wojtek50 21.02.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Wczoraj rozgarnąłem śnieg, o tak aby zobaczyć sie pod śniegiem dzieje . I jakie było zdziwienie ziemia nie przemarznięta tylko bardzo wilgotna . Warstwa śniegu to ok 80 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 21.02.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Jak pogoda pozwoli, to za tydzien okienka mi wstawiac beda Już mogą wstawiać u mego poprzedniego inwestora z b-stoku chyba ze 2tyg temu wstawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 21.02.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Dzisiaj byłem w warszawie na targach motocyklowych i już widać wiosne także trochę poczekajmy i unas lada dzień się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.02.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Jak pogoda pozwoli, to za tydzien okienka mi wstawiac beda Już mogą wstawiać u mego poprzedniego inwestora z b-stoku chyba ze 2tyg temu wstawili. a tu zalecałbym ostrożność, w takich temperaturach bywa tak, ze prawie niezauważalna wilgoć z powietrza tworzy na zamarzniętych murach minimalną warstwkę jakby lodu, mozna jej nie wyczuć a pianka wiosna trzymania żadnego nie będzie miała ani tez szczelności na dzisiaj bym sobie okien nie wstawiał, za to Ci co wstawiają raczej będą do tego namawiać, obecna zima to straszna dla nich posucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chodus 21.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Panowie czy ktoś z was kupował pustak ścienny max 220 z lewkowa - jak tak jaka była cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 22.02.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jak pogoda pozwoli, to za tydzien okienka mi wstawiac beda Już mogą wstawiać u mego poprzedniego inwestora z b-stoku chyba ze 2tyg temu wstawili. a tu zalecałbym ostrożność, w takich temperaturach bywa tak, ze prawie niezauważalna wilgoć z powietrza tworzy na zamarzniętych murach minimalną warstwkę jakby lodu, mozna jej nie wyczuć a pianka wiosna trzymania żadnego nie będzie miała ani tez szczelności na dzisiaj bym sobie okien nie wstawiał, za to Ci co wstawiają raczej będą do tego namawiać, obecna zima to straszna dla nich posucha... Dla ostrożności można palnikiem gazowym osuszyć otwór okienny jeśli z cegły,to pomoże jeśli ktoś na siłe musi wstawiać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 22.02.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Panowie czy ktoś z was kupował pustak ścienny max 220 z lewkowa - jak tak jaka była cena? A Ja będę budował z Lewkowa LPW-25 i też chętnie bym się dowiedział, na jakie rabaty można liczyć na lewkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 22.02.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Szukam ekipy (sprawdzonej) do wykonania tynków i posadzek.Z góry dziękuję za namiary.U mnie w przyszłym tygodniu okna do wstawienia,mam nadzieję,że trochę śniegu zniknie choć i tak raczej łopata mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiwonka 23.02.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Powiedzcie jak się przy tych oknach podtargować? Wybór padł chyba na oknoplast (99%) ale myślę jak tu jeszcze coś wyżebrać.Pomyślałam ,że może zamiast zniżać cenę- parapety wew niech dodadzą Za okna oferta wyszła 10 000 pln a papapetów potrzeba 1,5 m2 z aglomeratu( czyli ok 750 pln) . Uda się??? A przy tych oknach to strasznie irytują mnie juz założone rabaty niby 49% dla ludzi prosto z ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 najprościej: idziesz (bo na telefon czy maila raczej konkretnej wyceny nie zrobisz) do jeszcze kilku sprzedawców oknoplasta, bierzesz najtańszą wycenę, odliczasz 5%, idziesz do swojego dealera i mówisz mu ze inni (nie musisz zdradzać kto, może mieć "kontakty" i szchrajstwo na 5% może się wydać ) dali taką, niższą cenę, co on na to? w wiekszości przypadków skuteczna metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado 23.02.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 a papapetów potrzeba 1,5 m2 z aglomeratu( czyli ok 750 pln) Co to aglomerat, że 1,5 m2 kosztuje 750 zł ? Za 3,5 m2 parapetów wewn. z aglomeratu z montażem zapłaciłem 850 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiwonka 23.02.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak w przybliżeniu założyłam ok 400netto/m2 (internetowa przeglądarka "- pierwszy wynik). edde- dzięki za dodanie odwagi Dam znać jak pójdzie nasze targowanie Ale dziś ptaszki świergolą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 23.02.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Panowie czy ktoś z was kupował pustak ścienny max 220 z lewkowa - jak tak jaka była cena? A Ja będę budował z Lewkowa LPW-25 i też chętnie bym się dowiedział, na jakie rabaty można liczyć na lewkowo? Praktycznie na żadne. Lewkowo to tak pop@@@#$ firma że klienta mają głęboko w d... Nawet się tam nie fatyguj bo to strata czasu i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 23.02.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak w przybliżeniu założyłam ok 400netto/m2 (internetowa przeglądarka "- pierwszy wynik). edde- dzięki za dodanie odwagi Dam znać jak pójdzie nasze targowanie Ale dziś ptaszki świergolą!!! tiwonka jakich okien szukasz?? Mogę pomóc, ale tylko przy drewnianych. A tak na marginesie, gdzie budujesz swój dom? W Avatarze wygląda dziwnie znajomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 23.02.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Panowie czy ktoś z was kupował pustak ścienny max 220 z lewkowa - jak tak jaka była cena? A Ja będę budował z Lewkowa LPW-25 i też chętnie bym się dowiedział, na jakie rabaty można liczyć na lewkowo? Praktycznie na żadne. Lewkowo to tak pop@@@#$ firma że klienta mają głęboko w d... Nawet się tam nie fatyguj bo to strata czasu i kasy. A co to może być takiego, że takie tanie POROTHERM Unipor P+W 372 x 250 x 238 3,50 pln brutto Czy warto o tym myśleć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 23.02.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 mozliwe że cena u "niemca"czyli +transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 23.02.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 mozliwe że cena u "niemca"czyli +transport. Chyba tak. To z transportem już tak różowo nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 23.02.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 poszukaj na miejscu,nie pytaj ile kosztuje sztuka tylko ile za całość , to pomaga.Jeżeli kupujesz towar w lokalnej hurtowni to jest możliwość aby był dostarczany na budowę w miarę postępu prac,fajna sprawa bo nie zostaniesz z kilkoma paletami cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 23.02.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 mozliwe że cena u "niemca"czyli +transport. Tylko nie bierz od "niemca" lipny towar. Odpady z produkcji i zwroty które u nich ludzie zwracają bo ................ miałem z tym styczność i nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 23.02.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Panowie czy ktoś z was kupował pustak ścienny max 220 z lewkowa - jak tak jaka była cena? A Ja będę budował z Lewkowa LPW-25 i też chętnie bym się dowiedział, na jakie rabaty można liczyć na lewkowo? Praktycznie na żadne. Lewkowo to tak pop@@@#$ firma że klienta mają głęboko w d... Nawet się tam nie fatyguj bo to strata czasu i kasy. A co to może być takiego, że takie tanie POROTHERM Unipor P+W 372 x 250 x 238 3,50 pln brutto Czy warto o tym myśleć?? Wpadnij do CE.............U i zapytaj o cenę litewskiego KeraTermu w moich albumach w podpisie jest "Białystok" i tam jest budynek z tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts