shrekus 24.05.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Mikazu, poproszę o namiary na priv na ekipę. A może mi ktoś podać jakieś koszty? Na razie dostałem wyceny na 100-110 zł/m2 (obrzeża osobno) zakładając starobruk z Hryniewicz lub W WIPROBETu. Niestety:) planuję inny materiał (droższy) i wolałbym znać cenę za wszystko prócz kostki... Pomoże ktoś?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 a jakiej grubości (głębokości) masz podbudowę i w jakich proporcjach cementu do piachu? grubość podbudowy zależna jest od miejsca tzn chodnik wokół domu ma kilkanaście centymetrów podbudowy, natomiast sam podjazd ok 40 cm +grubośc kostki. proporcje cementu i piachu dobierała ekipa, nawet w to nie wnikałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.05.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Mikazu, poproszę o namiary na priv na ekipę. A może mi ktoś podać jakieś koszty? Na razie dostałem wyceny na 100-110 zł/m2 (obrzeża osobno) zakładając starobruk z Hryniewicz lub W WIPROBETu. Niestety:) planuję inny materiał (droższy) i wolałbym znać cenę za wszystko prócz kostki... poszukam numeru na ekipę - znajdę to podam wyceny dostajesz podobne jak ja rok temu. pamiętam też, że fachowcy nie bardzo chcieli układać jeżeli kostka była już zakupiona. wiadomo czemu układanie betonowej liczyli inaczej niz np granit, za który chcieli drożej. dokładnej ceny nikt ci nie poda, bo to bardzo indywidualna sprawa, zależy od rodzaju podbudowy, jej grubości itp. często dopiero po zdjeciu wierzchniej warstwy gruntu okazuje sie co i jak - ile piachu trzeba nawieźć, klińca aby były dobre spadki itp. podjazd to wcale nie taka prosta sprawa jak ... potem wygląda i do tanich nie należy (wiem, bo musiałam zrobić tego 270mkw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrekus 25.05.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a może ktoś doradzi w sprawie samej kostki? Jaką, gdzie, za ile?? Bo ja już ze 3 razy typy zmieniałem i po kilku tygodniach wcale mądrzejszy nie jestem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 25.05.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Bardzo proszę o namiary na sprawdzonego fachowca do wykonania schodów (betonowe do obłożenia drewnem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trocki 25.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 wiatm. poszukuje sprawnej ekipy od tynkow cementowo-wapiennych. moze znacie kogos godnego polecenia. dzieki z gory za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.05.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 a może ktoś doradzi w sprawie samej kostki? Jaką, gdzie, za ile?? Bo ja już ze 3 razy typy zmieniałem i po kilku tygodniach wcale mądrzejszy nie jestem:( Witajcie Jestem ciekawa czy ktoś z was zagłębiał się w łupek? Cena zachęcająca, tylko nie znalazłam dostawcy który byłby blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 26.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Proradzcie mi prosze gdzie w Bialymstoku pytac o parapety wewnetrzne (intwresuja wszystkie rodzaje). Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Proradzcie mi prosze gdzie w Bialymstoku pytac o parapety wewnetrzne (intwresuja wszystkie rodzaje). Dziekuje za pomoc. Jeśli chciałbyś z marmuru to polecam Andrex ul. Bacieczki 58 15-685 Białystok tel. 085 654 04 13, 085 653 21 65 fax 085 654 04 13 http://www.andrexppuh.pl [email protected] czynne: PN - PT: 7.00 - 16.00, SOB: 7.00 - 14.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 27.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 jestem własnie po wizycie i wycenie okien w firmię Oknoplast .....16 okien (OCZYWIŚCIE RÓŻNE ROZMIARY),szprosy wewnątrzszybowe ,okucie RUP MMK,RUL MMK ,KOLOR DĄB BAGIENNY,SERIA PLATINIUM CENA OK.17TYŚ Z MONTAŻEM..DROGO CZY NIE ...CO SĄDZICIE???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 27.05.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ja mam wycene od jezierskiego 12 okien potrójna szyba kolor machoń 13 tys z montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 28.05.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam ludzieńkowie może ktoś robił ostatnio wylewki miksokretem? Interesują mnie ceny, bo zaczynam szukać ekipy i wolę się wcześniej zorientować coby mnie nie naciągnęli. Będę wdzięczna za jakieś info. Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKZ 28.05.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam ludzieńkowie może ktoś robił ostatnio wylewki miksokretem? Interesują mnie ceny, bo zaczynam szukać ekipy i wolę się wcześniej zorientować coby mnie nie naciągnęli. Będę wdzięczna za jakieś info. Pozdrawiam wiosennie Witam Pierwszy raz na tym forum ale się postaram. Ja w Łomży rok temu płaciłem 11zl/m2 + materiał. Faktem jest, że wylewali u mnie 440m2. Teraz słyszałem, że nawet po 14zl/m2 ale nie wiem ile w tym prawdy. Jak chcesz mogę podać numer do mojej ekipy to zadzwonisz i się upewnisz. Dodam, że posadzki bardzo równiutkie. Poziom wyznaczają laserem a nie na ryrkach jak niektórzy tak więc z poziomami nie ma najmniejszego problemu. nr to: 600 721 525 pozdrawiam wszystkich forumowiczów z podlaskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 28.05.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 dzięki wielkie mkz za informacje, dziś dzwoniłam i dwie ceny dostałam, 11zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiMW 28.05.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Czy ktoś może ma namiary na dobrego elektryka w Białymstoku do wykonania instalacji w domu jednorodzinnym ok.150m2. I jeżeli można to również jakie ceny są teraz. W zeszłym roku dostałem wycenę na 65zł/punkt z materiałem. Jednak nie mam tego z czym porównać i nie wiem czy to drogo czy tanio??Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 28.05.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witajcie, choc ja z odleglej geograficznie grupy budujacej, to mialbym prosbe o pomoc. Czy ktos z szanownych forumowiczow moze mial przyjemnosc/nieprzyjemnosc wspolpracowac z tymze producentem parkietow??? http://www.parkietyolga.pl/ No strasznie atrakcyjne ceny maja dziekuje z gory i pozdrawiam, marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 29.05.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Czy ktoś może ma namiary na dobrego elektryka w Białymstoku do wykonania instalacji w domu jednorodzinnym ok.150m2. I jeżeli można to również jakie ceny są teraz. W zeszłym roku dostałem wycenę na 65zł/punkt z materiałem. Jednak nie mam tego z czym porównać i nie wiem czy to drogo czy tanio?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Raczej umawia się na samą robociznę a ta wacha się od 20 zł/punkt plus montaż rozdzielni (od 300 zł za rozdzielnię). Za kable i rozdzielnię w sumie zapłaciłem 2900 zł, to wychodzi mi przy 200 punktach z materiałem 35 zł za punkt. Do tego dojdzie po malowaniu montaż rozdzielni i 7 zł za obsadzenie kontaktów/gniazdek czyli dodatkowo 2000 zł za robotę plus kontakty. Tak więc dowiedz się co zawiera cena za 1 punkt, czy również kontakty ? Bo jak sama instalacja podtynkowa to chyba dużo za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiMW 29.05.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Eldorado, dzięki wielkie za odpowiedź, teraz wiem przynajmniej na jakim poziomie cenowym nie bedę przepłacał, no i faktycznie te 65zł/punkt wygląda drogo. Ponawiam raz jeszcze prośbe o namiary na elektryka i jak już jesteśmy w temacie instalatorów to również hydraulika. Wiele osób ma ten etap już za sobą i na pewno są tacy, którzy byli zadowoleni ze współpracy ze swoimi wykonawcami i mogą ich z czystym sumieniem polecić. Wielkie dzięki raz jeszcze za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 30.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witajcie, choc ja z odleglej geograficznie grupy budujacej, to mialbym prosbe o pomoc. Czy ktos z szanownych forumowiczow moze mial przyjemnosc/nieprzyjemnosc wspolpracowac z tymze producentem parkietow??? http://www.parkietyolga.pl/ No strasznie atrakcyjne ceny maja dziekuje z gory i pozdrawiam, marek Parkiety mają bardzo dobre i firmy współpracujące które układają parkiety równie świetne. Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 30.05.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Drodzy forumowicze! Liczę na waszą podpowiedź w kwestii obróbki kominów systemowych. Chodzi mi o to jak u siebie robiliście: czy klinkier dziurawka i pełna fuga czy klinkier pełny plus pełna fuga. Wiem, że złe podejście do tej sprawy potem komplikuje strasznie życie. Ma się cieknący komin itp. Opinie są różne. Jak robiliście u siebie i jakie macie zdanie na ten temat???? Liczę na pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts