Robin2 30.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Wszystkim współtworzącym Grupę Podlaską życzę spokojnego, szczęśliwego i pełnego dobrych mysli Nowego Roku- rzecz jasna 2010. Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 31.12.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 O włąsnie. Najlepszego i realizacji marzeń ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_eu 31.12.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Najserdeczniejsze życzenia spokoju i złotych fachowców na budowach w nadchodzącym nowym roku przesyłam wszystkim podlasiakom z forum. Niech nowy rok przyniesie brak stresu, szczęście, zdrowie i pieniądze w workach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYSIAX 01.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Dzien dobry, Napiszcie prosze, ile teraz kosztuje zrobienie tynkow cementowo-wapiennych (z materialem i bez). Dziekuje za pomoc. Ja miałam robione właściwe w tamtym roku (2009) jesienią. Wzięli 12 zł./m2 ale ekipa szybka bo 650m2 w 1,5 tygodnia i dobrze robią, styropian w garażu tez wyklejają jak ktoś ociepli, mogę polecić poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 02.01.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Poszukuję namiarów na kierownika budowy (okolice Ogrodniczek/Ciasne).Ale nie interesuje mnie "kierownik" tylko do stemplowania dziennika.Potrzebuję osobę znającą się na rzeczy, a dodatkowo do w miarę częstszych wizyt na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 02.01.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 witam ponownie: Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2010 Roku!!!!CoolaTT obiecałem Ci, że jak będę miał pełne dane za 2009 rok to napiszę: otóż cały prąd w domu kosztował mnie 2400 w tym ogrzewanie 700. pozdrawiam .swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 02.01.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 witam ponownie: Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2010 Roku!!!! CoolaTT obiecałem Ci, że jak będę miał pełne dane za 2009 rok to napiszę: otóż cały prąd w domu kosztował mnie 2400 w tym ogrzewanie 700. pozdrawiam .swimmer swimmer to faktycznie wiedziesz super oszczędne życie. Mi rocznie wychodzi za prąd ok 2 tys (w ogóle nie używam prądu do ogrzewania) Rachunki rzędu 160 pln miesięcznie. W twoim przypadku używając pompy ciepła normalne rachunki przy dość ekonomicznym użytkowaniu powinny być rzędu 300 pln/miesiąc - i to byłoby super osiągnięcie. A u Ciebie wychodzi po 200/miesiąc - chłopie napisz jak ty to robisz. Być może nie należę do osób zbyt oszczędnych - ale mieszkając w bloku płaciłem za prąd 120 pln/miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 03.01.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam w kolejnym dniu! A może ktoś poleci porządną ekipę do wykonania SSZ no i oczywiście nie za drogą Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 04.01.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Drodzy Podlasianie, jeżeli ktoś z Was zamierza w tym roku: 1. wylewać posadzki (jastrych)2. montowac kolektory słoneczne służę pomocą- zawodowo mam do czynienia z oboma tematami.Zainteresowanych prosze o kontakt na priv. Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 05.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam, na wiosnę planuje rozpocząc budowe domu w Grabówce z poddaszem uzytkowym, dach czterospadowy, podwójny garaż,piwnicy nie bedzie, powierzchnia z garażem i kotłownia to 200m2, prosze o polecenie jakiejs solidnej ekpipy(o cenie nie pisze bo chyba każdy chce tanio i dobrze) do wykonania stanu surowego otwartego z wiezba dachowa ,info na priva, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 05.01.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku całą Podlaską Grupę. Może ktos wie, gdzie mają taki wybór listew przypodłogowych do paneli, zeby był - dąb pirenejski ciemny. Ten panel Classena bardzo mi sie podoba a listew do niego nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.01.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 obejrzyj katalog arbitonahttp://www.arbiton.com/att/1/Katalog_Arbiton_PL_UA_LT_LV_EST09.pdfjest tam kilka dębów i innych odcieni, może coś dopasujesz, wtedy pozostanie tylko znaleźć w okolicy sklep sprzedający te listwy (a to chyba teraz najpopularniejsze listwy na rynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 07.01.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Pozdrawiam Podlasian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 07.01.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 witam ponownie: Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2010 Roku!!!! CoolaTT obiecałem Ci, że jak będę miał pełne dane za 2009 rok to napiszę: otóż cały prąd w domu kosztował mnie 2400 w tym ogrzewanie 700. pozdrawiam .swimmer swimmer to faktycznie wiedziesz super oszczędne życie. Mi rocznie wychodzi za prąd ok 2 tys (w ogóle nie używam prądu do ogrzewania) Rachunki rzędu 160 pln miesięcznie. W twoim przypadku używając pompy ciepła normalne rachunki przy dość ekonomicznym użytkowaniu powinny być rzędu 300 pln/miesiąc - i to byłoby super osiągnięcie. A u Ciebie wychodzi po 200/miesiąc - chłopie napisz jak ty to robisz. Być może nie należę do osób zbyt oszczędnych - ale mieszkając w bloku płaciłem za prąd 120 pln/miesięcznie. Żebyś wiedział, że i mnie ten wynik zaszokowal!! W bloku płaciłem 140 / miesiąc. A tu...200. Myślę, że to głownie dlatego, że mam dwie taryfy i nie oszukujmy się obie pompy pracują raczej w tej taniej. sporadycznie jak wywali -20 włączają się w dzień. poza tym zmywarka i pralka raz dziennie - też w taniej. Natomiast komp, telewizor i światło non stop - nie oszczędzam na jakości życia. dlatego wydaje mi się, że sekret całkiem poważnie tkwi w 2 taryfach. Zużyłem ponad 5000 kwh w taniej i ponad 2 w drogiej. i to na tyle. dodam jeszcze, że sąsiedzi też bulą około 300 miesięcznie, ale dom mają większy - 300m, a ogrzewają eko groszkiem. mają za to jedną taryfę...stąd moje wnioski - nie wiem czy prawidłowe - oceń sam. Ja jestem zadowolony.pozdrawiam. swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojo7 08.01.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam ponownie,zwracam się ponownie o podpowiedź czy mógłbym otrzymać jakieś namiary na solidnego architekta w okolicach Białegostoku,chodzi mi o przeróbkę projektu Agnieszka II z MG Projekt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vein 10.01.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam, Poszukuje dobrego kierownika budowy/Inspektora nadzoru budowlanego.Buduję dom drewniany, z przeniesienia i przydał by się ktoś, kto by ocenił fachowym okiem czy dom jest prawidłowo postawiony i czy nic się nim nie stanie (stoi już 2 lata, ale zaczęło na węgłach wybrzuszać).Jeżeli ktoś jest zorientowany, prosze o wiadomość. Chętnie zatrudnię inspektora lub kierownika, chociaż trochę zmartwień odejdzie. Oficjalnie jest kierownk budowy, jednakże zaufania do tej osoby nie mam żadnego, człowiek pojawił się tam raz, nie zna się na konstrukcjach drewnianych. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZAPELKI 10.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Taki daszek nam sie robi.zima nas troszke zblokowala!!!http://img207.imageshack.us/img207/2930/afb202.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 10.01.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witajcie! Powiedzcie z własnego doświadczenia. Na jaki rabat można liczyć w Białostockich hurtowniach budowlanych jeśli bierze się prawie wszystko z jednej np. bloczki fundamentowe, cegłę, dachówki i inne.Napiszcie ile i w jakiej hurtowni. Wiem, że to zależy od okresu w roku ale pokaże które hurtownie są w miarę elastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vein 10.01.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Rabat? Na starcie dają 5% (ale niechętnie, ewentualnie podają ceny zawyżone, np kupując wełnę supermata 15cm to za m2 chcieli najpierw 24, ale jak znalazłem cenę 20,70 to dali 20zł), później, w miarę zamawiania rzeczy można więcej, a widełki są różne.Tak samo cena końcowa zależy od tego, ile materiału zamawiasz (czym więcej, tym taniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARABUS 10.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 małe pytanko????jakie sa ceny szpachlowania,przecierania,gładzi i i malowania na tynkach cementowo-wapiennych oraz na płytach kartonowo-gipsowych(szpachlowanie płyt w całości)?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts