Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich Budowniczych!

W zwiazku z tym, że nie mam mozliwośc i nie znam sie w ogóle na budowlance poszukuję kierownika budowy, który dopilnuje wszystkiego :). Gdy zaczęłam szukac to okazało się, że stawki za taką usługę są bardzo zróżnicowane. Dlatego prosze Was o info na temat ile płacicie kierownikowi i za co on odpowiada. Dodam, że stawki jakie usyszałam wahaja sie w granicach 2000-4500 pln za miesiąc - średni czas postawienia domku to 3 miechy.

Z góry dziekuje za informacje.

Witaj

Ja płaciłam 2 tyś. , nadzoruje główne etapy do SSZ, dodam że jako laik w budowlance brałam sprawdzone ekipy, które teoretycznie " nie spaprają swojej roboty".

pozdrawiam

witam po długiej przerwie:)

mając głęboko w pamięci wczesną wiosnę i błoto po kolana przed wejściem postanowiłem jednak zrobić podjazd. i tu moja prośba do Was o namiar na solidną ekipę do polbruku. I czy ktoś z Was miał do czynienia ze starobrukiem z WIPROBET-u. Oczywiście wdzięczny będę również za ceny usług (najlepiej za robotę od A do Z:)

pozdrawiam

shrekus, w temacie podjazdu to nic nowego pewnie nie powiem, ale skoro pytasz to radzę :)

podbudowa wazna sprawa - u mnie jest tradycyjna, czyli piasek+cement, bo kliniec wychodzi kosztownie przy moim metrażu, ale podbudowa na tyle mocna że większe samochody moga wjeżdżać

kostka też ważna - ja mam z RakBudu, 8 cm grubości, starobruk; rok temu płaciłam ok 38zł/mkw; podobno maja nowe formy i tę jakość rzeczywiście widać

ekipa - trzeci ważny element; moja się sprawdziła jakościowo i cenowo, moge ci ich polecić (jak odkopię nr telefonu)

jeżeli zgrasz te 3 elementy to na pewno nie będziesz płakał ;)