ktoś ma namiary na sprawdzone ekipy od ogrodzenia,

będę wdzięczny.

Mam pytanie,

Dzięki za info. Widzę że moi chcą sporo więcej więc temat drążę dalej.

Może ktoś ma namiary na sprawdzone ekipy od ogrodzenia,

będę wdzięczny.

A czy ktoś z Was może dogadywał się z wykonawcą na mocowanie sztachet w płocie? Mnie coś takiego czeka i nie wiem na jaką kwotę się ugadać:(

Moja sprawdzona metoda na szukanie fachowca - objechać okolicę, popatrzeć gdzie kto ma jaki płot, jak wykonany, a nawet złapać jeszcze ekipę robiącą ogrodzenie (lub inne potrzebne nam usługi), pogadać, spytać. I wtedy wszystko wiadomo. (W podobny sposób znalazłam ekipe do posadzek. Wracając późno z pracy, zobaczyłam dziarsko pracujących chłopaków przy maszynie. Popytałam, popatrzyłam, pasowało. Mam u nich zaklepany termin.)

W mojej wiosce po drodze mijam 2 powstające ogrodzenia, różnymi metodami, z różnych materiałów. Wygladaja pięknie. Pewnie i w waszej okolicy budują sie ogrodzenia. Trzeba sie rozejrzec.

Witam serdecznie

Dziś wspaniały dzień - dałem dokumenty do starostwa aby uzyskać pozwolenie na budowę. Za max 2 miesiące ruszam z budową. Czy ktoś z Was może mi polecić kierownika budowy - nie musi być skrupulatniś - mam sprawdzoną ekipę fachowców ale dobrze by było raz na jakiś czas przetrzebić im "puppy".

Mam zamiar budować na działeczce 1000m2 we wsi Brończany. Raz jeszcze serdecznie pozdrawiam braci i siostry w wierze (że może uda się zbudować dom - najlepiej własnymi siłami).

ps. Służę pomocą w zaprojektowaniu oświetlenia w domkach( i nie tylko) i na terenach zewnętrznych (parki, ulice, boiska).

mam zagwozdkę... czy ktoś widział u kogoś ułożne takie panele lub podobne innego producenta? http://www.polyflor.pl/polyflor/?m=50&d=2&i=17&k=232

szukam opinii jak to się sprawuje w realiach domowych.

mam ochotę ułożyć to na górze przynajmniej w 2 pokojach. podobno lepiej się sprawują niż panele - cieplejsze i cichsze. i nie elektryzują.