kasik20081 04.10.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 stan surowy z więźbą (133 użytkowej ale za to 3 kukawki - 30 tys., krycie 25 pln za metr A jeszcze sie dowiedz ile za obróbki przy tym kryciu, bo możesz się nieźle rozczarować. Jeżeli stan surowy z więźbą (fundament, bryła, kominy i więźba) to chyba cena OK. Dzięki CoolaTT Zapytam. ALe widzę, że mi się chyba ręka omcknęła.... oczywiście 35pln za metr ups przepraszam za tę "niewielką" różnicę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 04.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witajcie! Na mojej działeczce w końcu coś sie ruszyło. Bernadetka dziekuje za namiary na architekta i pana od ziemi. W chwili obecej jest nawozona ziemia, a pod koniec przyszlego tygodnia beda przeprowadzane badania gruntu. Sama ziemia bedzie mnie kosztowala od cholery... Ktos ma moze troche na zbyciu? Cena za badania gruntu jest baaaaardzo zroznicowana - w zaleznosci od badacza ha ha. Trzymajcie kciuki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.10.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 stan surowy z więźbą (133 użytkowej ale za to 3 kukawki - 30 tys., krycie 25 pln za metr A jeszcze sie dowiedz ile za obróbki przy tym kryciu, bo możesz się nieźle rozczarować. Jeżeli stan surowy z więźbą (fundament, bryła, kominy i więźba) to chyba cena OK. Dzięki CoolaTT Zapytam. ALe widzę, że mi się chyba ręka omcknęła.... oczywiście 35pln za metr ups przepraszam za tę "niewielką" różnicę" u mnie 35zł/m2 za wszystko, czyli rozliczam sie z powierzchni dachu a w ramachtego mam oczywiscie wszelkie obróbki, wykonanie wyłazu dachowego (kominiarskiego, z blachy płaskiej takiej jak pokrycie), krycie wstępne z kontrłatami i łatami, montaż rynien i rur spustowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 06.10.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 witam, przypomniało mi się, że bralem ale w formie kaukcji palety zwykłe, żadne euro, i puściłem je z dymem w ognisku , a teraz przypomniał się ich właściciel a ja już ich nie mam, jeśli ktoś ma na zbyciu palety to proszę o pomoc, potrzebuje w sumie 30 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 06.10.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Pomożcie i napiszcie skąd można pozyskać jakies utwardzenie na drogę, np. żużel!!!! PILNE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.10.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 witam, przypomniało mi się, że bralem ale w formie kaukcji palety zwykłe, żadne euro, i puściłem je z dymem w ognisku , a teraz przypomniał się ich właściciel a ja już ich nie mam, jeśli ktoś ma na zbyciu palety to proszę o pomoc, potrzebuje w sumie 30 sztuk. jeśli dobrze rozumiem to kupiłes towar na paletach i zapłaciłeś za nie kaucję, czyli miałeś możliwość ale nie obowiązek zwrotu, właściciel ma kaucję to niech się goni, z kaucji niech pokryje sobie koszt tych palet, no chyba ze kaucja nie opiewa na wartość tych palet, a w ogóle co to za firma że się upomina o palety? i ile kaucji zdarli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 07.10.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Firma to pewnie Rakbud. Zakup pewnie bloczka fundamentowego. Kaucji nie pobierają. Ale na FV jest wyraźna informacja o zwrocie palet, ponieważ grozi to ich zafakturowaniem po 30 pln/sztuka. Trochę drogo,ale niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻANET1719501885 08.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 witam, mam wycenę na mój domek 39.000zł stan surowy z więźbą dachową, poddasze użytkowe - http://www.archdesign.pl/projekty/domow_z_poddaszem/dj_101,p1943957780 Do przyjęcia, jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 08.10.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 moim zdaniem spoko, podobnie płacę za swój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 09.10.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 firma to MIRPOL, może mój kierownik coś wymyśla,ponieważ to jemu mam jak coś oddać palety albo pieniądze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 09.10.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 moim zdaniem spoko, podobnie płacę za swój. Skąd bierzecie takich tanich wykonawców ? U mnie najtańsza wycena była 45k, ale i tak nie wzialem tej ekipy. Za 237m2 powierzchni użytkowej (liczac garaz i wszytkie pomieszczenia) wzialem ekipe za 52k (stan surowy z wiezba), a mialem rowniez wyceny na 70k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 09.10.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 moim zdaniem spoko, podobnie płacę za swój. Skąd bierzecie takich tanich wykonawców ? U mnie najtańsza wycena była 45k, ale i tak nie wzialem tej ekipy. Za 237m2 powierzchni użytkowej (liczac garaz i wszytkie pomieszczenia) wzialem ekipe za 52k (stan surowy z wiezba), a mialem rowniez wyceny na 70k. Ja też sie zastanawiam skad takie ceny ? Zapewne powierzchnia odgrywa w tym wszystkim największe znaczenie.Ja za 255m2 pow. użytkowej zapłace wykonawcy 50 tys +7vat (sso+więźba) Niestety mial.a też wyceny siegajace 70tys....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.10.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 firma to MIRPOL, może mój kierownik coś wymyśla,ponieważ to jemu mam jak coś oddać palety albo pieniądze:( ja rok temu brałem w mirpolu BK ale sam osobicie i za palety placiłem od razu kaucję zwrotną, po kilkanaście zł za paletę, w założeniu miałem je oddać a kaucję odebrać ale jakoś takwyszło ze sie rozeszły, przydały do innych zacnych celów a kilku sztuk nie chce mi się wieźć, więc olałem resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 09.10.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 moim zdaniem spoko, podobnie płacę za swój. Skąd bierzecie takich tanich wykonawców ? U mnie najtańsza wycena była 45k, ale i tak nie wzialem tej ekipy. Za 237m2 powierzchni użytkowej (liczac garaz i wszytkie pomieszczenia) wzialem ekipe za 52k (stan surowy z wiezba), a mialem rowniez wyceny na 70k. Ja też sie zastanawiam skad takie ceny ? Zapewne powierzchnia odgrywa w tym wszystkim największe znaczenie.Ja za 255m2 pow. użytkowej zapłace wykonawcy 50 tys +7vat (sso+więźba) Niestety mial.a też wyceny siegajace 70tys....... cena na pewno zależy od skomplikowania domu oraz powierzchni. mój ma 210m2 z garażem 2-stanowiskowym projekt http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 09.10.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam. Jaka jest cena w regionie za instalację elektryczną? Dostałam propozycję 60 zł za punkt (materiał + robocizna). Czy ta cena jest ok?A może polecicie mi kogoś dobrego i sprawdzonego? Dodam że jestem z okolic Łomży. Pozdrawiam Jestem świeżo po ułożeniu instalacji elektrycznej i mogę ci powiedzieć, że ceny wahają się od 25-30 zł za punkt (bez materiału). Ja się umawiałem bez materiału. Przy odpowiednio skutecznych negocjacjach można w hurtowni otrzymać bardzo duże zniżki. Mnie po podliczeniu całości wyszło za punkt z materiałem 46 zł. A instalacja dosyć skomplikowana i jeszcze 30 metry wykopu pod kable w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 10.10.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 moim zdaniem spoko, podobnie płacę za swój. Skąd bierzecie takich tanich wykonawców ? U mnie najtańsza wycena była 45k, ale i tak nie wzialem tej ekipy. Za 237m2 powierzchni użytkowej (liczac garaz i wszytkie pomieszczenia) wzialem ekipe za 52k (stan surowy z wiezba), a mialem rowniez wyceny na 70k. Ja też sie zastanawiam skad takie ceny ? Zapewne powierzchnia odgrywa w tym wszystkim największe znaczenie.Ja za 255m2 pow. użytkowej zapłace wykonawcy 50 tys +7vat (sso+więźba) Niestety mial.a też wyceny siegajace 70tys....... cena na pewno zależy od skomplikowania domu oraz powierzchni. mój ma 210m2 z garażem 2-stanowiskowym projekt http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=359 Moim skromnym zdaniem moj przyszły dom nie nalezy do najbardziej skomplikowanych.Pozwole sobie zamiescić zdjęcia elewacji.Tadaaa: http://images42.fotosik.pl/18/31f13772667c4dcdm.jpg http://images45.fotosik.pl/18/a269656825e223b0m.jpg Prosty jak budowa cepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 10.10.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 No faktycznie nie jest skomplikowany. Mi się udało znaleźć bardzo sprawną i dobrą ekipę za 40 tys. zł. z więżbą więc chyba można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 13.10.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 witam wszystkich...mam parę pytań ???1.ma ktos moze namiary na architektów do projektu przyłączenia wody do działki"oczywiście niedrogich"?ile to kosztuje???2.gdzie w okolicach białegostoku robią dobrą więżbę...jaki byście polecili tartak??ile za m3 więżby ????3.kupię za rozsądną cenę garaż blaszak na budowę ...ma ktoś może na zbyciu albo wie gdzie można kupić?????z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 13.10.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 długo, ciężko...czasem bolało... nie wszystko jeszcze jest, ale nareszcie na swoim!!! P.S. Gdzie można kupić dobre drzewo do kominka? 2m3 mi tylko trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.10.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 długo, ciężko...czasem bolało... nie wszystko jeszcze jest, ale nareszcie na swoim!!! P.S. Gdzie można kupić dobre drzewo do kominka? 2m3 mi tylko trzeba:) Gratulacje shrekus Drewno do kominka to można kupić na Dojlidach, a w zasadzie to już za dojlidami w kierunku Bielsk Podlaskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts