edde 21.05.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 właśnie przymierzam się do poszukiwań ekipy która zrobiłaby mi dach, więźbę i pokrycie blachodachówką z obróbkami, ekipy solidnej, nienajdroższej, takiej która zrobi dach 40km od białegostoku, macie może kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 21.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 właśnie przymierzam się do poszukiwań ekipy która zrobiłaby mi dach, więźbę i pokrycie blachodachówką z obróbkami, ekipy solidnej, nienajdroższej, takiej która zrobi dach 40km od białegostoku, macie może kogoś godnego polecenia? edde, namiary poszły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 22.05.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 właśnie przymierzam się do poszukiwań ekipy która zrobiłaby mi dach, więźbę i pokrycie blachodachówką z obróbkami, ekipy solidnej, nienajdroższej, takiej która zrobi dach 40km od białegostoku, macie może kogoś godnego polecenia? napisz w jakiej miejscowości może będę mógł pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 22.05.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam Wszystkich.Po ponad roku załatwiania różnego rodzaju papierków wreszcie mamy pozwolenie na budowę naszego domku (oto projekt). Domek stanie w Olmontach, ale zanim to nastąpi mam do was pytania. Czy możecie podesłać mi namiary na: 1. Dobry tartak w którym mogę kupić deski na szalunki.2. Sprzęt ciężki do zebrania humusu i zrobienie wykopu pod ławy i fundamenty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 23.05.2008 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 1. Dobry tartak w którym mogę kupić deski na szalunki. 2. Sprzęt ciężki do zebrania humusu i zrobienie wykopu pod ławy i fundamenty. Pozdrawiam Jeśli dobry tartak to proponuję Tartak w Bogdankach - deski mają od ręki, a transport pewnie gratis przy tej odległości. Niestety ceny za drewno mocno się zmieniają z tygodnia na tydzień i nie wiem ile teraz kosztuje m3. Namiary na tratak: http://katalog.pf.pl/Bogdanki/tartak-W10P0R10C-m09.html Chraboł Tomasz Zakład Produkcyjny Bogdanki, ul. 162 /8, tel. 085 7196263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 23.05.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam Wszystkich. Po ponad roku załatwiania różnego rodzaju papierków wreszcie mamy pozwolenie na budowę naszego domku (oto projekt). Domek stanie w Olmontach, ale zanim to nastąpi mam do was pytania. Czy możecie podesłać mi namiary na: 1. Dobry tartak w którym mogę kupić deski na szalunki. 2. Sprzęt ciężki do zebrania humusu i zrobienie wykopu pod ławy i fundamenty. Pozdrawiam Znaczy się sąsiadami lub prawie sąsiadami będziemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 23.05.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Neq, bardzo fajny projekt wybrałeś. Podoba mi się zwłaszcza bryła domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 24.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 maczak dzięki za namiary. CoolaTT: We wcześniejszych postach zamieściłem zdjęcia z zumii naszej działki, ale dla przypomnienia wkleje je jeszcze raz. Oddalony: http://images21.fotosik.pl/271/9090ab3ce5a71470m.jpg Przybliżony: http://images21.fotosik.pl/271/4372eb608ffd3eaem.jpg może naprawdę jesteśmy sąsiadami Mikazuu: Co do projektu to długa historia. Wybieraliśmy taki który można by przerobić na nasze potrzeby. Zmiany jakie wprowadziliśmy to zamiast garażu będzie dodatkowy salom z kuchnią dla teściowej. Tak więc ten domek to jednorodzinny dwulokalowy. Jak uda mi się zeskanować projekt po wprowadzonych przez nas zmianach to go zamieszczę na forum. Z czasem może założę dziennik budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.05.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 CoolaTT: We wcześniejszych postach zamieściłem zdjęcia z zumii naszej działki, ale dla przypomnienia wkleje je jeszcze raz. No chyba jednak sąsiadami nie będziemy, dzieli nas mniej więcej ok. 1300 metrów. Ale w 2005 roku chciałem lupić tą całą działeczkę, która jest teraz Twoją własnością. Właściciel chciał wtedy za całość 200 tys. Teraz pewnie kosztowała drożej. Ale biorąć pod uwagę to forum - to możnaby powiedzieć, że jesteśmy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.05.