lukasz_eu 15.12.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Gdzie mozna kupic dobre bramy garażowe w Bialym? No i z jakiej firmy? Na PW posłałem namiar nie zaszkodzi porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 16.12.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Jestem świeżo po tynkach tradycyjnych. Z czystym sumieniem mogę polecić panów jakby ktoś chciał. W grudniu tynki wewnętrzne ? Chyba, że zdążyłaś przed mrozami. Gratuluję dobrego samopoczucia. Ma być raptem 2-3 dni mrozu wiec spoko Mam zrobiona elewacje i jak na razie jest na + w domu, poza tym wstawiłam piecyk na dogrzanie Też myślałem, że mróz potrzyma kilka dni, a tu masz już tydzień trzyma i nieodpuszcza (dzisiaj rano -11C). Przekłada to się na większe zużycie gazu niestety a jak się nie mieszka jeszcze to boli jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 16.12.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 a propos gazu ziemnego, jakie macie średnie zużycie? zakładam, że nie grzejecie wody, tylko ogrzewacie budowę ja grzeję na maksa i wietrzę (i minimalnie ogrzewam wodę), pierwszy sezon gzrewczy, średnie zużycie 40m3 na tydzień. Dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 16.12.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Czy ktoś z szanownych budujących zastosował do ocieplenia fundamentów STYRODUR . Witam, stosowałem u siebie styrodur xps 10 cm firmy basf, kleiłm go klejem, który nazywa się izohan wk ( bezrozpuszczalnikowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 16.12.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 a propos gazu ziemnego, jakie macie średnie zużycie? zakładam, że nie grzejecie wody, tylko ogrzewacie budowę ja grzeję na maksa i wietrzę (i minimalnie ogrzewam wodę), pierwszy sezon gzrewczy, średnie zużycie 40m3 na tydzień. Dużo czy mało? U mnie wyszło 300m3 za 2 miesiące, czyli jakieś średnio 5m3 na dzień, czyli prawie tyle co u Ciebie, niestety przy obecnych mrozach zużycie wzrosło do 10m3 za dzień. Oczywiście pierwszy sezon grzewczy, ale temperatura obniżona do 14C i minimalnie ciepła woda. Powierzchnia do ogrzania to 200m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.12.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedź Nigdy nie mieszkałam w domu z piecem gazowym i kompletnie nie orientuję się jakie zużycie powinno mnie zadowalać, a jakie przyprawiać o palpitacje serca Tabele taryf są dla mnie niejasne, wszystko okaże się przy pierwszym rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 19.12.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Planuje budowę domku . Jako ogrzewanie zainstalowanie pompy ciepła . Czy kotś z was posiada takową . Dodam że ma być z wymiennikiem poziomym . Czy wybrałeś już jakąś firmę montującą pompę ciepła, ciekaw jestem, ponieważ chcę również zamontować u siebie tego typu ogrzewanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 19.12.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Hej forumowicze!Chcę już pomału przygotować się na oddanie domu do użytkowania bo mam nadzieję że max za 2 miesiące w końcu przeprowadzka. Napiszcie proszę jakie opłaty mnie czekają żeby wszystkie niezbędne papiery otrzymać. Macie może namiary na kominiarza i ile ewentualnie bierze za papierek? Czekam na odpowiedź!!Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 21.12.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Hej forumowicze! Chcę już pomału przygotować się na oddanie domu do użytkowania bo mam nadzieję że max za 2 miesiące w końcu przeprowadzka. Napiszcie proszę jakie opłaty mnie czekają żeby wszystkie niezbędne papiery otrzymać. Macie może namiary na kominiarza i ile ewentualnie bierze za papierek? Czekam na odpowiedź!! Pozdrawiam!! Jesteś pewna że masz w pozwoleniu napisane że musisz uzyskać zgodę na użytkowanie? Czy tylko zakończenie budowy? bo to dwie różne sprawy. Ja kominiarza znalazłam tu: http://kominiarze.bialystok.pl/ Polecam koszt 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 22.12.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Hej forumowicze! Chcę już pomału przygotować się na oddanie domu do użytkowania bo mam nadzieję że max za 2 miesiące w końcu przeprowadzka. Napiszcie proszę jakie opłaty mnie czekają żeby wszystkie niezbędne papiery otrzymać. Macie może namiary na kominiarza i ile ewentualnie bierze za papierek? Czekam na odpowiedź!! Pozdrawiam!! Jesteś pewna że masz w pozwoleniu napisane że musisz uzyskać zgodę na użytkowanie? Czy tylko zakończenie budowy? bo to dwie różne sprawy. Ja kominiarza znalazłam tu: http://kominiarze.bialystok.pl/ Polecam koszt 150zł. Przecież kierbud ma uprawnienia do sprawdzenia kominów i dokonania wpisu w dzienniku. 150 zł zostało w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 24.12.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wszelkiej pomyśkności ,zdrówka i spełnienia marzeń ,ze Świętami Bożego Narodzenia życze . Ps czy może ma ktoś już zbędne urządzenie do nakładania kleju do betonu komórkowego (24) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.12.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Niech magiczna moc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem.I niech spełniają się Wasze marzenia - te wyszeptane w biegu, zapisane w śniegu, i te złożone przy choince - niech spełnią się wszystkie…Życzy andrzejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.12.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wesołych świąt budowniczowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 25.12.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Wszystkiego najlepszego w nowym roku w końcu to już za tydzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 25.12.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Małe pytanko odnosnie pieca na ekogroszek?Piec 17kw sokół ,sterownik ecomax600 ,dmuchawa ustawiona na około 2 cm rozwarcia ,temp.zadana 65st.,podawanie 10 sek., czas postoju 60 sek.,nadmuch 50 %, jak narazie ustawienia najlepsze jakie mogłem znależć.Jest jedynie problem z całkowitym spalaniem węgla!!!!eko mocno się zżużla i powstaja mocne spieki. Próbowałem zmniejszać nadmuch do ok. 40% ale to prawie nic nie pomogło.Nie dotykałem się jedynie do przesłony na wentylatorze.Zmiana przestojów i podawania tylko zmniejszała wydajność i moc kotła.Czy jest to wina ekogroszku czy może coś jeszcze trzeba zmienić w ustawieniach kotła>?????Za odpowiedzi z góry dziękuję i przy okazji życzę Szczęśliwego Nowego 2010 roku!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 28.12.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Dzien dobry,Napiszcie prosze, ile teraz kosztuje zrobienie tynkow cementowo-wapiennych (z materialem i bez). Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 28.12.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 za tynki cementowo-wapienne 2 miesiące temu płaciłem 21 zł z materiałem a była też opcja 14 zł bez materiału --ekipa godna polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.12.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 latem płaciłem 11zł/m2, ekipa jednak chyba niezbyt godna polecenia (no chyba ze się ma stalowe nerwy, nie gonią żadne terminy i się wie czego pilnować, zeby nie spieprzyli ), generalnie ceny ok. 11-14zł/m2, bez materiału rzecz jasna (tynk robiony na budowie a nie z worka kosztował mnie przynajmniej połowę taniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 29.12.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 WitamJestem świeżo po tynkach, cena 15 zł bez materiału < cena trochę wyższa, dlatego że u mnie był keramzyt, musieli 3-krotnie zarzucać, wiec potencjalnie więcej roboty>,ale ściany jak lusterko.Ekipa solidna !pozdrawiam i życzę dobrego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojo7 29.12.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam poszukuje architekta (dobry i tani mile widziany) w okolicach Białegostoku do dokonania delikatnych zmian w projekcie dzieki za odpowiedz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts