czopuch 15.12.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 http://images37.fotosik.pl/39/a939f5e2d8c8d863.jpgTeraz gdy juz mam kominy bralbym oddzielnie dymowy i oddzielnie wentylacyjne. Kombinowac troche trzeba gdy wykanczc sie chce komin klinkierem nad dachem, a dodatkowy kanal wentylacyjny zawsze sie przyda.Bralem z Wiewiorczej, dalo sie dogadac i przyjeli nadliczbowe. Czy moglibyscie mi podac namiary na Waszaych instalatorow elektryki, CO oraz woda-kanal, wykonawcow tynkow oraz posadzek.Duzo tego. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.12.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 http://images33.fotosik.pl/425/83634ca950a5a7bdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 15.12.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 widziałam to ostatnio Coola :) hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 15.12.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 CoolaTT, dobre! Ja także nie odmówiłabym talonów na benzynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.12.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 a ja na ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palavos 17.12.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 witajcie mam pytanie odnosnie zakończenia budowy czy tez jak w moim przypadku rozbudowy i potrzebnych zaświadczen ekspertyz:na pewno potrzebna jest kominiarska, wentylacyjna - która ponoc kierownik moze zrobić)Kolejna to elektryczna jesli były dokoywane zmiany w elektryce i tak samo z gazową i wodociągową czy cos jeszcze ? aha jeszcze mapka wykonana przez geodetę. W moim wypadku to bylo tylko dobudowanie klatki w miejscu otwartych schodów - ponoć mimo wszystko i tak mapka musi być. Potrzebuję namiarów na uprawnionych kominiarzy elektryków i geodete lub ewentualnie orientacyjnie ile takie ekspertyzy moga kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 17.12.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was pamięta ile zapłacił za rozprowadzenie kanalizacji posadzkowej???Mam na mysli te wszystkie rury przed wylaniem chudziaka....dostal dzis fakture i nie wiem czy plakać czy cieszyć się....Z gory dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.12.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was pamięta ile zapłacił za rozprowadzenie kanalizacji posadzkowej???Mam na mysli te wszystkie rury przed wylaniem chudziaka....dostal dzis fakture i nie wiem czy plakać czy cieszyć się.... Z gory dzięki za pomoc Ja zapłaciłam tysiaka w tym 500zł. za materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 17.12.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was pamięta ile zapłacił za rozprowadzenie kanalizacji posadzkowej???Mam na mysli te wszystkie rury przed wylaniem chudziaka....dostal dzis fakture i nie wiem czy plakać czy cieszyć się.... Z gory dzięki za pomoc Ja zapłaciłam tysiaka w tym 500zł. za materiały. Ja też 1000 zł za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 18.12.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 dostal dzis fakture i nie wiem czy plakać czy cieszyć się.... Cieszyć! Skakać do góry z radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 19.12.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dziekuję raz jeszcze za wszystkie odpowiedzi w sprawie ceny kanalizy podposadzkowej.W sumie faktura niewiele odbiegała od podanych przez Was cen Dziś zakończyli pracę murarze, co nie oznacza za skończyli definitywnie. Brakuje jeszcze 2 scianek działowych na poddaszu, kominy jeszcze nie "wyrosły" na taka jaka trzeba wysokość...od poniedziału miał wejśc cieśla z więźbą, ale posypały mu sie terminy i prawdopodobnie przyjdzie po świętach. Ile trwa "postawienie" więźby????Pytam bo pogoda ma się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yiarek 19.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ile trwa "postawienie" więźby????Pytam bo pogoda ma się popsuć Około 1,5 tygodnia ale to zależy od stopnia skomplikowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.12.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ile trwa "postawienie" więźby????Pytam bo pogoda ma się popsuć Około 1,5 tygodnia ale to zależy od stopnia skomplikowania. A jakie tam popsuć - na tydzień czy na pół, a potem znowu plucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.12.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 u mnie trwało 7 dni roboczych, 1 cieśla fachowiec i nas trzech do pomocy, dach jak w avatarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.12.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 u mnie trwało 7 dni roboczych, 1 cieśla fachowiec i nas trzech do pomocy, dach jak w avatarku Znaczy w sumie 4 fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.12.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 nooo.... fachowców/amatorów/debiutantów (a dwóch z tych trzech z ostrym lękiem wysokości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.12.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Znaczy wcale nie inni od tych, którym czasami płacić musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.12.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 wiecie może gdzie warto zajrzeć w poszukiwaniu tanich kabli na elektrykę? jak się mają ceny w lokalnych hurtowniach do cen na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.12.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 wiecie może gdzie warto zajrzeć w poszukiwaniu tanich kabli na elektrykę? jak się mają ceny w lokalnych hurtowniach do cen na allegro? hmmmmmmmmm Na allegro to raczej nie koniecznie bym kupował. Pochodzenie nie wiadomo jakie, jakość też pewnie marketowa itd itp. I się prawdopodobnie zupełnie przyopadkowo stanie że dostaniesz akurat kabel jakiegoś niezbyt popularnego producenta - bo niby to samo. Dobre kable robią Telefonika i NKT W hurtowni - pewnie ciut drożej, ale można o producenta zapytać i mieć pewność, że nie oszukana jakość. Hurtownie: 1. Alfaelektro - ul. Choroszczańska 2. Elhurt - Baranowicka 3. Elkond - Handlowa 4. Elektroskandia - Ryska Pozostałe to raczej sklepy a nie hurtownie. W sumie w ramach forumowej pomocy to napisz coś więcej na PW to może i coś bym Ci pomógł (Jakie kable i ile metrów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 21.12.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Na allegro znalezlismy hurtownie, czy sklep z Łomzy, ktory mial doskonale ceny. Uwazam, ze warto poszukac, ale kupowac tylko osobiscie, bo moze sie zdarzyc tak jak pisze CoolaTT. My w koncu kupilismy kable i osprzet w "zaprzyjaznionym" sklepie - dostalismy lepsze ceny niz w hurtowniach. Niektore z nich są (a przynajmniej byly) drogie - nawet ze znajomosciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts