mbaszun 30.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Dołącza się kolejna budująca rodzina z Białegostoku ktoś ma namiary na jakichś posadzkarzy? bardzo pilne, bo juz ekipa od docieplania dachów ma wchodzić, a posadzek nie ma ! pozdrawiam P.S. edde jeśli w avatarze to twój dom, to chyba mamy bardzo podobne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.08.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 w avatarze rzeczywiście moja chałupina a konkretnie dom w tamaryszkach 2 z archonu po mniejszych kub większych zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbaszun 01.08.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 mój to również pozmieniany sopran z MTM styl. http://img2.vpx.pl/up/20090801/mlimg_6467.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka Biała 02.08.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam, Chcę wymienić 2 okna ok. 150x150 (stare Sokólskie) na nowe o podobnym wyglądzie.Gdzie warto szukać w B-stoku najlepiej drewniane w kolorze brązowym , mahoniowym. Szukam solidnego produktu, solidnego sprzedawcy wraz z montażem.Liczę na Waszą wiedzę i chęć podzielenia się doświadczeniami zarówno złymi jak i dobrymi. PS. czy koniecznie muszę wyrzucić parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 03.08.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić w Białymstoku strop Terivę? Mam taki strop nad garażem.Jak na razie gdzie bym nie dzwonił wszędzie słyszę "nie prowadzimy sprzedaży stropów gęstożebrowych". Wiem, że produkują Terivę w Kościukach koło Choroszczy, ale z tego, co mi powiedziano przez telefon mają belki jedynie do 6 metrów, a mi potrzeba na 6.65. Jedynie w Silikatach mi powiedzieli, że można taki strop u nich zamówić. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można dorwać strop gęstożebrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.08.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 wiecie może gdzie można tanio kupić profile, wieszaki i płyty do suchej zabudowy? Przede wszystkim witam podlaskich forumowiczów. Niedługo, mam nadzieję, sam będę pytał o wiele rzeczy. Na razie służę informacją, że w Liroyu mają chyba najtańszą płytę po 18 z groszami. Jak ze stelażem, wieszakami i resztą nie wiem, warto sprawdzić. Pan handlowiec z Liroya powiedział mi niedawno ciekawą rzecz. Jeśli cena w hurtowniach spadnie to u nich odpowiednio również zejdą w dół. Jak z paliwem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 04.08.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić w Białymstoku strop Terivę? Mam taki strop nad garażem. Jak na razie gdzie bym nie dzwonił wszędzie słyszę "nie prowadzimy sprzedaży stropów gęstożebrowych". Wiem, że produkują Terivę w Kościukach koło Choroszczy, ale z tego, co mi powiedziano przez telefon mają belki jedynie do 6 metrów, a mi potrzeba na 6.65. Jedynie w Silikatach mi powiedzieli, że można taki strop u nich zamówić. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można dorwać strop gęstożebrowy? W białym to nie wiem ale w Szepietowie to pewnie mają, mi się wydaje że Kościuki z Szepietowa biorą właśnie. http://www.unimex.net.pl/oferta.php?op=1&kat=1&prod=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.08.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ktoś ma namiary na jakichś posadzkarzy? bardzo pilne, bo juz ekipa od docieplania dachów ma wchodzić, a posadzek nie ma ! poszło na priv Jeszcze pytanie odnośnie polbruku. Czy lepiej brać ekipę do układania z ich materiałem, czy samemu kombinować materiał, bo z mojej analizy wychodzi, że jest spora rozbieżność pomiędzy cenami wykonawców za ułożenie kostki bez materiałów. Jakie są Wasze doświadczenia ? Każda rada mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbaszun 04.08.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ktoś ma namiary na jakichś posadzkarzy? bardzo pilne, bo juz ekipa od docieplania dachów ma wchodzić, a posadzek nie ma ! poszło na priv dzięki, ale już właśnie dzis się ekipa zainstalowała jutro planują zalać całe 170m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 04.08.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 04.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Ja zamówiłem kontener w astwie, a że styropian dużo nie waży, to za cały 7m3 kontenter z wywiezieniem zapłaciłem coś około 170 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 05.08.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Duzo zostalo ci tego styropianu?i jakiej wielkosci sa te odpady? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 05.08.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Zaczęło się sprzątanie po dociepleniach i zostało mnóstwo śmieci z foliami to chyba sobie poradzę bo na zaściankach jest firma gdzie można sprzeda ale co zrobiliście z odpadami ze styropianu? jest jakaś firma która może to zabrać bo zostało mi dosyć dużo. Duzo zostalo ci tego styropianu?i jakiej wielkosci sa te odpady? . w tym momencie mam chyba z 7 czy 8 worków 240l a odpady rózne i mniejsze i wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 07.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 w tym momencie mam chyba z 7 czy 8 worków 240l a odpady rózne i mniejsze i wieksze to raczej ci nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 08.08.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić w Białymstoku strop Terivę? Mam taki strop nad garażem. Jak na razie gdzie bym nie dzwonił wszędzie słyszę "nie prowadzimy sprzedaży stropów gęstożebrowych". Wiem, że produkują Terivę w Kościukach koło Choroszczy, ale z tego, co mi powiedziano przez telefon mają belki jedynie do 6 metrów, a mi potrzeba na 6.65. Jedynie w Silikatach mi powiedzieli, że można taki strop u nich zamówić. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można dorwać strop gęstożebrowy? Wydaje mi się że strop gęstrożebrowy widziałam w Genbudzie na Tarugutta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 10.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Planuje budowę domku . Jako ogrzewanie zainstalowanie pompy ciepła . Czy kotś z was posiada takową . Dodam że ma być z wymiennikiem poziomym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomicki 12.08.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witajcie wszyscy.Powoli przymierzam się do budowy domku pod Białymstokiem. Póki co jestem na etapie załatwiania pozwoleń i uzgodnień do przyłączy mediów.I tu pytanie do forumowiczów - czy ktoś orientuje się jak wyglądają teraz koszty przyłącza wodociągowego w okolicach Białegostoku (jakieś 80m, w prywatnej ziemi, z wcinką do wodociągu gminnego w drodze bez utwardzonej nawierzchni).Ew. może ktoś ma namiary na znośnego wykonawcę takiej roboty? wojtek50 - też myślę o pompie ciepła z kolektorem poziomym (miał być gaz, ale PGNiG nie chce podciągnąć bo im się nie opłaca). Robiłem trochę rozeznania i generalnie jestem na tak. Obawiam się tylko nieco hałasu.Ktoś ma jakieś doświadczenia (dom z bala, nie podpiwniczony, pompka stoi za ścianą salonu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 15.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Rozmawiałem wczoraj z instalatorem pomp ciepła mi na temat hałasu jakie robi to urządzenie . Zapewnił mnie co potem stwierdziłem organoleptycznie że po zamknięciu drzwi od pomieszczenia gdzie jest pompa nic nie słychać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 15.08.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 witam się dołączam sie do grona szczęśliwców planujemy budowe domu, podobaja nam sie 3 projekty: LK&499, sindbad 1G oraz sztokholm , ... ale narazie góruje sinbad...czy ktoś buduje taki stwór ... czy ktoś jest z dojlid górnych? pozdrawiam PODLASIAKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 15.08.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 witam się dołączam sie do grona szczęśliwców planujemy budowe domu, podobaja nam sie 3 projekty: LK&499, sindbad 1G oraz sztokholm , ... ale narazie góruje sinbad...czy ktoś buduje taki stwór ... czy ktoś jest z dojlid górnych? pozdrawiam PODLASIAKÓW Witamy i powodzenia. Mój domek stoi niedaleko Dojlid Górnych. Co do wyboru to sindbad czy LK&499 super wyglądają. Natomiast względy finansowe przemawiają jednak za dwuspadowym Sztokholmem, ale wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts