wojtek50 27.08.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Rury drenarskie są w TECHNOSANIE na Elewatorskiej Na Marczukowskiej na końcu ulicy za sklepem z materiałami do ociepleń . Jadąc do Krupnik jest hurtownia rur po prawej stronie.z innej beczki . Ile kosztuje kopanie minikoparką . Chodzi o wykopanie kolektora poziomego do pompy ciepła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.08.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dzięki Wojtek!! Minikoparka tyle samo co zwykła koparka, czyli około 100zł za godzinę pracy + dojazd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 29.08.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witajcie Podlasiacy!!! Po raz pierwszy piszę w tej grupie, choć przyznaję, że przeczytałam już jej cały wątek (90 stron!!!) My jesteśmy na etapie papierologii i gdy czytam o doświadczeniach z gminą Supraśl, to zastanawiam się czy w przyszłym roku zaczniemy budowę Niemniej jednak już teraz proszę o niektóre namiary. Chodzi mi w szczególności o geologa (jeśli dobrze pamiętam m.in. CoolaTT i dlugi rufus polecali kogoś rzeczowego). Ponadto może już zaczniemy rozglądać się za architektami. Technologia domu drewniana, dlatego szczególnie ważne będą namiary od CoolaTT, Urszulli i ogr23. Innych uczestników forum również proszę o namiary, również na tego "forumowego architekta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 01.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witajcie Podlasiacy!!! Po raz pierwszy piszę w tej grupie, choć przyznaję, że przeczytałam już jej cały wątek (90 stron!!!) My jesteśmy na etapie papierologii i gdy czytam o doświadczeniach z gminą Supraśl, to zastanawiam się czy w przyszłym roku zaczniemy budowę Niemniej jednak już teraz proszę o niektóre namiary. Chodzi mi w szczególności o geologa (jeśli dobrze pamiętam m.in. CoolaTT i dlugi rufus polecali kogoś rzeczowego). Ponadto może już zaczniemy rozglądać się za architektami. Technologia domu drewniana, dlatego szczególnie ważne będą namiary od CoolaTT, Urszulli i ogr23. Innych uczestników forum również proszę o namiary, również na tego "forumowego architekta" Nie martw się, nie tylko w gminie Supraśl są problemy z papierologią i biurokracją. Ja złożyłem wniosek o warunki zabudowy dokładnie 10.06.2008, a warunki otrzymałem dnia 26.08.2010, czyli ponad dwa lata minęły, aż się "łezka w oku kręci" jak pomyślę co przeszedłem. W międzyczasie były cztery odmowne decyzji, dopiero piąta decyzja była pozytywna. Gmina to Turośń Kościelna, "pozdrowienia" dla wójta i kierownika referatu budownictwa tej jakże "przyjaznej" petentowi gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 01.09.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 bez znajomości lub koperty ciężko jest coś załatwić w tym kraju... smutne ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.09.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 nie przesadzaj, ja pozwolenie na budowę miałem w niecały miesiąc od złożenia papierów, bez żadnych kopert ani znajomości, tyle, ze to nie Supraśl Ani Turośń, są ludzie i ludzie, a wybory są od tego,żeby za takie dwuletnie zagrywki (zakładam, ze nie z winy petenta) nieodpowiednim ludziom zrobić czarny PR i wyeliminować z gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 01.09.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dziękuję za opinie bardziej i mniej optymistyczne i proszę o namiary na geodetów i architektów, może kiedyś będę mogła skorzystać z ich usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mienciel 02.09.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Troche chyba przesadzacie odnośnie problemów stwarzanych w gminie Supraśl, ja na odpowiedź na wszelakie pisma dostawałem nie później niż po 2 tyg. Z niczym nie miałem problemów i nikomu nie dawałem w łape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 02.09.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Mogę potwierdzić że gminy Turośń K. i Supraśl to najgorsze gminy pod względem papierologii. W pierwszej arogancja i brak kompetencji oraz układy i układziki Wójt ma wszystko w @#$% i oby do następnej kadencji. W drugiej slamazarność i brak kompetencji na porządku dziennym. 8 miesięcy na czekanie WZ to nic nadzwyczajnego. (może trochę ostatnio się zmieniło na lepsze pod względem kompetencji-to jak przyszedł nowy architekt). Ogólnie dno i pięć metrów mułu. Najlepiej wszystkie sprawy załatwia się w Choroszczy i Wasilkowie. Reszta średnio na jeża. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.09.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 wiecie może gdzie uderzyć po: - kawałek blachy czarnej 6mm (tak ok. 1m2), niezadrogiej i żeby można było bez problemu kawałek kupić a nie cały arkusz - 75-100mb rury miedzianej miękkiej 18mm w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek123 04.09.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Polecam Pana Waldka do wykończenia poddasza, sufity podwieszane, szpachlowanie, malowanie wszystko czysto i szybko Pan z Łomży ma kemping na czas budowy tel grzecznosciowy 692706504 Ja płaciłem 35zł za poddasze bez szpachlowania, 13zł szpachlowanie, 4zł malowanie na biało, minoł prawie rok i bez pekniec i w zime ciepełko 100% satysfakcji POLECAM warto a w cenie obrobki okien i montaż schodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.09.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) Waldemarze Komorowski, czyżbyś się wstydził swojego nazwiska ukrywając sie pod pseudo Maniek123 ? z twoich postów śmierdzi reklama na odległość, w dodatku mało subtelną, wymyślasz bajeczki o przeróbkach poddasza, poddaszu babci, fachowcu z Anglii z 7mio letnim stażem itp, ale za słabo zacierasz ślady spójrzmy na Twoje GG w podpisie: gg 23225458, dziwnym trafem to samo odnajdujemy w ogłoszeniach P. Waldka np.: http://www.wrocek.pl/ogloszenia/pokaz/19338 lub: http://www.ogloszenia.moja-ostroleka.pl/poddasza-docieplenia-wykonczenia-sufity-scianki-kg,128720.html chyba słabo biznes się kręci skoro się takie płytkie praktyki stosujesz... porządni wykonawcy to praktycznie poleceniem jadą żenua... Edytowane 5 Września 2010 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek123 05.09.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Dla sprostowania mam na imię Mariusz. Jest to Mój bardzo dobry znajomy . A wszelkie porady napewno nikomu niezaszkodziły gdyż z tego konta korzystamy razem. Wręcz przeciwnie ostrzegają przed niesolidnymi wykonawcami którzy niemają najmiejszego pojecia o montowaniu sufitów, mogę podać wiecej linków na których widać doswiadczenie i solidnosc wykonawcy oraz odpowiedzialnosc za powierzony materiał a nr gg to jak ktos niewie jak co zrobić to własnie tam uzyska odpowiedz dlatego jest taki jak Mój. Wystarczy zadać pytanie każdemu wykonawcy czy miał kiedyś w reku ksiązke specyfikacji firmy Knauf albo Regips dotyczącej montażu suchej zabudowy niemówiąc o jej czytaniu. Wiec jak ktoś chce mnieć ładnie i dobrze to Polecam. A Ja osobiscie to zakładam instalacje gazowe do aut wiec jak ktos chce to zapraszam przy okazji może obejżeć jak wygląda dobrze zrobione poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 mój dobry znajomy, jedziemy na jednym gg, z konta korzystamy razem i jesteśmy na Pan, i praktycznie we wszystkich postach dajemy dobre rady jak skorzystać z usług Pana Waldka...ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 06.09.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts