Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Co prawda projekty jeszcze w starostwie(od 17 grudnia)ale już czas zapoznać się z ofertą hurtowni i składów budowlanych.Potrzebuję namiary na:

- bloczki betonowe(znalazłem po 3,6 za 37x24x12 z transportem na plac ale wyładunek z wywrotki)

-ceramikę Poro lub coś podobnego(najtańszy znaleziony Keraterm po 6 zł a Poroterm po 6,50)

-drewno na więżbę (najniższa oferta to tartak w Strabli po 580 m3 )

-dachówkę(chyba braas?)

Jak myślicie -czy już czas na zakupy?

Piszcie,polecajcie.

Pozdrawiam.

Mam krótkie pytanie: cena więźby to nettoczy brutto i jakieś dokładniejsze namiary.

Też się zastanawiamy czy już wszystko kupować i póki co zdecydowaliśmy się na zakup cegieł Poroterm bo ponoć tylko w tym m-cu zeszli z ceny i dali upusty.

Też się zastanawiamy czy już wszystko kupować i póki co zdecydowaliśmy się na zakup cegieł Poroterm bo ponoć tylko w tym m-cu zeszli z ceny i dali upusty.

Kryzys-> zwolnienia-> brak zamówień ->niższa cena

Dodam tylko że według mnie u nas kryzys się tak na dobre jeszcze nie zaczął...

Grupa wrocławska wita grupę podhalańską. Dostałam konkurencyjną ofertę na wykonanie kuchni od stolarza z Waszego regionu. Mimo odległości i tak się chyba opłaca. Stolarz nazywa się Franciszek Wrzaszczak. Mam pytanko, czy słyszał ktoś coś o nim i czy możecie go polecić? Będę wdzięczna. :wink:

Drodzy forumowicze, może zechcecie polecić solidnego architekta do adaptacji domku i wprowadzenia zmian? Ci z którymi do tej pory rozmawiałem są jacyś niechętni na to by w ogóle robić adaptację, a jeśli już to naprawdę słono sobie liczą. Może mi polecicie kogoś kto robił u Was?

Pozdrawiam serdecznie:)

Drodzy forumowicze, może zechcecie polecić solidnego architekta do adaptacji domku i wprowadzenia zmian? Ci z którymi do tej pory rozmawiałem są jacyś niechętni na to by w ogóle robić adaptację, a jeśli już to naprawdę słono sobie liczą. Może mi polecicie kogoś kto robił u Was?

Pozdrawiam serdecznie:)

U mnie projekt totalnej przebudowy robiła pewna kobietka, ale nie wiem czy powinienem polecać, bo gdybym nie patrzył dokładnie na każdą kreskę na projekcie, to byłoby sporo błędów. jak chcesz to daj znać, to pószczę namiary na priva.

poszukuje drzwi wejsciowych ,moze znacie jakies stolarnie lub sklepy gdzie mozna zobaczyc ?

Na Hetmańskiej masz Gerdę i potem w stronę Turkusa masz Deltę (kolejny punkt, gdzie możesz kupić Deltę to Handlowa 7), bliżej Turkusa (w byłym budynku RODEXu) firmę JTT (czy coś podobnego).

Pytanie, jakie drzwi wejściowe Cię interesują (antywłamaniowe, PCV, drewniane, stalowe, z przeszkleniami czy bez ) ?

Ja polecam Delta Special, ale Gerda też jest OK.