maczak 17.04.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 hej maczak! witaj w grupie inwestorów. Brończany, czy to gmina Juchnowiec? Dokładnie wspaniała gmina najlepsze jest załatwianie spraw w referacie Architektury - porażka. Przestrzegam wszystkich pilnujcie ich, szczególnie terminów, bo to wyjątkowo szybka ekipa A poza tym to fajne miejsce na budowę domków, tylko strasznie duże ceny za działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 17.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Dziś wspaniały dzień - dałem dokumenty do starostwa aby uzyskać pozwolenie na budowę. Za max 2 miesiące ruszam z budową. Czy ktoś z Was może mi polecić kierownika budowy - nie musi być skrupulatniś - mam sprawdzoną ekipę fachowców ale dobrze by było raz na jakiś czas przetrzebić im "puppy". Mam zamiar budować na działeczce 1000m2 we wsi Brończany. Raz jeszcze serdecznie pozdrawiam braci i siostry w wierze (że może uda się zbudować dom - najlepiej własnymi siłami). ps. Służę pomocą w zaprojektowaniu oświetlenia w domkach( i nie tylko) i na terenach zewnętrznych (parki, ulice, boiska). Wysłałem ci namiary na kierowników na priva. Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 17.04.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Mikazuu, jaki ładny emblemacik sobie wkleiłaś Aż mi slinka pociekła... No, no... wiosna Ci sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.04.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 mam zagwozdkę... czy ktoś widział u kogoś ułożne takie panele lub podobne innego producenta? http://www.polyflor.pl/polyflor/?m=50&d=2&i=17&k=232 szukam opinii jak to się sprawuje w realiach domowych. mam ochotę ułożyć to na górze przynajmniej w 2 pokojach. podobno lepiej się sprawują niż panele - cieplejsze i cichsze. i nie elektryzują. wygląda to jak nowsza wersja gumowego leona, do takich wykładzin mam niejaki "jadłowstret" to 3mm pcv to nie wydaje sie żeby było cieplejsze niż panele, cichsze może i tak bo miększy materiał, powątpiewam natomiast w trwałość, to wciąż jednak winyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 17.04.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A czy ktoś z Was może dogadywał się z wykonawcą na mocowanie sztachet w płocie? Mnie coś takiego czeka i nie wiem na jaką kwotę się ugadać Shrekus, a możesz podać namiary na kogoś, kto produkuje sztachety? Co do montażu- będę to robił samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 17.04.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A czy ktoś z Was może dogadywał się z wykonawcą na mocowanie sztachet w płocie? Mnie coś takiego czeka i nie wiem na jaką kwotę się ugadać Shrekus, a możesz podać namiary na kogoś, kto produkuje sztachety? Co do montażu- będę to robił samodzielnie. Stolarnia u Andrzejewskiego przy ul.Klepackiej na przejezdzie kolejowym pomiędzy Zielonymi Wzgórzami a Klepaczami i chyba także tartak pomiędzy Klepaczami a Niewodnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.04.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Brończany, czy to gmina Juchnowiec? Dokładnie wspaniała gmina najlepsze jest załatwianie spraw w referacie Architektury - porażka. Przestrzegam wszystkich pilnujcie ich, szczególnie terminów, bo to wyjątkowo szybka ekipa A poza tym to fajne miejsce na budowę domków, tylko strasznie duże ceny za działki. Rzeczywiście, tez nie najlepiej wspominam tę gminę. Obym więcej nie musiała nic u nich załatwiać. A okolica jest rzeczywiście piekna! Jak będę budowac swój drugi dom, to na pewno gdzieś tam. Budujesz w samych Brończanach, czy gdzieś w okolicy? Tak czy inaczej, geodetę masz pod bokiem (p.Kozak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.04.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Mikazuu, jaki ładny emblemacik sobie wkleiłaś Aż mi slinka pociekła... No, no... wiosna Ci sprzyja hmmm, jak ostatnio się widzielismy, nie byłam w najlepszej formie, wiec poprawiam ja sobie komputerowo A co do sztachet, to rzeczywiście tartak Topolewicza w Niewodnicy je produkuje. Numer telefonu podsyłam Ci na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 19.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Czesc Podlasianie pozwolicie ze sie przylacze? Wlasnie rozpoczelam realizacje mojego marzenia. Jestem na etapie pozwolenia na budowe i calej tej papierologii. Po lekturze postów na forum blady strach mnie obleciał Czy bez pozwolenia na budowe moge "podnieść" działkę? Nie ukrywam, że juz to zrobiłam, nawiozłam ziemi pozostało tylko do końca rozplantowac. pozdrawiam P.S. szczególne pozdroweinia dla Robina - i jeszcze raz dzieki za kosztorys Twojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 20.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Kasik20081 witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 20.04.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Kasik20081Witam.U mnie powoli ale do przodu,jutro odbieram warunki zabudowy i ruszam do geodety po mapę do celów projektowych.Czy 400pln to normalna cena za taką usługę?Architekt robi szkice projektu,jednak będzie indywidualny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 20.04.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 U mnie powoli ale do przodu,jutro odbieram warunki zabudowy i ruszam do geodety po mapę do celów projektowych.Czy 400pln to normalna cena za taką usługę? Raczej tak. Ja zapłaciłam 100zł więcej. Ale sa podobno jeszcze droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 20.04.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 U mnie powoli ale do przodu,jutro odbieram warunki zabudowy i ruszam do geodety po mapę do celów projektowych.Czy 400pln to normalna cena za taką usługę? Raczej tak. Ja zapłaciłam 100zł więcej. Ale sa podobno jeszcze droższe. Wszystko zależy od wielkości działki. Przed zrobieniem mapy należałoby wiedzieć w którym mniej więcej miejscu będziemy mieli przyłącza (woda, kanalizacja, prąd, gazt, telekomunikacja) bo na mapa do celów projektowych musi mieć conajmniej 30 metrowy pierścień wokoło każdego z przyłączy. Mówię o tym na podstawie własnych doświadczeń, ponieważ geodeta rysujący mapkę nie narysował mi takiego pierścienia przy kanalizacji. Jak się do niego zgłosiłem to oczywiście dorysował mi to bezpłatnie, ale uzgodnienia w urzędach potrwały dodatkowe 6 tygodni. A tak na marginesie to niech geodeta pofatyguje się w teren, bo wyjdą takie jaja jak u mnie przy wyznaczaniu ław. Studnia abisynka, która sobie była i miała być przez czas budowy.Powinna być 2,5 m przed domem, a okazało się że jest dokładnie po środku garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 20.04.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Na obecną chwilę to będzie studnia głębinowa,szambo i opalanie paliwem stałym.W przyszłości wszystkie media będą podciągnięte,ale to za rok a może i później(jak się więcej domków wkoło pobuduje)Czy w takim przypadku jest konieczny pierścień?Wszystkie media znajdują się na obecną chwilę około 150 m od projektowanego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 20.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 To w takim razie problemu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 20.04.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Kasik20081 Witam. U mnie powoli ale do przodu,jutro odbieram warunki zabudowy i ruszam do geodety po mapę do celów projektowych.Czy 400pln to normalna cena za taką usługę?Architekt robi szkice projektu,jednak będzie indywidualny. Pozdrawiam.[/quot dla mnie geodeta zaspiewal 500 - o nie bede jeszcze sie targowac a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 21.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam po dłuzszej nieobecności Casting na ekipę budowlana zakończony.Co prawda umowe podpiszemy dopiero, jak bede miala w reku już "złozony" w całość projekt.... Niemiej ruszamy w październiku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 21.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 zizi1978 a zwycięzca ile otrzyma? Ja mam ekipe, która chce 30 tys razem z wieżbą (bez krycia) ale jeszcze sie nie zdecydowalam. WYdaje mi sie troche za dużo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 21.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 "Ar2r"]Kasik20081 dla mnie geodeta zaspiewal 500 - o nie bede jeszcze sie targowac a co! Lepiej nie bo mój zmienił zdanie i zaśpiewał 800.Jutro dzwonię po innych.Może macie jakieś namiary na niedrogiego a dobrego geodetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 21.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 zizi1978 a zwycięzca ile otrzyma? Ja mam ekipe, która chce 30 tys razem z wieżbą (bez krycia) ale jeszcze sie nie zdecydowalam. WYdaje mi sie troche za dużo. pozdrawiam A ja myślę, że wcale nie tak dużo, szczególnie jeśli ekipa sprawdzona i pewna. A jak duży domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts