wojtek50 15.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Cześć gosiakmala ! W planie mam zainstalowanie POŚ . Czy ktoś z was szanowni forumowicze takową posiada . Dodam że na drenaż mam miejsca że ho ho .A wody gruntowe to tak dopiero na 10 metrach,grunt niejeden przedszkolak byłby zachwycony piasek. Parę firm w Białymstoku znalazłem . Ale dobrze i "posłuchać" opinii innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 16.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 dziekuje za miłe powitanie eldorado, własnie ze względów finansowych sindbadek lub LK499 będą z dachem dwuspadowym, a przy okazji uzyskamy wiecej powierzchni uzytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 16.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 eldorado, własnie ze względów finansowych sindbadek lub LK499 będą z dachem dwuspadowym, a przy okazji uzyskamy wiecej powierzchni uzytkowej Ok, czyli będą przeróbki gotowego projektu. Dobrze, że o kasie myślisz już na tym etapie, bo w trakcie budowy co raz to znikają "droższe elementy", np. zamiast słupków klinkierowych, zwykłe stalowe itp., chyba, że ciocia z Ameryki śle dudki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.08.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 .....chyba, że ciocia z Ameryki śle dudki dutki to raczej ciocia z zakopanego tam w tym roku do łask dutki powróciły jako pieniądz lokalny, nawet 40 w czterech monetach sobie przywiozłem no chyba że masz na myśli jednak dudki, ale przesyłka z ptaszkami przez cło raczej nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 17.08.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam. Ma ktos moze namiary na sprawdzonego geodete. I na jakas kopare co by mi dzialke lekko zryla od 21 sierpia rusza maszyna budowlana.Inwestycja bedzie w Bialymstoku okolice Hetmanskiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka Biała 17.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc. Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane.Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym. W natłoku ofert trudno wyczuć co już dobre a niedrogie.Jakie są Wasze opinie na temat nakładek z aluminium na dole okien :http://www.sokolkasa.pl/?lang=pl&page=2&pid=2http://www.vitra.com.pl/pl_okna_drewniane.htm Ja takich w swoich nie mam i do tej pory nie spotkałam się z nim, a patrząc na wystawkach wydaje mi się , że mogą coś tam pomóc .... ale i mogą pokomplikować ?! Szukam solidnego produktu wraz z montażem. Liczę na Waszą wiedzę i chęć podzielenia się doświadczeniami zarówno złymi jak i dobrymi. Proszę napiszcie o swoich drewnianych oknach ... i tych dobrych i tych złych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 17.08.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc. Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane. Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym. .... Przepraszam, ale Cię rozczaruję. Wszyscy dokoła, życzliwi i mniej życzliwy odradzali mi, podając konkretne przykłady, okna drewniane, Wszyscy zgodnie twierdzą, że dzisiejsze drewno jest słabe, pękna, wygina się itp. itd. Nie wiem sam co tym myśleć, ale ja bym wstawił na Twoim miejscu dobre okna PCV , pomalowane z dwóch stron. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 17.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 hej czapelki...geodetę chcesz dobrego? czy majacego dobre układy w UM ? eldorado...u nas cioci w Ameruku niet emilka ja Ci nie pomogę z oknami. jedynie moge Ci polecic firme produkujaca okna w Łyskach, myślę ze tam Ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 potrzebuję namiary na dobrego (w sensie ceny, wyboru i fachowej porady) sprzedawcy produktów firmy Mapei, ewentualnie Sika lub Deitermann, znacie może taki ideał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 18.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 hej czapelki...geodetę chcesz dobrego? czy majacego dobre układy w UM ? Wolalbym dobrego,majacego uklady w UM i jeszcze zeby malo sobie liczyl. Raczej takiego geodety brak.Chodzi mi o wyznaczenie budynku na dzialce 6 punktow.Granice dzialki 3 punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 18.08.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Mogę polecić CI geodetę .To jest Kozak Antoni w Brończanach . Układy to on ma nielich . Co do ceny to wszyscy mają takie same . Wiem bo szukałem do zrobienia mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.08.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 to wyjaśnijcie mi proszę bo nie rozumiem do czego sa potrzebne układy przy wyznaczeniu 6 pkt na działce zgodnie z projektem? wystarczy geodeta z uprawnieniami, wyznaczenie pkt i wpis w dzienniku, do tego UM nie potrzeba chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 19.08.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Tez ostatnio troszke dzwonilem po geodetach roznej masci.Cenowo to jest prawie tak samo.Wytyczenie dzialki okolo 1000 zl a dom ( 6 punktow ) od 500 zl w gore.Moim skromnym zdaniem to zadne uklady w UM sa zbedne.Gosc ma przyjsc zrobic fachowo swoja robote i tyle.Jest jedno male ale.Po czym poznac ,ze odwalil dobrze robote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 19.08.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Wytyczenie dzialki okolo 1000 zl a dom ( 6 punktow ) od 500 zl w gore. Moim skromnym zdaniem to zadne uklady w UM sa zbedne. Gosc ma przyjsc zrobic fachowo swoja robote i tyle. Jest jedno male ale.Po czym poznac ,ze odwalil dobrze robote? Dobry geodeta sam rzadko przychodzi na budowę, ma od tego swoich chłopców (zaraz po studiach) od czarnej roboty, a on jest od załatwiania, dokonywania wpisów w dzienniku i inkasowania kasy On to tylko firmuje. Przy wytyczeniu punktów domu wbija się najczęściej paliki a potem majster od fundementów (stanu surowego) powinien wbić deski w jednakowej odległości od tych palików (dokoła przyszłych ław), aby wykonać wykop pod ławy i zachować właściwe odległości. Potem trzeba to samemu, niestety, pomierzyć, aby mieć pewność, że wszystko gra, bo po wylaniu ław może być już za późno. Co do wytyczania działki to trzeba uważać, bo geodeci robią to na podstawie mapek, które dostają w starostwie i może się zdarzyć, że stan faktyczny (działka) nie odpowiada mapce (np. płot sąsiada zdecydowanie stoi na naszej działce) i jest problem, dlatego przed kupnem działki trzeba to sprawdzić, bo po kupnie może być za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka Biała 19.08.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Podnoszę, bo nikt nie zainteresował się moją prośbą o pomoc. Chcę wymienić 2-4 okna ok. 150x150 (stare 20-letnie sokólskie) na nowe drewniane. Gdzie warto szukać w B-stoku drewnianych okien , solidnie wykonanych "na lata", tzw. nalepsze w średnim przedziale cenowym. .... Przepraszam, ale Cię rozczaruję. Wszyscy dokoła, życzliwi i mniej życzliwy odradzali mi, podając konkretne przykłady, okna drewniane, Wszyscy zgodnie twierdzą, że dzisiejsze drewno jest słabe, pęka, wygina się itp. itd. Nie wiem sam co tym myśleć, ale ja bym wstawił na Twoim miejscu dobre okna PCV , pomalowane z dwóch stron. Pozdrawiam. Okien PCV nie maluje się tylko okleja okleiną. Pytanie jak długowieczna taka okleina jest 10-15-.... lat... i co dalej ? Samemu nie okleisz potem - to pewne. Dobre drewno wytrzyma 30-50 lat ! Ale dobre drewno od dobrego producenta. Ale kto wie co teraz naprawdę dobre jest ? No i malowanko co 5-7 lat. Pytanie : -co sądzicie o oknach 3-szybowych ? -jakie firmy i montażystów od okien możecie z czystym sumieniem mi polecić. Istotna dla mnie jakość i fachowość ... i mogą być życzliwi i sympatyczni przy okazji. I żeby wiedzieli co to montaż 3-warstwowy z taśmą uszczelniającą rozprężną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.08.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ............. Okien PCV nie maluje się tylko okleja okleiną. Pytanie jak długowieczna taka okleina jest 10-15-.... lat... i co dalej ? Samemu nie okleisz potem - to pewne. Dobre drewno wytrzyma 30-50 lat ! Ale dobre drewno od dobrego producenta. Ale kto wie co teraz naprawdę dobre jest ? No i malowanko co 5-7 lat. ......... no to kup okna pcv białe i po problemie okleiny i malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina123 27.08.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witajcie Może ktoś poleci dobrego wykonawcę elewacji (ocieplenie+tynk) lub wykonawcę ogrodzenia klinkierowego z drewnem? Nie wiecie, jak to wygląda cenowo? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookazzz 27.08.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 u mnie za jakis tydzien konczą elewacje i wtedy bede wiedział czy moge ich polecic ale narazie jestem zadowolony przypomnij sie za jakis czas Witajcie Może ktoś poleci dobrego wykonawcę elewacji (ocieplenie+tynk) lub wykonawcę ogrodzenia klinkierowego z drewnem? Nie wiecie, jak to wygląda cenowo? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 27.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witajcie Może ktoś poleci dobrego wykonawcę elewacji (ocieplenie+tynk) Nie wiecie, jak to wygląda cenowo? Ceny robicizny wahają się od 33 zł do 40 zł za 1m2. Polecić mogę, jak interesuje Cię termin przyszłoroczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neq 28.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Jestem po rozmowie z wykonawcą, który być może będzie u mnie robił ocieplenie i tynki zew. Jego propozycja z materiałem to: 1. ocieplenie styropian 15cm, tynk akrylowy 80 zł/m22. ocieplenie styropian 15cm, tynk silikonowy 85 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts