eldorado 04.05.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Sprzedam dobry styropian elewacyjny FS-70 (około 8,5m3 - dwadzieścia kilka paczek) o grubości 20cm od ręki po 70 zł za 1m3 - bardzo dobra cena oraz 26 worków 25 kg kleju do styropianu firmy Ceresit po 13 zł/worek oraz 17 worków 25kg kleju do siatki Ceresit po 18 zł/worekTyle zostało mi po dociepleniu ścian zewnętrznych.Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.05.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Poszukuję ekipy do ocieplenia budynku, solidnej i stosunkowo niedrogiej. Jak są godni polecenia to proszę o namiary. Dziękuję. Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 05.05.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Poszukuję desek calówek ok. 1m3 o długości ok. 3m - może ktoś z Was ma zbędne i chce się pozbyć za opłatą ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 05.05.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Drodzy Forumowicze! Napiszcie ile w Białymstoku średnio biorą za robociznę:- ocieplenie zew.budynku,- ułożenie klinkieru,- wylanie posadzki,- tynki wew. wapienno-gipsowe (maszynowe) Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 05.05.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Drodzy Forumowicze! Napiszcie ile w Białymstoku średnio biorą za robociznę: - ocieplenie zew.budynku, - ułożenie klinkieru, - wylanie posadzki, - tynki wew. wapienno-gipsowe (maszynowe) Dzięki!!! Ocieplenie : styro - 40pln/m2, wełna - 55pln/m2 Klinkier : 2,5pln/szt Posadzki : ? Tynki: ? Ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus26 05.05.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Drodzy użytkownicy kotłów na ekogroszek z podlasia, może ktoś z was chce się pobawić, ściągnąć i podzielić całego tira grochu z Czech na kilku forumowiczów. Podkreślam, że cena jest bardzo dobraPodaje link do wątku bo brało w nim udział kilku użytkowników z podlasia http://forum.muratordom.pl/eko-groszek-ale-nie-z-naszego-kraju,t152685.htm Co wy na to? Czekam na waszą reakcjęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Drodzy Forumowicze! Napiszcie ile w Białymstoku średnio biorą za robociznę: - ocieplenie zew.budynku, - ułożenie klinkieru, - wylanie posadzki, - tynki wew. wapienno-gipsowe (maszynowe) Dzięki!!! ocieplenie u mnie będzie za 28zł/m2, no ale to nie Białystok a miksokrety w zeszłym roku brały 11zł/m2 samej wylewki i 14zł/m2 za wylewkę z przygotowaniem styro i folii, nie wiem czy coś się w tym sezonie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetton 06.05.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam wszystkim z podlasia. Czy ktoś ma piec ling duo i pali w nim peletem. jeśli tak proszę o opinie. Ja właśnie kupiłem taki piec jednak za nim go uruchomie jeszcze trochę czasu minie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 07.05.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frydzia 07.05.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!! Witam, stara,, węglówka" przy ulicy Dojlidy Fabryczne to zagłębie dachowe. Jest tam w pobliżu kilka konkurujących ze sobą firm.... Więc też ceny mają bardzo dobre.... Ostatnio podobno firma Gen-Bud sprzedaje w super cenach, widziałam reklamę we Współczesnej, za 16,50 zł/m blachodachówkę Kroll sprzedają. Myślę, że warto sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!! ja zdecydowałem się na blachodachówkę Bratex hestia prelaqnova grafit mat tłoczona ze szwedzkiej blachy SSAB, nic lepszego w tej opcji cenowej czy też lepszego a tańszego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 08.05.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 witam forumowiczów!!!!jaką blachodachówkę byscie polecili ....co kładliście u siebie...jakie ceny i jakie firmy polecacie????za odp. z góry dziękuję>!!!!! Witam Kupowałam Ruukki w Amaro-dachy- przyzwoite ceny, podaje link z kontaktem do nich http://www.amarodachy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remontka 08.05.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam. Mam pytanie:Jak powinna być prawidłowo zrobiona podłoga na gruncie, z ogrzewaniem podłogowym elektrycznym.Sprawdzałam już posty dotyczące tego tematu,lecz mam wciąż wątpliwości,ponieważ odpowiedzi znacznie się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yargo 09.05.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam po północy. Mam na zbyciu stemple: 200 sztuk 2,85m i 50 sztuk 3,20m. W praktyce pewnie ciut krótsze, bo często przycinane przez majstrów na budowie. U mnie swoją rolę już spełniły. Buduję w Białymstoku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 10.05.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam serdecznie wszystkich Budowniczych! W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego . Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy. Z góry dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.05.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ja coś ok 1000zł (tzn. 2440zł brutto za adaptacje projektu wraz z kierbudem) za budowę , nie za okres, budowa trwa od roku i przynajmniej do jesieni jeszcze potrwa, kierownik odpowiada za wypełnianie dziennika budowy , buduje ja (prawie wszystko osobiście, a tych "nieosobistych" tez pilnuje ja), nadzoruję ja, bo tak chciałem 2000-4500zł/miesiac to jakieś horrendalne stawki, no chyba ze gość miałby tylko Twoją budowę i był tam codzień 8h, czyli tak jak na poważnych, dużych inwestycjach inna kwestia to te 3 miechy: za tyle czasu to postawisz stan surowy, otwarty czy zamknięty, a kierbud jest na okres od pozwolenia do oddania do użytku, czyli znacznie więcej niż 3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 11.05.2009 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego . Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy. Jeżeli nie znasz się na budowlance to lepiej znajdź kierownika budowy, który nie tylko dokona Ci wpisów w dzienniku, bo takiego znajdziesz już za 1000 zł za całą budowę, a kierownika za 5-7 tys. PLN za całą budowę do stanu developerskiego (SSZ + instalacje, tynki, posadzki, przyłącza). Chodzi o to, aby w momentach "ważnych" był na budowie i wszystkiego dopilnował. Momenty "ważne" to np. sprawdzenie ułożenia zbrojenia przed wylaniem ław, stropów, wieńców; sprawdzenie czy wymiary ław, ścian itp są zgodne z projektem; sprawdzenie ścian poziomicą (czy równe), bo potem tynkarz więcej weźmię za robotę, sprawdzenie szczelności dachu (np. polanie wody ze szlachu po obróbkach blacharskich, kominach i czy woda się leci do domu itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 11.05.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dziękuję za informacje i proszę o jeszcze! Oczywiście, że nie znam się za grosz na budownictwie i jak wiem najczęściej uczymy się na błędach - akurat to chciałabym ominąć Myślę, że z tym kierbud to byłaby dobra sprawa, tylko nie chcę zapłacić jak za budowę 10 domków jednorodzinnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 11.05.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dziękuję za informacje i proszę o jeszcze! Oczywiście, że nie znam się za grosz na budownictwie i jak wiem najczęściej uczymy się na błędach - akurat to chciałabym ominąć Myślę, że z tym kierbud to byłaby dobra sprawa, tylko nie chcę zapłacić jak za budowę 10 domków jednorodzinnych.... Nie da się inaczej. Budowa to zbyt poważna sprawa na fuszerki. Nie znasz się, płacisz, wymagasz i masz Próbujesz kombinować, taniej to załatwić, potem możesz płakać jak sama nie dopilnujesz...Ja nie sprawdziłem wszystkich ścian i potem tynkarz mi przez całe tynkowanie pokazywał te krzywizny i ile to on musiał dopłacać do materiału (bo umówiłem się z nim za 1m2 z jego materiałem), ale nie było tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZKA1 11.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Poszukuję blaszaka na budowę, moŻe ktoś ma do odsprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts