FOXSTER 28.01.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 witam podlasian nadszedł czas i na nas będziemy budować na wiosne (2010) dom drewniany szkieletowy z taresem i balkonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucia_m 28.01.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam,Ja również w planach mam budowę domu. Na razie jesteśmy na etapie zakupu działki. Złożyłam o warunki za budowy, rozglądam się za projektem.Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam my już mamy działke jest piękna pod lasem 1900m, budynek będzie osłonięty od wiatru z dwuch stron lasem, na uboczu do wioski mamy 1700m. jak śniegi zejdą to zaczniemy fundamęty ,oczywiście jak elektrownia sie wywiąże z umowy już 10 mies. jak czekamy na prąd który jest 20 metry od mojej granicy działki .teraz o domku będzie drewniany .szkieletowy obszyty szalówką grubą bo aż 6cm budynek 10x9 z tarasem wysuniętym który podpiera poddasze ,mamy fajny taras i większe poddasze,u podstawy 10x12 , jak ogarne wrzucanie fotek to pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Do gucia_m napisz gdzie szukasz działki niedaleko mnie ją trzy a za rok będzie asfalt to pewnie podrozeją wiem że jedna ma 3000m2 a druga 1200m2 prąd blisko na jednej chyba nawet studnia jest warto popytać ja sie buduję kierunek stanisławowo,skrybicze i dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 http://images35.fotosik.pl/108/3e8bba938fc211fcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 http://images49.fotosik.pl/254/8c874e0c52906385med.jpg już lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 http://images48.fotosik.pl/253/61b7ba795bcc1dc6med.jpg przepraszam że post pod postem dopiero sie ucze obiecuję poprawe i wyrażam czynny żal z popełnionego nieświadomego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 masz na fotosiku pozostałe kody, kopiujesz np. ten co się zowie "Zdjęcie 500px na forum" i masz to co poniżej, możesz też wkleić miniaturkę która po kliknięciu sie otworzy w pełnym rozmiarze w nowym oknie ("Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):") aha, i przy pisaniu posta masz button "podgląd" i "wyślij", dobrze jest sobie kliknąć podgląd przed wysłaniem, żeby krzaków nie wysyłać, no i jakoś tak się przyjęło że sami sobie nie odpowiadamy tylko edytujemy swego ostatniego posta (przycisk "zmień") http://images50.fotosik.pl/254/0543fc436bf4d0ffmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 29.01.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witaj FOXSTER - w końcu na forum znalazł się ktoś kto buduje w podobnym stylu do mnie. Technologia i cała reszta podobna. Okolica chyba też niezbyt odległa. Masz już wykonawców?? A a tak a propos fotosika - jak zacząłem w nim dużo zdjęć zamieszczać - to się okazało że nie jest on do końca darmowy. I szkoda potem zdjęcia przenosić na inny portal. Ja obecnie korzystam z zagranicznego http://www.photobucket.com bo błędem młodości okazało się zamieszczanie zdjęć na fotosiku, których teraz nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam CoolaTT jeśli nieodległa to fajnie wykonawców mam siebie do pewnego etapu potem potrzebny hydraulik i elektryk i glazurnik. edde narazie mam dość walki z kompem chciałbym wklejać tak fotki jak Ty mi pokazujesz narazie sie nie dotykam jestem na kompa i moje zdolności pisanie mi w miare wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 29.01.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam CoolaTT jeśli nieodległa to fajnie wykonawców mam siebie do pewnego etapu potem potrzebny hydraulik i elektryk i glazurnik. edde narazie mam dość walki z kompem chciałbym wklejać tak fotki jak Ty mi pokazujesz narazie sie nie dotykam jestem na kompa i moje zdolności pisanie mi w miare wychodzi Elektryka robiłem sam chociaż nie trudnię się tym usługowo, ale skoro wykształcenie i umiejętności pozwalają to dlaczego sobie by nie zrobić Glazurnika nie polecę - na swoim się zawiodłem Hydraulika mam naprawdę niezłego - cenowo nie wiem, ale jakościowo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 też mi sie tak wydaje że z elektryką sobie bym poradził ale kto mi to potem podstępluje tak w ciemno każdy za swoją robote odpowiada (przynajmniej ja) płytki w piwnicy sam poukładam zwsze chciałem sie nauczuć mam duuuże pole do popisu.Na parterze i piętrze zlece komuś, narazie jeszcze czas EDDE podpowiedz jak zrobić żeby fotka pod moim nickiem się pokazywała bo mi cięgle sie pokazuje: Podany adres emblematu nie jest prawidłowy już mi ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 gdzie masz tą fotkę? podaj adres, linka, zobaczymy co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.01.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4255e972c3861b8d.html tak żeby było wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 no to na początek zmniejsz rozmiar tego zdjęcia bo avatarki na forum mają ograniczenie do 6kB, Twoja fota ma 17kB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 30.01.2010 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Jak zrobie na 6 to tylko du.a zostanie może temu że ja przycinam a trzeba je jakoś zacieśnić A tak na marginesie to mało nas tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 nie bój, nie zostanie na mailu masz obrobiony obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 30.01.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 tamto skasowałem wstawiłem te obrobione i dalej pi..a nie chce wskoczyć który link pobrać? mi sie wydaje że ten co pisze link do miniaturki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.01.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Bezpośredni link do zdjęcia (500px) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ieas 30.01.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam, forum śledzę od jakiegoś czasu. Ja swoją budowe zacznę jak dobrze będzie za 2-3 lata. Niemniej działkę już posiadam w Skrybiczach,w tym roku może ogrodzę. Forum napewno dużo wnosi i sam zamierzam z niego korzystać. Padło niedawno pytanie o elektryka. Proponuje przy wyborze fachowca nie kierować się ceną za ptk. elektryczny gdyż jest to złudne. W koszt całej instalacji wchodzi bowiem wykonanie zasilania do budynku, montaż rozdzielnicy elektrycznej, domofony, sieć komputerowa, oświetlenie ogrodu itp. Są jeszcze papiery do zdania w zakładzie energ. W sumie koszt instalacji wynikłej z ptk. elektrycznych to jakieś 50-60% całości. Co gorsza putnkty są liczone na tak wiele sposobów, że człowieka krew zalewa. To tyle z mojej strony, nie dajcie się nabierać. Myślę, że i ja będę mógł liczyć na Waszą pomoc jak już zacznę przynajmniej ogradzać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts