Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sprzedam dobry styropian elewacyjny FS-70 (około 8,5m3 - dwadzieścia kilka paczek) o grubości 20cm od ręki po 70 zł za 1m3 - bardzo dobra cena oraz 26 worków 25 kg kleju do styropianu firmy Ceresit po 13 zł/worek oraz 17 worków 25kg kleju do siatki Ceresit po 18 zł/worek

Tyle zostało mi po dociepleniu ścian zewnętrznych.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy Forumowicze!

Napiszcie ile w Białymstoku średnio biorą za robociznę:

- ocieplenie zew.budynku,

- ułożenie klinkieru,

- wylanie posadzki,

- tynki wew. wapienno-gipsowe (maszynowe)

Dzięki!!!

Ocieplenie : styro - 40pln/m2, wełna - 55pln/m2

Klinkier : 2,5pln/szt

Posadzki : ?

Tynki: ?

Ceny netto.

Drodzy użytkownicy kotłów na ekogroszek z podlasia, może ktoś z was chce się pobawić, ściągnąć i podzielić całego tira grochu z Czech na kilku forumowiczów. Podkreślam, że cena jest bardzo dobra

Podaje link do wątku bo brało w nim udział kilku użytkowników z podlasia

http://forum.muratordom.pl/eko-groszek-ale-nie-z-naszego-kraju,t152685.htm

Co wy na to? Czekam na waszą reakcję

Pozdrawiam

Drodzy Forumowicze!

Napiszcie ile w Białymstoku średnio biorą za robociznę:

- ocieplenie zew.budynku,

- ułożenie klinkieru,

- wylanie posadzki,

- tynki wew. wapienno-gipsowe (maszynowe)

Dzięki!!!

ocieplenie u mnie będzie za 28zł/m2, no ale to nie Białystok

a miksokrety w zeszłym roku brały 11zł/m2 samej wylewki i 14zł/m2 za wylewkę z przygotowaniem styro i folii, nie wiem czy coś się w tym sezonie zmieniło

witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!!

Witam,

stara,, węglówka" przy ulicy Dojlidy Fabryczne to zagłębie dachowe. Jest tam w pobliżu kilka konkurujących ze sobą firm.... Więc też ceny mają bardzo dobre....

Ostatnio podobno firma Gen-Bud sprzedaje w super cenach, widziałam reklamę we Współczesnej, za 16,50 zł/m blachodachówkę Kroll sprzedają.

Myślę, że warto sprawdzić :)

witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!!

ja zdecydowałem się na blachodachówkę Bratex hestia prelaqnova grafit mat tłoczona ze szwedzkiej blachy SSAB, nic lepszego w tej opcji cenowej czy też lepszego a tańszego nie znalazłem

Witam.

Mam pytanie:Jak powinna być prawidłowo zrobiona podłoga na gruncie,

z ogrzewaniem podłogowym elektrycznym.Sprawdzałam już posty dotyczące tego tematu,lecz mam wciąż wątpliwości,ponieważ odpowiedzi znacznie się różnią. :roll:

Witam po północy.

Mam na zbyciu stemple: 200 sztuk 2,85m i 50 sztuk 3,20m. W praktyce pewnie ciut krótsze, bo często przycinane przez majstrów na budowie.

U mnie swoją rolę już spełniły. Buduję w Białymstoku

Pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich Budowniczych!

W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego :). Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy.

Z góry dziekuje za informacje.

ja coś ok 1000zł (tzn. 2440zł brutto za adaptacje projektu wraz z kierbudem) za budowę , nie za okres, budowa trwa od roku i przynajmniej do jesieni jeszcze potrwa, kierownik odpowiada za wypełnianie dziennika budowy :wink: , buduje ja (prawie wszystko osobiście, a tych "nieosobistych" tez pilnuje ja), nadzoruję ja, bo tak chciałem :wink:

2000-4500zł/miesiac to jakieś horrendalne stawki, no chyba ze gość miałby tylko Twoją budowę i był tam codzień 8h, czyli tak jak na poważnych, dużych inwestycjach

inna kwestia to te 3 miechy: za tyle czasu to postawisz stan surowy, otwarty czy zamknięty, a kierbud jest na okres od pozwolenia do oddania do użytku, czyli znacznie więcej niż 3 miesiące...

W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego :). Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy.

Jeżeli nie znasz się na budowlance to lepiej znajdź kierownika budowy, który nie tylko dokona Ci wpisów w dzienniku, bo takiego znajdziesz już za 1000 zł za całą budowę, a kierownika za 5-7 tys. PLN za całą budowę do stanu developerskiego (SSZ + instalacje, tynki, posadzki, przyłącza). Chodzi o to, aby w momentach "ważnych" był na budowie i wszystkiego dopilnował. Momenty "ważne" to np. sprawdzenie ułożenia zbrojenia przed wylaniem ław, stropów, wieńców; sprawdzenie czy wymiary ław, ścian itp są zgodne z projektem; sprawdzenie ścian poziomicą (czy równe), bo potem tynkarz więcej weźmię za robotę, sprawdzenie szczelności dachu (np. polanie wody ze szlachu po obróbkach blacharskich, kominach i czy woda się leci do domu itp itd.

Dziękuję za informacje i proszę o jeszcze!

Oczywiście, że nie znam się za grosz na budownictwie i jak wiem najczęściej uczymy się na błędach - akurat to chciałabym ominąć :) Myślę, że z tym kierbud to byłaby dobra sprawa, tylko nie chcę zapłacić jak za budowę 10 domków jednorodzinnych....

Dziękuję za informacje i proszę o jeszcze!

Oczywiście, że nie znam się za grosz na budownictwie i jak wiem najczęściej uczymy się na błędach - akurat to chciałabym ominąć :) Myślę, że z tym kierbud to byłaby dobra sprawa, tylko nie chcę zapłacić jak za budowę 10 domków jednorodzinnych....

Nie da się inaczej. Budowa to zbyt poważna sprawa na fuszerki. Nie znasz się, płacisz, wymagasz i masz ;) Próbujesz kombinować, taniej to załatwić, potem możesz płakać jak sama nie dopilnujesz...Ja nie sprawdziłem wszystkich ścian i potem tynkarz mi przez całe tynkowanie pokazywał te krzywizny i ile to on musiał dopłacać do materiału (bo umówiłem się z nim za 1m2 z jego materiałem), ale nie było tak źle ;)