popiz 08.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Domek będzie budowany w Grabówce a co do wysokości ścianki kolankowej to 2 pustaki + wylewka(murłata) czy jak tam to sie zwie . Miały byc 3 pustaki +wylewka, ale postanowiliśmy zmniejszyc i tak domek ma 200m2 a po podłodze jeszcze więcej. Aha na tych fotkach ścianka kolankowa jest większa i ogólnie te fotki to takie bardzo robocze, ale ogólny kształt domku widac Co do picia to na dużo sobie nie mogłem pozwolic bo o 5 wstaje do pracy, ale w weekend nadrobie hihi. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 08.02.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 to niska ta ścianka kolankowa, pod skosami nic nie postawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.02.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 postawi, postawi ... ściankę kolankową z kartongipsu bo taka na gotowo na 20-30 cm w pomieszczeniu użytkowym to pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 08.02.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 no chyba że z przedścianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 09.02.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam.A ja mam ściankę kolankową jeszcze niższą a właściwie to jej nie ma. Czy każdy dom musi ją mieć?Ważny jest świadomy wybór projektu.Popiz tylko nie ulegaj pokusie podniesienia tej ścianki bo gargamela pobudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 09.02.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tak tak nie zawsze można zmieniać jak sie chce bo straszydło może sie udać. Chciałem tylko zapytać czy ma świadomość kolega popiz o tym że meble będzie trzeba dobierać do mieszkania ,łóżko też nie postawisz blisko ścianki bo sufit (skos dachu)zbyt nisko,także te 200 m2 to tak na papieże ładnie wygląda co nie znaczy że w użytkowaniu się sprawdzi .Chyba że lubisz puste podłogi. Jeśli projekt można smieniać (aneks,rysunek zamienny) to proponuje podnieść ścianke ,wydłużyć okap, i niaznacznie podnieść wysokość kalenicy to ,coś niecoś pomoże.NIe mówie że ten jest zły, absolutnie. Kazdy szuka TEGO SWOJEGO ale małe poprawki pozwolą go jeszcze udoskonalić.Większość drobiazgów wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 09.02.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Co do betonu komórkowego 24 to czy mozna kupic teraz np w Kamirze zapłacic po obecnej cenie czyli jak ktoś pisał np po 7,60 i odebrac np w maju? Dla znajomego nie chcieli przechować do marca-kwietnia. Ale może Tobie uda się wynegocjować? Daj znać jak Ci poszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 09.02.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 a co do wysokości ścianki kolankowej to 2 pustaki + wylewka(murłata) czy jak tam to sie zwie . Miały byc 3 pustaki +wylewka, ale postanowiliśmy zmniejszyc i tak domek ma 200m2 a po podłodze jeszcze więcej. Aha na tych fotkach ścianka kolankowa jest większa i ogólnie te fotki to takie bardzo robocze, Popiz, ja miałem ten sam dylemat: i ostatecznie zdecydowałem się na 3 bloczki po 25 cm, na to wieniec 25 cm i na końcu murłata. Po zrobieniu posadzki z ociepleniem i podłogi, wysokość ścianki kolankowej wyszła 89cm i jest OK, można łóżko postawić, szafkę, czy mały regał. Przy doborze wysokości ściany kolankowej ważny jest kąt nachylenia dachu. U mnie przy 45 stopniach mogę swobodnie stanąć w odległości 1 m od ściany kolankowej (nie jestem konusem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 09.02.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Właśnie tak jak kolega eldorado mówi ,lepiej niektóre decyzje trzeba podejmować na etapie projektu,to ważne by potem uniknąć kosztownych kłopotów. Najważniejsza jest funkcjonalność tago domu potem (narzekanie Żony że nieustawne pokoje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.02.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 (narzekanie Żony że nieustawne pokoje) ewentualnie że skos w sypialni nad łóżkiem za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 09.02.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 albo skos w sypialni Kocham tą zime właśnie skończyłem podawać dane z polisy dla chłopaka któremu zadrapałem zderzak jak mnie zarzuciło na zakręcie osiedlowej uliczki teraz czeka mnie wydatek za nie ostrożną jazde(zobowiązałem się zrobić polerke i zaprawke ) pierd..ona zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 09.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie przejmuj się. Masz chociaż wytłumaczenie, było ślisko był śnieg. A ja dzień przed pierwszym śniegiem też się zagapiłem, a zagapiłem się tak, że auto do kasacji, a ja dodatkowo dostałem 300 pln i 6 pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dostałem 300 pln i 6 pkt. samochód w pizdu, kasa w pizdu, ale punkciki Ci dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 09.02.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 To dziadowska instytucja ale punkty mają i rozdają, ja też zbieram szkoda że na nic się nie wymieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 To dziadowska instytucja ale punkty mają i rozdają, ja też zbieram szkoda że na nic się nie wymieniają widocznie za mało nazbierałeś, podobno jak się uzbiera powyżej 24 to w nagrodę dostaje się nakaz z korzystania z komunikacji miejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 09.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 po szkoleniu odejmą ale to też kosztuje.Mój pojazd już też poznał uroki zimy,miał spotkanie ze szlabanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.02.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 i zawsze do 6pktów mniej do nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 09.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 kto wiosną startuje z wykończeniówką?Zaplanowałem na początek marca montaż okien no i instalacje.Ciężko chyba będzie.Może ma ktoś namiary na drzwi PCV ?Kilka firm wyceniło mi na około 5000 no i w tej cenie to chyba raczej drewniane wstawie.PCV mnie kusi bo mógłbym wstawić je razem z oknami,z drewnianymi będę musiał czekać no i dziury łatać prowizorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.02.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 za 5000 kup ładne drewniane lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 09.02.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 mam już 37 i sporo problemów z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts