Rachela 13.05.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 ojj..jak ja bym chciała się już martwić swoim prywatnym kretem na swoim prywatnym podwórku.... rozmarzyłam sie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.05.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 RobSto, z jakim wyprzedzeniem zamawiałeś ekipe do polbruku? Powiem Ci, że nie długo. Chłopaki będą dorabiać popołudniami, a zaczepiliśmy ich jakieś 3-4 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 13.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Aaaa, no i szukam dobrego sposobu na kreta. Doprowadza mnie do szału bardziej niż plaga komarów ostatnio. Mój sposób na kreta: 1. zrobić piwną libację przy ognisku z pieczonymi kiełbasami na patykach 2. po otrzeźwieniu zebrać wszystkie puszki 3. kije po kiełbasie powbijać w glebę 4. na kije ponakładać puste puszki 5. czekać na wiatr co rozgoni ... 6. delikatne stuki puszek o kijek doprowadzają krety do nerwicy i wspomniane opuszczają rodzimą glebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 13.05.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Mój sposób na kreta: 1. zrobić piwną libację przy ognisku z pieczonymi kiełbasami na patykach 2. po otrzeźwieniu zebrać wszystkie puszki 3. kije po kiełbasie powbijać w glebę 4. na kije ponakładać puste puszki 5. czekać na wiatr co rozgoni ... 6. delikatne stuki puszek o kijek doprowadzają krety do nerwicy i wspomniane opuszczają rodzimą glebę Próbowałam już w ten sposób. (puszek miałam dostatek, bo niektórzy fachmani duzo tego towaru konsumowali, zwłaszcza ci od dachu ) Ale efekt był taki, że krety przeniosły się w inna część działki. A może ktos potwierdzi, że krety nie lubią intensywnych zapachów np czosnku. Może to zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 13.05.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 ojj..jak ja bym chciała się już martwić swoim prywatnym kretem na swoim prywatnym podwórku.... rozmarzyłam sie normalnie. eeeee. z dwojga złego to komary są lepsze. uwierz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 13.05.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam wszystkich - byłem trochę nieobecny. Co nowego na Podlasiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.05.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 eeeee. z dwojga złego to komary są lepsze. uwierz! Hejas! a u mnie- komarów na razie jak na lekarstwo (odpukać!) Co do kreta- znajomi kiedys wojowali jakimiś swiecami dymnymi, był większy ubaw niż efekty Mój kret z działki letniskowej wyniósł się kiedyś, bo miałem w studni pompę zanurzeniową która powodowała wibracje. Nie wytrzymał, spakował tobołek i poszedł w świat. Teraz też mam spokój- u sasiada działa oczyszczalnia przydomowa z napowietrzeniem, leciutko buczy. Efekt jest ten sam- w promieniu 250 metrów kretów brak ale za to dalej- parada kopców. Na szczęście jestem objęty obszarem ochronnym z oczyszczalni więc małżonka bez obawy zakłada trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 14.05.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Robin, to ty farciarz jesteś! Nawet krety same się od ciebie wynoszą. Studnie mam, ale pompa nie działa. Sąsiedzi też maja oczyszczalnię, ale ja żadnego "buczenia" nie słyszę. Moje krety zresztą też. Zresztą, nawet nie mają gdzie sobie pójśc, bo sąsiad zrobił fundament pod ogrodzenie na głębokość 1,20m. Takim sposobem te gryzonie mieszkaja na moim terenie. Tylko dlaczego nie ida dalej, do kolejnej sasiadki? Ps. Koniecznie wstaw fotę nowego trawnika do swego dziennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 14.05.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 ....... Tylko dlaczego nie idą dalej, do kolejnej sąsiadki? .......... pewnie dlatego że drogowskazików im nie postawiłaś a kreciki, jak pamiętamy te zwierzątka ze znanej bajeczki, to niegłupie stworzonka są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 15.05.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ....... Tylko dlaczego nie idą dalej, do kolejnej sąsiadki? .......... pewnie dlatego że drogowskazików im nie postawiłaś edde, ale krety są podobno ślepe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 17.05.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam grupę podlaską.Od pół roku jesteśmy właścicielami 1100 mkw działki. Działka położona jest przy Ulicy Starosielce, projekt już wybrany, http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m47567bf88af68 obecnie poszukuję geodety żeby zrobił mi mapke do celów projektowych czy możecie kogoś polecić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 17.05.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 qbi witaj w grupie. namiary na geodetę poszły na prive. Pozdrawiam i mam nadzieję że będziesz tu zaglądał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A ja potrzebuję kilku informacji - ile to sie u nas w regionie płaci za: 1. Kątowniki + szpachlowanie i gładzie + malowanie całość płyty GK2. Układanie glazury i terakoty3. Montaż wanien, umywalek, kabin prysznicowych itd4. I może ktoś ostatnio schody zamawiał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 19.05.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witaj qbiBardzo ładny domek...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 19.05.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam grupę podlaską. Jestem w trakcie załatwiania formalności do pozwolenia na budowę. Projekt indywidualny jeszcze ewoluuje Planuję rozpoczęcie budowy na wrzesień. Domek będzie raczej średniej wielkości o bryle 9 x 17. Ktoś wie, ile na taką wielkość domu potrzeba materiału na fundament z murowanymi ścianami ? Czy w naszym regionie głębokość wykopu pod fundament to minimum 120 cm ? Ktoś może gdzieś w okolicy widział elewacje z cegły silikatowej elewacyjnej ? Ciekawi mnie jak to wygląda z bliska ? U mnie planuję podmurówkę z klinkieru do wysokości okien. Na razie tyle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 19.05.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A ja potrzebuję kilku informacji - ile to sie u nas w regionie płaci za: 1. Kątowniki + szpachlowanie i gładzie + malowanie całość płyty GK 2. Układanie glazury i terakoty 3. Montaż wanien, umywalek, kabin prysznicowych itd 4. I może ktoś ostatnio schody zamawiał?? Witaj CoolaTT chcesz cen - to masz ))) Ad1 - 25 zł/m2 Ad2 - od 30 zł/m2 do ........../m2 - w zależności od pomieszczenia i wielkości płytek Ad3 - wanna 150 zł, umywalka 50 zł, kabina od 150 zł Ad4 - Schody dębowe z podstopniami z montażem około 25 tys za 18 stopni Mam nadzieję iż dałem ci jakiś zarys. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 19.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Co???? schody kosztują 25 tys??? nie załamujcie mnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 21.05.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Pół roku temu zapłaciłem za dąb - 16 stopni ok 6 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 21.05.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Kurcze przegapiliśmy jedną sprawę, może powiecie czy zgłaszaliście studnię oddzielnie czy razem z wnioskiem budowy domu? My niestety we wniosku nie dopisaliśmy budowy studni chociaż w projekcie jest, więc teraz musimy zgłaszać, orientujecie się co tam trzeba dołączyć do tego zgłoszenia? Mapę z kropką czy coś więcej? No i druga prośba o namiary na studniarzy co wiercą Trochę wcześniej pytam, bo nadal czekamy na pozwolenie ale przezorny itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 21.05.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Pół roku temu zapłaciłem za dąb - 16 stopni ok 6 tyś. uff RobSto, przywaracasz mi wiare w sens budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts