Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kolejna sprawa.

czy ktoś ma namiary na firmę, która świadczy usługi osuszania posadzek w celu szybszego położenia parkietu. Wiem, że takie firmy działają ale nie terenie Białegostoku. Może ktoś jednak się orientuje w tej kwestii. Ile ewentualnie biorą za taką usługę. Kupowanie osuszacza dla jednego domu nie wchodzi w grę.

Dzięki!!

Witam

Koszt wynajmu dużego osuszacza to ok 50-100zł /dobę

W razie potrzeby namiary na mnie http://azparkiety.pl

Jaka jest wilgotność posadzki ?

może wystarczy zastosować grunt odcinający wilgoć od parkietu.

http://cyklinowanie.biz/1/ukladanie-parkietu-i-desek.html - polecam przeczytać i obejrzeć film przed ułożeniem parkietu. Warto również wiedzieć choćby jakie normy ma spełniać posadzka żeby przed ułożeniem podłogi na nową posadzkę nie trzeba było lać masy samopoziomującej.

Taniej jest wcześniej sprawdzić niż później poprawiać.

Warto przeczytać i wiedzieć z czym to się je.

Różni bywają wykonawcy, wiem bo sam zajmuję się podłogami z drewna, działamy w warszawie i białymstoku, zdążyłem się naoglądać nowo zrobionych podłóg gotowych od razu do renowacji a czasem odrobina wiedzy albo dobrej woli wykonawcy mogła by uchronić kieszeń biednego inwestora.

Kolegi z branży podanego wyżej nie kojarzę z białegostoku jest?

Zgadzam się w pełni że różnie z tym może być.

A każdy kto jeździ po inwestycjach widział już pewnie nie jedno.

Jeżeli ktoś pracuje w tej branży to raczej (90%) mnie zna.

To dość mała branża i większość osób siebie nawzajem kojarzy

nie licząc drobnych ciułaczy, a mam nadzieję do takich się nie zaliczać :)

Może się spotkaliśmy kilka razy nie wiem ale możliwe nie mam super pamięci do nazwisk.

Jeżeli pracujesz również przy parkietach zapraszam na kawę - ( 513 52 66 42 ) trzymam się tego żeby pomagać sobie wzajemnie z konkurencją a nie szkodzić razem można więcej.

Znam różnice między styropianem a STYRODUREM , i nie różnią się tylko ceną .

Chciałbym się dowiedzieć od Tych co stosowali STYRODUR , czym go ''przymocowali" do fundamentów .

zobacz tu moze cos bedzie:

http://forum.muratordom.pl/ocieplenie-scian-fundamentow-styrodur-czy-styropian-fs20,t125983.htm

jeśli dobre to normstahl, handluje nim janrex na sienkiewicza, mają też niezłego hormanna, normstahl euro (euroclassic) uznawany jest za mercedesa wśród bram (ale niestety to jedna z droższych bram :( , moim zdaniem jednak warta swojej ceny, mam takową w kasetony w kolorze białym), hormann tez był niekiepski gdy porównywałem, ale normstal miał lepszą promocję wtedy :wink: lepsze zabezpieczenia, no i klamka w hormanie brzydko odstawała a w normstahlu taka łanda jest :wink:

ps. a pytasz prywatnie czy firmowo badasz rynek? bo ponoć dealerem normstahla nie łatwo zostać, z bram nieprzemysłowych chyba jedyna firma kontrolująca swoją dystrybucję i serwis, reszta to srzedaż prawie jak hipermarkecie :wink:

Jestem świeżo po tynkach tradycyjnych. Z czystym sumieniem mogę polecić panów jakby ktoś chciał.

W grudniu tynki wewnętrzne ? Chyba, że zdążyłaś przed mrozami. Gratuluję dobrego samopoczucia.

Ma być raptem 2-3 dni mrozu wiec spoko :D

Mam zrobiona elewacje i jak na razie jest na + w domu, poza tym wstawiłam piecyk na dogrzanie

Pozdrawiam :D