Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Troszkę z innej beczki.Może ktoś wie gdzie w okolicy Białegostoku można dostać tanio żwir siany-pulpę,piasek też i czarnoziem interesuje mnie wieksza ilość do 20 wywrotek najlepiej dużych scania lub coś podobnego.Z góry dziękuję za podpowiedź kierunek michałowo.

Dobra mam pilną sprawę - poszukuję sprawdzonego wykonawcy bramy przesuwnej wiazdowej i furtki. Najlepiej z namiary z przykładowymi wycenami na PW. Bo człowiek z którym rozmawiałem zwodził mnie do tej pory przez 2 lata (szosa ełcka) i postanowiłem poszukać kogoś innego.

Witaj

Po zmianie wyglądu forum nie wiem gdzie znajduje się opcja PW wiec piszę tu:

Wojtek Płachciński

tel. 792047396

Troszkę z innej beczki.Może ktoś wie gdzie w okolicy Białegostoku można dostać tanio żwir siany-pulpę,piasek też i czarnoziem interesuje mnie wieksza ilość do 20 wywrotek najlepiej dużych scania lub coś podobnego.Z góry dziękuję za podpowiedź kierunek michałowo.

Zadzwoń tu : 509 590 780 - Marek

wywrotka 24 tonowa i dobre ceny - a jak większa ilość to i upust

Powołaj się na Maćka wykonawcę z ul.Grzybowskiego

Witam

Koncze powoli fundamenty, czas na zrobienie hydroizolacji. Budynek czesciowo podpiwniczony,

sciany - bloczek cementowy, Glina. po deszczu = wiadomo - wszedzie stoi woda,

Jak sensownie do tego sie zabrac ?

Opaska drenazowa bedzie ( ktos pytal o namiar - koniec ulicy Marczukowskiej )

stdzienka chlonna w piwnicy tez.

Drugie pytanie : ile moze miec najmniej styropian na ociepleniu fundamentow.

Dziwne pewnie pytanie, ale dom jest z bala i nie wyobrazam sobie aby cokol byl szerszy od sciany i wystawal poza podwaline.

pozdrawiam

zbyszek

a czy to nie zadaniem jest kierbuda przygotowanie kompletu dokumentów do zakończenia? chyba za to właśnie pieniądze bierze, a przynajmniej na pewno wie co trzeba zanieść do urzędu, ew. możesz zadzwonić do urzedasków, oni też powinni udzielić konkretnego info

Dzień dobry,

Macie może, sprawnego elektryka, który potrafi z taryfy z budowlanej "zrobić" G11 bez odbioru domu, dzięki za pomoc

z tego co się dowiadywałem to nie da rady żeby zmienić taryfę budynek musi mieć nadany adres a do tego potrzebny jest odbiór

a czy to nie zadaniem jest kierbuda przygotowanie kompletu dokumentów do zakończenia? chyba za to właśnie pieniądze bierze, a przynajmniej na pewno wie co trzeba zanieść do urzędu, ew. możesz zadzwonić do urzedasków, oni też powinni udzielić konkretnego info

z kierownikiem budowy pożegnałem się już dawno wypełnił mi papiery te co do niego należały czyli dziennik oświadczenie o zakończeniu budowy i uporządkowaniu terenu i że zgodne z projektem i tyle , teraz szukam co jeszcze powinienem mieć

Witam ponownie i przestrzegam przed firmą p.Dariusza Dworakowskiego : http://kamienogrod.pl/ . Strona sprawia bardzo profesjonalne wrażenie, prawda? Jest na niej nawet taki wpis: '(...)na chwile obecną jesteśmy zaliczani do grona najrzetelniejszych partnerów(...)'. No to powiem tak: umówiłam się z panem Dariuszem osobiście. W tym tygodniu rozmawialiśmy 3 razy, wymieniliśmy 3 maile. W piątek jeszcze potwierdziłam ustawkę na sobotę. Nadeszła sobota, małż wziął wolny weekend w pracy (zamiast tego będzie pracował cały weekend majowy......), 40 sadzonek niezwłocznie pragnie dostać się do ziemi, wszystko przygotowane i czeka na pana Dworakowskiego. Proszę sobie wyobrazić, że pan nie tylko nie przyjechał na umówioną godzinę, ale nie przyjechał w ogóle! Ani mnie o tym uprzedził, ani wytłumaczył po fakcie. Dzwoniłam do niego wielokrotnie - nie odbiera. To tyle jeśli chodzi o 'rzetelność' firmy Nasz Ogród.

Mam jeszcze do Was prośbę, polećcie mi namiar na minikoparkę, albo robota w stylu: http://www.kamienogrod.pl/park-maszynowy-bruk/58-robot-170-jcb.html . Chodzi mi o maszynę, która zmieści się na szerokości 4m ( w pewnym miejscu działki taka jest odległość pomiędzy domem a ogrodzeniem) i generalnie będzie w stanie manewrować na niewielkiej działce. Będę bardzo wdzięczna....

Pozdrawiam

Witam

Za��atwia�� kto�� ostatnio zako��czenie budowy w Bia��ymstoku?

na stronce jest opis ale jest napisanie ze trzeba za����czy�� protoko��y badan i sprawdzen kto�� wie jakie to maja by��??

na pewno kominiarski ale czy jeszcze jakie��?

Ja robi��am w grudniu zesz��ego roku zako��czenie budowy. Mia��am odbiór kominiarski, odbiór elektryczny, ponieważ mam w��asn�� studni�� tego nie dokumentowa��am tylko na druku zaznaczy��am, nie mam też odprowadzenia ��cieków do kanalizacji tylko POS wi��c do����czy��am zg��oszenie budowy tej oczyszczalni. Poza tym od kierbuda papiery (za��wiadczenie z izby i o��wiadczenie). I gazu tez nie mam wi��c odbioru gazowego nie do����cza��am. Dziennik budowy wzi����am ze sob�� pani na miejscu zaznaczy��a że widzia��a i odda��a mi dziennik. Jeszcze mapka poinwentaryzacyjna i za��wiadczenie char. energetycznej budynku. I to wszystko, bez problemów po 21 dniach legalnie zamieszka��am :)