czopuch 06.04.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Mnie interesowala podbitak firmy Gamrat - zloty dab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 06.04.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Na poczatek:Jakiej firmy bufor? Jak to jest z tym magazynowaniem energii cieplnej, czyli na jak dlugo wystarcza jej przy mrozach.? Czym zasilasz ten bufor (kociol)? Jaka masz instalacje (podlogowka, grzejniki)? Czy masz dodatkowy zbiornik na cwu? Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.04.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Mnie interesowala podbitak firmy Gamrat - zloty dab. a zdradziłbyś gdzie znalazłeś dobrą cenę na gamrata? bo już niebawem takie poszukiwania mnie też czekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.04.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Na poczatek: Jakiej firmy bufor? Jak to jest z tym magazynowaniem energii cieplnej, czyli na jak dlugo wystarcza jej przy mrozach.? Czym zasilasz ten bufor (kociol)? Jaka masz instalacje (podlogowka, grzejniki)? Czy masz dodatkowy zbiornik na cwu? Dziekuje. wiadomość poszła na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydzia 07.04.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Na poczatek: Jakiej firmy bufor? Jak to jest z tym magazynowaniem energii cieplnej, czyli na jak dlugo wystarcza jej przy mrozach.? Czym zasilasz ten bufor (kociol)? Jaka masz instalacje (podlogowka, grzejniki)? Czy masz dodatkowy zbiornik na cwu? Dziekuje. wiadomość poszła na priva Witam. Mnie również interesuje jak to jest z tym buforem? Mamy w planach taką instalację. Prosiłabym bardzo o informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 07.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 frydzia, napisz dokładniej co cię interesuje, bo to dosyć bogaty temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 08.04.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 WitamPosiadam stemple do sprzedania , dł. od 2,70 do 3,50 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydzia 09.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 frydzia, napisz dokładniej co cię interesuje, bo to dosyć bogaty temat Chciałabym się dowiedzieć jak taka instalacja się sprawuje, czy są oszczędności? My mamy bufor pojemności 860 litrów (instalacja jeszcze nie wykonana), ale obawiam się czy to nie za mało dla 3-osobowej rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 10.04.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wydawalo mi sie, ze bufor ma byc magazynem dla energii cieplnej wytworzonej przez kociol i liczba osob w rodzinie nie ma znaczenia, a jedynie kubatura ogrzewanego domu oraz ilosc odbiornikow. Przez zastosowanie bufora, a przez to zmagazynowanie ciepla, przerwy miedzy kolejnymi wsadami do kotla beda znacznie dluzsze. No ale moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 czopuch, masz rację - tak wygląda zasada działania bufora, a wieksza pojemność bufora wydłuża czas pomiędzy kolejnymi załadowanaiami pieca frydzia, jakiej firmy masz ten bufor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 13.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś może budował oczyszczalnię biologiczną lub ma namiary na sprawdzoną firmę dokonująca takich instalacji? Drenażowa niestety odpada ze względu na gliniasty teren, wysoki poziom wód gruntowych i zbyt małą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 13.04.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam Dawno nie zaglądałem na Podlaską i przy okazji nie aktualizowałem swojego dziennika. Poszukuję sprawdzonego (taniego i dobrego ) systemu dociepleń w tynku silikatowym - co polecacie? W kwestii okien - polecam firmę Vacat na Sienkiewicza - sprzedają okna Petecki na profilach Rehau. Moim zdaniem bardzo dobre - mam okienka z ruchomym słupkiem, a i za wstawienie nie biorą dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dograz 16.04.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Na poczatek: Jakiej firmy bufor? Jak to jest z tym magazynowaniem energii cieplnej, czyli na jak dlugo wystarcza jej przy mrozach.? Czym zasilasz ten bufor (kociol)? Jaka masz instalacje (podlogowka, grzejniki)? Czy masz dodatkowy zbiornik na cwu? Dziekuje. wiadomość poszła na priva Witam, jestem tu po raz pierwszy. Mnie również interesuje jak sprawdza się taka instalacja. Zaczynam układanie 160m2 podłogówki w całym domku. Planuję kocioł na paliwo stałe. Gdzie można kupić lub zrobić bufor z wężownicami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.04.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 dograz, widomość masz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 18.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupić pozdrawiam W Bielsku Podlaskim w zakładzie produkującym napoje Hoop. Ceny nie pamiętam - jakoś, 150 czy 200 i flaszka dla gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 18.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję zbiorników na wodę o pojemności 1000 - 1200 l takie na paletach. Może wiecie gdzie można je kupić pozdrawiam W Bielsku Podlaskim w zakładzie produkującym napoje Hoop. Ceny nie pamiętam - jakoś, 150 czy 200 i flaszka dla gościa. No tak ale trzeba wiedzieć dla jakiego gościa dać tą flaszkę ja niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dla gościa z ochrony na bramie. Sprzedaż pustych zbiorników jest jak najbardziej legalna. Chodzi o to żeby pomógł wybrać lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.04.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 ostatnio co prawda ni bywam ale na giełdzie na krywlanach przeważnie jest gość który sprzedaje rózne pojemniki też duże zbiorniki, no i na allegro są tylko przesyłka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dograz 20.04.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam.Czy ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę od tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych maszynowych. Za każdy namiar będę wdzięczna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts