eldorado 27.11.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Napiszcie proszę, ile obecnie trzeba zapłacić za ułożenie dachówki Ja w zeszłym roku płaciłem 12 zł netto/1m2 plus 7% VAT. Ale to za samą dachówkę, kosze, grzbiety, rynny, obróbka blacharska to inne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 27.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Napiszcie proszę, ile obecnie trzeba zapłacić za ułożenie dachówki W kwietniu tego roku płaciliśmy 40zł za m2. W cenę było wliczone orynnownie i obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 04.12.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 poszukiwany ,poszukiwana !!!!szukam fachowca do pokrycia dachu blachodachowka (sprawdzonego i dobrego)dach prosty dwuspadowy.okolo 120 metrow kw.+3 okna dachowe i 2 kominy.mam jedna oferte za 3,5 tysiaca zl za caly dach + obrobki duzo to czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 05.12.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Czy ktoś z Was układał u siebie parkiet egzotyczny i może polecić solidnego wykonawcę??? Z góry dzieki za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszKow 07.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Parkietu egzotycznego nie - parkiet dębowy kładł i schody, ale wiem, ze kładzie, wykonawca to 2M Marek Gocłowski 606836398. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_eu 09.12.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Kolejna sprawa. czy ktoś ma namiary na firmę, która świadczy usługi osuszania posadzek w celu szybszego położenia parkietu. Wiem, że takie firmy działają ale nie terenie Białegostoku. Może ktoś jednak się orientuje w tej kwestii. Ile ewentualnie biorą za taką usługę. Kupowanie osuszacza dla jednego domu nie wchodzi w grę. Dzięki!! Witam Koszt wynajmu dużego osuszacza to ok 50-100zł /dobę W razie potrzeby namiary na mnie http://azparkiety.pl Jaka jest wilgotność posadzki ? może wystarczy zastosować grunt odcinający wilgoć od parkietu. http://cyklinowanie.biz/1/ukladanie-parkietu-i-desek.html - polecam przeczytać i obejrzeć film przed ułożeniem parkietu. Warto również wiedzieć choćby jakie normy ma spełniać posadzka żeby przed ułożeniem podłogi na nową posadzkę nie trzeba było lać masy samopoziomującej. Taniej jest wcześniej sprawdzić niż później poprawiać. Warto przeczytać i wiedzieć z czym to się je. Różni bywają wykonawcy, wiem bo sam zajmuję się podłogami z drewna, działamy w warszawie i białymstoku, zdążyłem się naoglądać nowo zrobionych podłóg gotowych od razu do renowacji a czasem odrobina wiedzy albo dobrej woli wykonawcy mogła by uchronić kieszeń biednego inwestora. Kolegi z branży podanego wyżej nie kojarzę z białegostoku jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand77 09.12.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 a"propo ostatniej linijki powyzszego tekstu.oby za cene mercedesa nie otrzymac zardzewialego malego fiata. nie wiem kim jestes,ale ja Ciebie tez nie znam,a znam najlepszych parkieciarzy w miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_eu 10.12.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Zgadzam się w pełni że różnie z tym może być. A każdy kto jeździ po inwestycjach widział już pewnie nie jedno. Jeżeli ktoś pracuje w tej branży to raczej (90%) mnie zna. To dość mała branża i większość osób siebie nawzajem kojarzy nie licząc drobnych ciułaczy, a mam nadzieję do takich się nie zaliczać Może się spotkaliśmy kilka razy nie wiem ale możliwe nie mam super pamięci do nazwisk. Jeżeli pracujesz również przy parkietach zapraszam na kawę - ( 513 52 66 42 ) trzymam się tego żeby pomagać sobie wzajemnie z konkurencją a nie szkodzić razem można więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszKow 11.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Kolegi z branży podanego wyżej nie kojarzę z białegostoku jest? Nie, jest z Łomży. Jesteśmy zadowoleni z wykonania i ceny, a do tego gość jest normalny, można pogadać i posłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_eu 12.12.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Nie, jest z Łomży. Jesteśmy zadowoleni z wykonania i ceny, a do tego gość jest normalny, można pogadać i posłuchać. I takich ludzi właśnie trzeba polecać. Jedna rzecz to znać się na robocie a druga równie istotna to umieć się dogadać z ludźmi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 14.12.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Czy ktoś z szanownych budujących zastosował do ocieplenia fundamentów STYRODUR . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 14.12.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ja na ocieplenie fundamentu dalem styropian eps 100 zamiast styroduru.roznica jest chyba tylko w cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 14.12.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Znam różnice między styropianem a STYRODUREM , i nie różnią się tylko ceną . Chciałbym się dowiedzieć od Tych co stosowali STYRODUR , czym go ''przymocowali" do fundamentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 14.12.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Znam różnice między styropianem a STYRODUREM , i nie różnią się tylko ceną . Chciałbym się dowiedzieć od Tych co stosowali STYRODUR , czym go ''przymocowali" do fundamentów . zobacz tu moze cos bedzie: http://forum.muratordom.pl/ocieplenie-scian-fundamentow-styrodur-czy-styropian-fs20,t125983.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekmiller 15.12.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Gdzie mozna kupic dobre bramy garażowe w Bialym? No i z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.12.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 jeśli dobre to normstahl, handluje nim janrex na sienkiewicza, mają też niezłego hormanna, normstahl euro (euroclassic) uznawany jest za mercedesa wśród bram (ale niestety to jedna z droższych bram , moim zdaniem jednak warta swojej ceny, mam takową w kasetony w kolorze białym), hormann tez był niekiepski gdy porównywałem, ale normstal miał lepszą promocję wtedy lepsze zabezpieczenia, no i klamka w hormanie brzydko odstawała a w normstahlu taka łanda jest ps. a pytasz prywatnie czy firmowo badasz rynek? bo ponoć dealerem normstahla nie łatwo zostać, z bram nieprzemysłowych chyba jedyna firma kontrolująca swoją dystrybucję i serwis, reszta to srzedaż prawie jak hipermarkecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 15.12.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Chciałbym się dowiedzieć od Tych co stosowali STYRODUR , czym go ''przymocowali" do fundamentów .Ja ocieplałam styrodurem i z tego co pamiętam to panowie mocowali na klej. Jestem świeżo po tynkach tradycyjnych. Z czystym sumieniem mogę polecić panów jakby ktoś chciał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 15.12.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jestem świeżo po tynkach tradycyjnych. Z czystym sumieniem mogę polecić panów jakby ktoś chciał. W grudniu tynki wewnętrzne ? Chyba, że zdążyłaś przed mrozami. Gratuluję dobrego samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 15.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jestem świeżo po tynkach tradycyjnych. Z czystym sumieniem mogę polecić panów jakby ktoś chciał. W grudniu tynki wewnętrzne ? Chyba, że zdążyłaś przed mrozami. Gratuluję dobrego samopoczucia. Ma być raptem 2-3 dni mrozu wiec spoko Mam zrobiona elewacje i jak na razie jest na + w domu, poza tym wstawiłam piecyk na dogrzanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 15.12.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 BERNADETKA a , powiedz mi , i nie tylko gdzie go kupowałaś . A co do przyklejania to albo na klej ATLAS lub IZOHAN WM .Ja na razie zbieram informacje . Bo od wiosny ruszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts