Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

zalezy w jakiej okolicy miasta budujesz,raczej ciezko bedzie za sensowne pieniadze zalatwic cos,co nie jest gruzem i odpadami,sam dawalem ogloszenie i tu na foru,i na portalu oddam/przyjme ziemi.

podlasie to bardzo nieuczynne rejony polski,nikt nie odpowiedzial na anons.

kupilem wiec cala potrzebna mi ziemie w zwirowni stok.

4zl za tone ciena ziemia,taka z pola,i 7 zl tona pulpu ,takiej jak pod budowane drogi,przepuszczalne.niestety do tego dochodzi koszt transportu 150zl za wywrotke.

Buduję w Kudryczach(kierunek Wojszki), dziekuję za odpowiedź, bedę dzwoniła - mam nadzieję że uda sie wytargowac dobrą cenę , potrzebuję okolo 200 m3. :-?

Witam forumowiczów ,mam pytanie czy ktoś buduje dom ORION I na podlasiu.I jeszcze jedno czy w Białymstoku lub okolicach ktoś zna godnego polecenia architekta solidnego,doświadczonego no i w przystępnej cenie.Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Poszło na priva.

znacie może jakąś solidna ekipę od dociepleń, elewacji?

bo jako że "mój" potencjalny wykonawca notorycznie zawala terminy jestem zmuszony zrobić casting na nowego, równie dobrego w swoim fachu a niekoniecznie najdroższego w okolicy :wink:

miał ktoś z Was do czynienia z firmą "ABC Elewacje" (też dealer Caparola)?

Rachela, normalnie... Ci współczuję 8) :wink: Kilka miesięcy temu miałam ten sam problem i te same wrażenia. Nie znalazłam lokalnego producenta drzwi wew., a przynajmniej takich jakie mi odpowiadały i skończyło się na produkcji własnej. Efekt: dobry.

PS. Zajrzyj do Bertranda na ul.Hetmańskiej, tam są ciekawe modele drzwi.

Kurcze nie wierzę że nikt z obecnych na forum nie robił fundamentu a może wszyscy mieli jakichś pseudo fachowców. Czekam na namiary na jakąś sprawdzoną ekipę. Pozdrawiam

Robili fundamenty ale może niewielu z nas robiło same fundamenty, ja miałam wycenę na cały stan surowy i nie wiem ile w tym kosztowały moje fundamenty.

ogr23

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi

Wysłany: Sob, 10 Październik 2009 17:02 Temat postu:

Panowie i Panie potrzebuje jakąś solidną ekipę do wykonania fundamentu.Proszę o jakieś namiary

podam Ci jak skoncza u mnie,jak narazie jest wszystko OK!

przed i po :) - przed łatwiej i lżej, no i od razu całe pióro zabezpieczasz, więc na razie jadę kaponem, a po ułożeniu jeszcze lakierobejcą - to z zewnętrznej strony. Ale dalej nie wiem co z wewnętrzną. Pewnie 'dobrze by było', pewnie 'lepiej by było', ale czy w praktyce to naprawdę jest konieczne? Jakie są Wasze doświadczenia?

Nie chcę Cię straszyć ale lakierowanie lakierami rozpuszczalnikowymi to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.

Proponował bym raczej wodny z filtrem UV aby po zawieszeniu obrazka na ścianie na rok nie musiał zostać na stałe bo boazeria od światła zmieniła kolor na ciemniejszy.

ogr23

WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi

Wysłany: Sob, 10 Październik 2009 17:02 Temat postu:

Panowie i Panie potrzebuje jakąś solidną ekipę do wykonania fundamentu.Proszę o jakieś namiary

podam Ci jak skoncza u mnie,jak narazie jest wszystko OK!

Hey szukałem i nic znaleźć nie mogłem a na czytanie wszystkich postów nie mam czasu:)Pozdrawiam i czekam na jakieś info.

witam forumowiczów ....z tego tytułu iż stan surowy został zamknięty ,prace przeniosły się do wewnątrz budynku(z czego jestem bardzo zadowolony).z pierwszych etapów budowy zostało trocę materiałów budowlanych.Jeżeli kogoś coś będzie interesowało to proszę o wiadomość.

-budowlana skrzynka elektryczna

-ok 100 suporeksów 24cm

-kilkanaście prętów fi 12 i fi6

-deski budowlane w ilości ok.4m3

materiały znajdują się w okolicach Choroszczy!!!