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ......... Ale biorąć pod uwagę to forum - to możnaby powiedzieć, że jesteśmy sąsiadami. ba, jeden gość to stwierdził nawet że "wszyscy Polacy to jedna rodzina...", mało tego jeszcze kasę niezła na tym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 27.05.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Szybkie pytanie: Jak się teraz kształtują ceny ułożenia kostki: Interesuje mnie usługa kompletna razem z krawężnikami podsypką itd itp. Albo jezeli nie wiecie to niech ktoś poda sam koszt robocizny (razem z obrzezami i krawężnikami) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slon23 27.05.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam szukam dobrego i w miarę niedrogiego architekta.Bedę zaczynłl spełniać swoje marzenia:)Warunki zabudowy już mam a reszta jeszcze przedemną:)Pozdrawiam i czekam na jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 28.05.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Szybkie pytanie: Jak się teraz kształtują ceny ułożenia kostki: Interesuje mnie usługa kompletna razem z krawężnikami podsypką itd itp. Albo jezeli nie wiecie to niech ktoś poda sam koszt robocizny (razem z obrzezami i krawężnikami) Pozdrawiam Ok 35-40 PLN Witam szukam dobrego i w miarę niedrogiego architekta.Bedę zaczynłl spełniać swoje marzenia:)Warunki zabudowy już mam a reszta jeszcze przedemną:)Pozdrawiam i czekam na jakieś namiary. Namiary poszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 28.05.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Szybkie pytanie: Jak się teraz kształtują ceny ułożenia kostki: Interesuje mnie usługa kompletna razem z krawężnikami podsypką itd itp. Albo jezeli nie wiecie to niech ktoś poda sam koszt robocizny (razem z obrzezami i krawężnikami) Pozdrawiam Potwierdzam około 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 28.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Czyżby ceny od ubiegłego roku poszły tak mocno w górę ? W ubiegłym roku sama robocizna kosztowała mnie 23zł/m2 ułożonej powierzchni z obrzeżami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 29.05.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Moi drodzy, mamy zagwostkę bo w rozmowie z jednym z wykonawców (który nie bedzie naszym) tenże powiedział, że teraz daje się dodatkową warste styropianu pod podłoge pateru. My mamy zaprojektowane warstwy: grunt rodzimy -> pospółka -> chudziak ->papa-> styropian ->folia->wylewki a koles mówi żeby na pospółkę czyli przed chudziakiem dać dodatkowo 10cm styropianu, ale nie wiem juz czy to konieczne, jak myslicie? Mamy nad tym wszystkim zaprojektowane ogrzewanie podlogowe a na tym drewno, i dlatego mamy obawe ze cieplo bedzie bardziej uciekac w grunt niz do domu.. Jakieś spostrzerzenia, rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 29.05.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Czyżby ceny od ubiegłego roku poszły tak mocno w górę ? W ubiegłym roku sama robocizna kosztowała mnie 23zł/m2 ułożonej powierzchni z obrzeżami Pewnie zależy też od powierzchni, kształtu itd W ubiegłym roku kumpel mi mówił że bierze 65zł/m2 z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 29.05.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 A ktoś z Was układał kostkę granitową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slon23 29.05.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam ponownie.Na wstepię chcę podziekować za namiary na architektów. Potrzebuję paru rad a mianowicie czym mam się kierować w wyborze architekta bo rozpiętośc cenowa jest niemała od 7000 tyś do 3500 tyś.Prosze o rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 30.05.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam ponownie.Na wstepię chcę podziekować za namiary na architektów. Potrzebuję paru rad a mianowicie czym mam się kierować w wyborze architekta bo rozpiętośc cenowa jest niemała od 7000 tyś do 3500 tyś.Prosze o rady i pozdrawiam. Witaj Może trochę przybliż sytuacje..masz gotowy projekt? potrzebujesz adaptacji tylko,...czy zmian? przyłącza? Samo zaadoptowanie koszt najniższy z jakim sie spotkałam to 1500zł.Projekty przyłączy każde około 300zł , zmiany w projekcie ..no cóż nie wypowiem się bo ceny są różne. Podam Ci swój przykład , niby zmiana niewielka..bo zburzenie jednej ściany i w tym szkopuł. Taka zmiana kosztuje około 1 tyś. .Ale P. architekt mówiła ze można tego nie robić, tylko zrobić w trakcie budowy podciąg i zrobić tylko wpis w dzienniku . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts