Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam to samo piszą tu :

http://www.muratordom.pl/instalacje/instalacje-wodne/pozwolenie-na-studnie-glebinowa,7222_2985.htm

chyba niech ktoś kto ma takie rozwiązanie(podłączenie do wodociągu i własna POŚ) da podpowiedz.

Bardzo ciekawe rozwiązania drenażu rozsączającego IN-DRAIN (długość 5-6 m) opracowała szwedzka firma http://www.ekodren.pl/

natomiast widziałem kolega ma zrobione u siebie: woda z sieci ,a oczyszczalnie w ogródku, no ale jeszcze nie mają kanalizacji u nich(Grabówka). Ciekawe jak zrobią kanalizację to jest mus się podłączyć?

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość czypior

A ja mam pytanie dotyczące blatu kamiennego.

Wymarzyłam sobie w kuchni blat z granitu z podwieszanym zlewozmywakiem i z ociekaczem naciętym w tym blacie. I tu jest problem. Nie znalazłam w Białymstoku kamieniarza, który takie coś by zrobił, podobno nie mają odpowiedniej maszyny. Czy ktoś może przerabiał ten temat? Czy ja źle szukałam?

A ja mam pytanie dotyczące blatu kamiennego.

Wymarzyłam sobie w kuchni blat z granitu z podwieszanym zlewozmywakiem i z ociekaczem naciętym w tym blacie. I tu jest problem. Nie znalazłam w Białymstoku kamieniarza, który takie coś by zrobił, podobno nie mają odpowiedniej maszyny. Czy ktoś może przerabiał ten temat? Czy ja źle szukałam?

Oj chyba raczej nie o maszynę chodzi. Jest taka firma w solniczkach, która robi dla wielu klientów z Warszawy. Tylko ceny mają też jak z Warszawy, albo droższe.

A jak miało by to wyglądać (chodzi o ten ociekacz)??

Bo może wodą da się wyciąć tylko trzeba by policzyc dodatkowo za transport.

Nie sprawdzałem ale chyba na pewno nie mają JOTULa . Dla mnie jest najlepszy jeśli chodzi o kominki .(moje zdanie) Panowie podstawa to rabaty,jak są ,to możemy rozmawiać o zakupach jak nie to nie sklepów mało? niektórzy mają 50%-60%marży jak umiesz targować to zaoszczędzisz. Dobry sprzedawca wie że dobrze potraktowany klijęt poleci go dalej tak to działa? :wink:

Taniego??? Popytaj znajomych co maja zobacz jak sie pali,jak brać to takie z zamkniętą komorą spalania (czyli powietrze z zewnątrz) nie wiem jak to fachowo się mówi . Nie będzie niespodzianki z dymieniem, jak spędzisz pare wieczorów przy kominku to nabierzesz innego zdania do kominków i co wtedy wyrzucisz ten t a n i z pękniętą szybą (bo za mocno się napaliło)z zwichrowanymi wstawkami żeliwnymi (widziałem za cienkie) i dopiero potem kupisz ten właściwy ?.Dwa razy robota, lepiej pomału a dobrze taniej wyjdzie :wink:.Kominek to też ozdoba salonu.