Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

właśnie przymierzam się do poszukiwań ekipy która zrobiłaby mi dach, więźbę i pokrycie blachodachówką z obróbkami, ekipy solidnej, nienajdroższej, takiej która zrobi dach 40km od białegostoku, macie może kogoś godnego polecenia?

napisz w jakiej miejscowości może będę mógł pomóc

Witam Wszystkich.

Po ponad roku załatwiania różnego rodzaju papierków wreszcie mamy pozwolenie na budowę naszego domku (oto projekt). Domek stanie w Olmontach, ale zanim to nastąpi mam do was pytania. Czy możecie podesłać mi namiary na:

1. Dobry tartak w którym mogę kupić deski na szalunki.

2. Sprzęt ciężki do zebrania humusu i zrobienie wykopu pod ławy i fundamenty.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Jeśli dobry tartak to proponuję Tartak w Bogdankach - deski mają od ręki, a transport pewnie gratis przy tej odległości. Niestety ceny za drewno mocno się zmieniają z tygodnia na tydzień i nie wiem ile teraz kosztuje m3.

Namiary na tratak: http://katalog.pf.pl/Bogdanki/tartak-W10P0R10C-m09.html

Chraboł Tomasz Zakład Produkcyjny

Bogdanki, ul. 162 /8, tel. 085 7196263

Witam Wszystkich.

Po ponad roku załatwiania różnego rodzaju papierków wreszcie mamy pozwolenie na budowę naszego domku (oto projekt). Domek stanie w Olmontach, ale zanim to nastąpi mam do was pytania. Czy możecie podesłać mi namiary na:

Pozdrawiam

Znaczy się sąsiadami lub prawie sąsiadami będziemy.

Pozdrawiam.

maczak

dzięki za namiary.

CoolaTT:

We wcześniejszych postach zamieściłem zdjęcia z zumii naszej działki, ale dla przypomnienia wkleje je jeszcze raz.

Oddalony:

http://images21.fotosik.pl/271/9090ab3ce5a71470m.jpg

Przybliżony:

http://images21.fotosik.pl/271/4372eb608ffd3eaem.jpg

może naprawdę jesteśmy sąsiadami :)

Mikazuu:

Co do projektu to długa historia. Wybieraliśmy taki który można by przerobić na nasze potrzeby. Zmiany jakie wprowadziliśmy to zamiast garażu będzie dodatkowy salom z kuchnią dla teściowej. Tak więc ten domek to jednorodzinny dwulokalowy. Jak uda mi się zeskanować projekt po wprowadzonych przez nas zmianach to go zamieszczę na forum. Z czasem może założę dziennik budowy.

Pozdrawiam.

CoolaTT:

We wcześniejszych postach zamieściłem zdjęcia z zumii naszej działki, ale dla przypomnienia wkleje je jeszcze raz.

No chyba jednak sąsiadami nie będziemy, dzieli nas mniej więcej ok. 1300 metrów. Ale w 2005 roku chciałem lupić tą całą działeczkę, która jest teraz Twoją własnością. Właściciel chciał wtedy za całość 200 tys. Teraz pewnie kosztowała drożej.

Ale biorąć pod uwagę to forum - to możnaby powiedzieć, że jesteśmy sąsiadami.

Szybkie pytanie:

Jak się teraz kształtują ceny ułożenia kostki:

Interesuje mnie usługa kompletna razem z krawężnikami podsypką itd itp. Albo jezeli nie wiecie to niech ktoś poda sam koszt robocizny (razem z obrzezami i krawężnikami)

Pozdrawiam

Ok 35-40 PLN

Witam szukam dobrego i w miarę niedrogiego architekta.Bedę zaczynłl spełniać swoje marzenia:)Warunki zabudowy już mam a reszta jeszcze przedemną:)Pozdrawiam i czekam na jakieś namiary.

Namiary poszły.

Moi drodzy,

mamy zagwostkę bo w rozmowie z jednym z wykonawców (który nie bedzie naszym) tenże powiedział, że teraz daje się dodatkową warste styropianu pod podłoge pateru. My mamy zaprojektowane warstwy: grunt rodzimy -> pospółka -> chudziak ->papa-> styropian ->folia->wylewki

a koles mówi żeby na pospółkę czyli przed chudziakiem dać dodatkowo 10cm styropianu, ale nie wiem juz czy to konieczne, jak myslicie? Mamy nad tym wszystkim zaprojektowane ogrzewanie podlogowe a na tym drewno, i dlatego mamy obawe ze cieplo bedzie bardziej uciekac w grunt niz do domu.. Jakieś spostrzerzenia, rady? :)

Witam ponownie.Na wstepię chcę podziekować za namiary na architektów.

Potrzebuję paru rad a mianowicie czym mam się kierować w wyborze architekta bo rozpiętośc cenowa jest niemała od 7000 tyś do 3500 tyś.Prosze o rady i pozdrawiam.

Witam ponownie.Na wstepię chcę podziekować za namiary na architektów.

Potrzebuję paru rad a mianowicie czym mam się kierować w wyborze architekta bo rozpiętośc cenowa jest niemała od 7000 tyś do 3500 tyś.Prosze o rady i pozdrawiam.

Witaj

Może trochę przybliż sytuacje..masz gotowy projekt? potrzebujesz adaptacji tylko,...czy zmian? przyłącza?

Samo zaadoptowanie koszt najniższy z jakim sie spotkałam to 1500zł.Projekty przyłączy każde około 300zł , zmiany w projekcie ..no cóż nie wypowiem się bo ceny są różne. Podam Ci swój przykład , niby zmiana niewielka..bo zburzenie jednej ściany i w tym szkopuł. Taka zmiana kosztuje około 1 tyś. .Ale P. architekt mówiła ze można tego nie robić, tylko zrobić w trakcie budowy podciąg i zrobić tylko wpis w dzienniku .

pozdrawiam