Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie Podlasiacy!!!

Po raz pierwszy piszę w tej grupie, choć przyznaję, że przeczytałam już jej cały wątek (90 stron!!!) My jesteśmy na etapie papierologii i gdy czytam o doświadczeniach z gminą Supraśl, to zastanawiam się czy w przyszłym roku zaczniemy budowę

Niemniej jednak już teraz proszę o niektóre namiary. Chodzi mi w szczególności o geologa (jeśli dobrze pamiętam m.in. CoolaTT i dlugi rufus polecali kogoś rzeczowego). Ponadto może już zaczniemy rozglądać się za architektami. Technologia domu drewniana, dlatego szczególnie ważne będą namiary od CoolaTT, Urszulli i ogr23. Innych uczestników forum również proszę o namiary, również na tego "forumowego architekta" :)

Witajcie Podlasiacy!!!

Po raz pierwszy piszę w tej grupie, choć przyznaję, że przeczytałam już jej cały wątek (90 stron!!!) My jesteśmy na etapie papierologii i gdy czytam o doświadczeniach z gminą Supraśl, to zastanawiam się czy w przyszłym roku zaczniemy budowę

Niemniej jednak już teraz proszę o niektóre namiary. Chodzi mi w szczególności o geologa (jeśli dobrze pamiętam m.in. CoolaTT i dlugi rufus polecali kogoś rzeczowego). Ponadto może już zaczniemy rozglądać się za architektami. Technologia domu drewniana, dlatego szczególnie ważne będą namiary od CoolaTT, Urszulli i ogr23. Innych uczestników forum również proszę o namiary, również na tego "forumowego architekta" :)

Nie martw się, nie tylko w gminie Supraśl są problemy z papierologią i biurokracją. Ja złożyłem wniosek o warunki zabudowy dokładnie 10.06.2008, a warunki otrzymałem dnia 26.08.2010, czyli ponad dwa lata minęły, aż się "łezka w oku kręci" jak pomyślę co przeszedłem. W międzyczasie były cztery odmowne decyzji, dopiero piąta decyzja była pozytywna. Gmina to Turośń Kościelna, "pozdrowienia" dla wójta i kierownika referatu budownictwa tej jakże "przyjaznej" petentowi gminy.

nie przesadzaj, ja pozwolenie na budowę miałem w niecały miesiąc od złożenia papierów, bez żadnych kopert ani znajomości, tyle, ze to nie Supraśl Ani Turośń, są ludzie i ludzie, a wybory są od tego,żeby za takie dwuletnie zagrywki (zakładam, ze nie z winy petenta) nieodpowiednim ludziom zrobić czarny PR i wyeliminować z gry :)

Mogę potwierdzić że gminy Turośń K. i Supraśl to najgorsze gminy pod względem papierologii. W pierwszej arogancja i brak kompetencji oraz układy i układziki Wójt ma wszystko w @#$% i oby do następnej kadencji. W drugiej slamazarność i brak kompetencji na porządku dziennym. 8 miesięcy na czekanie WZ to nic nadzwyczajnego. (może trochę ostatnio się zmieniło na lepsze pod względem kompetencji-to jak przyszedł nowy architekt). Ogólnie dno i pięć metrów mułu. Najlepiej wszystkie sprawy załatwia się w Choroszczy i Wasilkowie. Reszta średnio na jeża. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce.

Polecam Pana Waldka do wykończenia poddasza, sufity podwieszane, szpachlowanie, malowanie wszystko czysto i szybko Pan z Łomży ma kemping na czas budowy tel grzecznosciowy 692706504 Ja płaciłem 35zł za poddasze bez szpachlowania, 13zł szpachlowanie, 4zł malowanie na biało, minoł prawie rok i bez pekniec i w zime ciepełko 100% satysfakcji POLECAM warto a w cenie obrobki okien i montaż schodków

Waldemarze Komorowski, czyżbyś się wstydził swojego nazwiska ukrywając sie pod pseudo Maniek123 ? :)

z twoich postów śmierdzi reklama na odległość, w dodatku mało subtelną, wymyślasz bajeczki o przeróbkach poddasza, poddaszu babci, fachowcu z Anglii z 7mio letnim stażem itp, ale za słabo zacierasz ślady :) spójrzmy na Twoje GG w podpisie: gg 23225458, dziwnym trafem to samo odnajdujemy w ogłoszeniach P. Waldka np.:

http://www.wrocek.pl/ogloszenia/pokaz/19338

lub:

http://www.ogloszenia.moja-ostroleka.pl/poddasza-docieplenia-wykonczenia-sufity-scianki-kg,128720.html

chyba słabo biznes się kręci skoro się takie płytkie praktyki stosujesz... porządni wykonawcy to praktycznie poleceniem jadą

żenua...

Edytowane przez edde

Dla sprostowania mam na imię Mariusz. Jest to Mój bardzo dobry znajomy . A wszelkie porady napewno nikomu niezaszkodziły gdyż z tego konta korzystamy razem. Wręcz przeciwnie ostrzegają przed niesolidnymi wykonawcami którzy niemają najmiejszego pojecia o montowaniu sufitów, mogę podać wiecej linków na których widać doswiadczenie i solidnosc wykonawcy oraz odpowiedzialnosc za powierzony materiał a nr gg to jak ktos niewie jak co zrobić to własnie tam uzyska odpowiedz dlatego jest taki jak Mój. Wystarczy zadać pytanie każdemu wykonawcy czy miał kiedyś w reku ksiązke specyfikacji firmy Knauf albo Regips dotyczącej montażu suchej zabudowy niemówiąc o jej czytaniu. Wiec jak ktoś chce mnieć ładnie i dobrze to Polecam.

A Ja osobiscie to zakładam instalacje gazowe do aut wiec jak ktos chce to zapraszam przy okazji może obejżeć jak wygląda dobrze zrobione poddasze