Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Planuję postawić na działce budynek gospodarczy o pow. 24m2, fundament pod budynek już mam. Pytanie: czy ściany zrobić z jakiegoś taniego materiału, np. silikatów, siporexu itp. i później otynkować czy lepiej pokusić się o ściany z cegły i nie tynkować budynku. Budynek gospodarczy będzie na rogu działki i będzie przylegał do budynków sąsiadów, które są z cegły. Ile wykonanie takiego budynku może kosztować (ściany, więźba i dach dwupołaciowy), bo liczę, liczę i nie mogę się doliczyć ;)

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Panowie jaki jest koszt mniej wiecej za metr (albo od czego jest uzalezniona) cena SSO ?

Chodzi ci o robociznę?

Jeśli tak to zależy od materiału z jakiego się buduje, wykusze (czy są czy nie), strop (lany czy gęstożebrowy), schody wewnętrzne i zewnętrzne, balkony, tarasy, dach prosty czy skomplikowany oraz rodzaj pokrycia dachu.

Chodzi ci o robociznę?

Jeśli tak to zależy od materiału z jakiego się buduje, wykusze (czy są czy nie), strop (lany czy gęstożebrowy), schody wewnętrzne i zewnętrzne, balkony, tarasy, dach prosty czy skomplikowany oraz rodzaj pokrycia dachu.

Ok, pytam bo jedna z firm wyceniła mi samą robociznę w granicach 100 tys zł brutto za SSO z konstrukcją dachu. Może macie jakąś dobrą firmę do polecenia?

Ok, pytam bo jedna z firm wyceniła mi samą robociznę w granicach 100 tys zł brutto za SSO z konstrukcją dachu. Może macie jakąś dobrą firmę do polecenia?

Jaki termin interesuje?Mam wolne moce przerobowe.

Podeślij projekt lub skany projektu ewentualnie stronę www projektu zrobię wycenę ([email protected])

Jak chcesz coś obejrzeć to w podpisach mam albumy

Jak to nikt??? Ja się buduję! :). Ławy wylane, właśnie wróciłem z polewania wódą, wróć, wodą ;). Zamontowałem zmierzchówkę na lampie wyładowczej, świecącej złodziejom w oczy. Jutro wjeżdżają bloczki betonowe i papa termo na izolację poziomą ław. Najtańsza zaprawa murarska jest w Liroyu(6,09) do 20.04. Poza tym szukam po taniości styro na izolację pionową fundamentów. Aha, mam problem ze studniarzem. Po zimie nagle stał się niesolidny, niesłowny i nieodbierający telefony. To jest właśnie chyba efekt ufania polecanym osobom i płacenia za całe etapy prac, pomimo nieskończenia całości. Prawdopodobnie niedługo pojawi się tu mój wpis z danymi tego człowieka. Poczekam jeszcze kilka dni.

Szukałem w Google, bylem w betoniarniach(Krupniki, Hryniewicze) na składach , i nigdzie nie mogę znaleźć przepustów betonowych o średnicy 30 cm, może ktoś pomorze ! byłbym wdzięczny, mogę kupić nawet używane bo ruty plastikowe mnie nie zadowalają. dzięki.

Zajedz do technosanu na elewatorskiej i tam popytaj

Dobra mam pilną sprawę - poszukuję sprawdzonego wykonawcy bramy przesuwnej wiazdowej i furtki. Najlepiej z namiary z przykładowymi wycenami na PW. Bo człowiek z którym rozmawiałem zwodził mnie do tej pory przez 2 lata (szosa ełcka) i postanowiłem poszukać kogoś innego.

A nie myślałeś o bramie Wiśniowskiego? Zamówiłem przez Bramstera (mają punkt przy Składowej) i w sumie jestem zadowolony, wszystko wygląda i działa jak należy.

Mogę polecić.