Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Ja kupowałem ostatnio po parę woreczków w BCMB obok Elewatorskiej na Popiełuszki . Kupiłem pierwszy raz droższy polski po 22 pln (dobry ale drogi).Za drugim razem kupiłem też polski tyle że za 17 pln za 25 kg. jest dobry ,mniejszy ( nie trzaska w podajniku) i pali się zajefajnie.||Polecam.Jest też syberyjski ale strasznie brudzi...nie polecam!!!!!

Mam ponad dwie setki stempli, ale 2,8-2,9m maks ze wskazaniem na te 2,9. Część jest już zacięta pod rygle. Do odbioru będą ewentualnie w przyszłym tygodniu. Ja płaciłem po 3,5/szt.

U mnie kończymy już więźbę. Rzeźbimy przy niej już drugi tydzień, ale to 300m dachu i łączenie ze słupami tarasowymi :). Komin już też stoi więc w razie czego może jedno drugiego będzie się trzymać i wiechę można wieszać ;).

Edytowane przez compi

Witam

Niebawem będziemy zaczynali "zabawę" w budowę domu. Domek to Karmelia II z pracowni OPUS dach dwuspadowy z garażem dwustanowiskowym. Wprowadziliśmy kilka zmian między innymi poszerzenie o 1 m no i zamiast okien dachowych 3 lukarny w sumie wyszło 129m powierzchni użytkowej. Mamy już jedną wycene robocizny za SSO od fundamentu po więżbę (włącznie) bez krycia na 30 tysięcy. Jak myślicie jest to rozsądna kwota za taki budynek - ekipa lokalna osoby u których poprzednio robili były zadowolone także nie jest to jakiś wykonawca z Allegro bo tam widziałem nawet za 150 zł/m2 za SSO co jest podejrzanie tanio. No i pytanie do osób które już budowały no i mają doświadczenie jeżeli chodzi o koszty budowy. Czy za 200tys jest możliwe wybudowanie domu i wykonczenie parteru do zamieszkania bez rzadnych extrawagancji i extradrogich materiałów oczywiście:) Ekipy zrobią tylko oczywiście SSO dach i tynki a reszta robimy własnymi siłami:) Dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi i sugestie