emems 05.05.2003 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 ArtMedia a ty się na targi niewybierasz czo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 05.05.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 On 2003-04-28 08:42, emems wrote: Heej Fidelis dzięki, ale jesteś z Podlaskiego, czy się tylko tak wstrzeliłeś ? bo niebardzo rozumiem sens twojej wypowiedzi, czy tylko tak sobie piszesz czy chciałeś mi dogryźć? Cześć Nie dziwię się, że nie zrozumiałeś, bo tu nie ma co rozumieć. Nie ma znaczenia czy jestem z podlaskiego czy z podkarpackiego. Pozwoliłem sobie na skomentowanie Twojego posta, bo napisałeś (w moim pojęciu) bzdurę. Dogryzłeś to Ty sam sobie Wierzę, że to rodzaj chwilowego wyartkułowanego przez podświadomość rozkojarzenia mojego Ziomka . "Bąk" intelektualny każdemu się zdarza. Ot, nie miałem pomysłu, to napisałem bzdet. Po co? Widzisz przecież jaka jest sytuacja ekonomicznej na Podlasiu. I nie tylko. Przepraszam za umoralniający ton mojej wypowiedzi. Ale twardo chodzę po ziemi, nie odwracam (choć to wygodne) głowy od problemów moich Kolegów i Koleżanek. Gdybym powiedział im (znając ich w dużym stopniu NIE ZASŁUŻONĄ sytuację materialną), że dziwię się dlaczego dostając 1200PLN (to w Białymstoku b. przyzwoita pensja) na rękę jeszcze nie podjęli inwestycji, to naraziłbym się na śmieszność na pewno a utratę przyjaźni i wiarygodności może. Wstydź się emems. Ale nie bierz (za bardzo) do głowy . I zakończmy dyskusję... [ Ta wiadomość była edytowana przez: Fidelis dnia 2003-05-05 22:47 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.05.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Hej. On 2003-05-05 11:23, emems wrote: ArtMedia a ty się na targi niewybierasz czo ??? Pewnie wpadnę, ale tak prawdę mówiąc to dla mnie tam juz niewiele do obejrzenia... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 07.05.2003 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 ArtMedia szkoda że nie zawitasz na targi Ale ja staram sie wygospodarować czas na sobotnie targi, oj terminarz dopięty. I to załatwianie wszystkiego na rozpoczęcie budowy 1 czerwca. Uffffff I te porządkowanie i przygotowywanie materiału. Pozdrawiam. Magero czo porabiasz dawno nie pisałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 07.05.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Uffffff, się nie odzywam bo jakoś dużo roboty, poza tym jakoś dziwnie powoli albo w ogóle nie chodzi, ta strona Muratora. U Was też tak długo się otwiera strona? A poza tym nic u mnie na razie nowego. Czekamy na mapki geodety -długo mu jakoś to idzie, powoli cierpliwość tracę. karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 07.05.2003 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 On 2003-05-07 09:53, magero wrote: Uffffff, się nie odzywam bo jakoś dużo roboty, poza tym jakoś dziwnie powoli albo w ogóle nie chodzi, ta strona Muratora. U Was też tak długo się otwiera strona? A poza tym nic u mnie na razie nowego. Czekamy na mapki geodety -długo mu jakoś to idzie, powoli cierpliwość tracę. karina nie wiem magero jak będzie z tym spotkaniem na targach na dwoje babka wróżyła, nie dość że budowa i ogródek to i inne sprawy głowę zaprzątają Ech to życie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.05.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 No to co spotykamy się w sobotę na targach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 09.05.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 No cze, byłam wczoraj na Tragach - wielkością mniej więcej takie same jak w ubiegłym roku. Więcej wystawców-producentów niż konkretnych sklepów. Trochę ulotek wzięłam, i jak coś będę latać po sklepach. Ale w sobotę możemy się i tak spotkać i pogadać.karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 10.05.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Właśnie wróciłem z targów marnie w tym roku, wczoraj nie mogłem wejść na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 12.05.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 hejka magero, ArtMedia Witam, witam w skromnych progach niezłego - już nas więcej. Byłam na targach w piątek - ale lipa w tamtym roku nie byłam,. To tegoroczne targi w porównaniu z przed dwóch latek ojjjoojjj niebo a ziemia. Oj kiepsko stoi to nasze podlaskie budownictwo, kiepsko. Toszkę wziełam materiałów ale nie było nic nowego Niezły gdzie się budujesz ? i z czego budujesz ? i jaki stan prac u ciebie? Serdecznie pozdrawim Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 12.05.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Witam Jestem stałym bywalcem targów od początku To prawda co roku są mniejsze. Co do budowy to niestety muszę Cię zmartwić bo jestem po drugiej stronie tzn. jestem hydraulikiem mieszkającym na podlasiu. Chwilowo na gościnnych występach w Warszawie. W tą sobotę wybieram się na targi do Warszawy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baribal 12.05.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Magero. Nie chcę Cię straszyć, ale sprawdź lepiej datę ważności warunków zabudowy, abyś zdążył w terminie złożyć papiery o pozwolenie na budowę. Też buduję na działce rolnej i ledwo udało mi się załatwić pozwolenie na budowę. Jutro będzie prawomocne. Pozdrawiam wszystkich budujących Podlasian.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baribal 12.05.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 PS. Podlasianki też pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baribal 12.05.2003 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 PS. Podlasianki też pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 13.05.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 On 2003-05-12 21:07, baribal wrote: Magero. Nie chcę Cię straszyć, ale sprawdź lepiej datę ważności warunków zabudowy, abyś zdążył w terminie złożyć papiery o pozwolenie na budowę. Też buduję na działce rolnej i ledwo udało mi się załatwić pozwolenie na budowę. Jutro będzie prawomocne. Pozdrawiam wszystkich budujących Podlasian.Robert Warunki, mam nadzieję, że są jeszcze długo wazne (ale sprawdzę w domu - dzięki za radę), ale w ogóle nie lubię jak mnie ktoś robi w balona. Ostatnio geodeta powiedział, że się długo czeka na podpisy w ... kartografii??? Jest taka możliwośc czy mu się po prostu d... nie che ruszyć? Sorki, że tak rzadko piszę, ale strasznie wolno u mnie chodzi forum. Już tylko czekam aż przewalą to na inny serwer. Mam nadzieję, że wtedy będzie lepiej:smile: A targi faktycznie są z roku na rok coraz mniejsze. A najbardziej mnie wkurza, że nie ma z kim tam rozmawiać. Jak byłam w piątek o 16.30 to od połowy "fachowców" z firm waliło piwem na kilometr. Jakoś tak mało profesjonalizmu w tym wszystkim. I od strony organizatowrów i od wystawiających się. Nie macie takiego wrażenia? karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 13.05.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 To prawda ale branie udziału w targach to ciężka praca i ludzie pod koniec dnia są po prostu „zmęczeni”. Oprócz promocji własnej firmy są to też spotkania towarzyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 13.05.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 On 2003-05-13 12:45, niezły wrote: To prawda ale branie udziału w targach to ciężka praca i ludzie pod koniec dnia są po prostu „zmęczeni”. Oprócz promocji własnej firmy są to też spotkania towarzyskie Wszystko prawda i jestem generalnie za. Ale jak już chcą przeprowadzić "rozmowy towarzyskie", to można je przeprowadzić z tyłu. A do ludzi wysłać zwykłych pracowników, żeby się uśmiechali i odpowiadali na pytania. A nie tak jak np. Silikaty Białystok: stoisko takie sobie: lada, na której stoją beczkowe Dojlidy,a obok stoiska stoliczek a przy stoliczku 5 osób pijące piwo. Nie wygląda to profesjonalnie. Bardziej mi to przypominało coroczne spotkanie znajomych z Targów, z którymi można się pobawić przez trzy dni. A niestety, Targi będą dopóki ludzie będą przychodzić i firmy będą miały jakieś przychody z tych spacerków. Nie wiem jak jest z frekfencją, ale opinie z roku na rok są gorsze. Mam nadzieję, że w roku następnym będzie lepiej, bo to jest też jakaś szansza dla Białegostoku. Szkoda tylko, że Politechnika nie potrafi z tego skorzystać. karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 13.05.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Masz rację . Kiedyś jeździłem na targi po nowości teraz firmy same dbają o to bym był na bieżąco a targi dla nas wykonawców są miejscem spotkań towarzyskich. Wiem że potencjalnym inwestorom może to przeszkadzać ale każdy metr na targach to majątekPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 13.05.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Karina, to prawda, targi w tym roku wygladały żałośnie. Frekwencja jest jednak tym większa, im bardziej zasobne są portfele potencjalnych klientów. Opinie, o których wspominasz, mają to do siebie, że każdy ma do nich prawo... Od opinii stan posiadania inwestora, frekwencja na targach, słowem - ruch w interesie, się nie poprawi. W następnym roku będzie lepiej, jeśli inwestorzy będą mieli za co budować. Nie wiem, jak się ma do tego rola Politechniki, o której piszesz, a która to w mojej opinii robi co może (czyli obok promocji technologii robi przede wszystkim biznes). Miniony kwartał, zdaniem "analityków" miał być taki sam, jak I kwartał 2002 roku. Czyli tak naprawdę gorszy. A jak jest? Obroty w branży po I kwartale 2003 oceniane są jako ninższe o około 20-25% versus I kwartał 2002. Pamiętasz targi z poprzednich lat? Wystawcy kupowali stoiska w niewykończonych, nieotynkowanych pomieszczeniach rozbudowywanego Wydziału Budownictwa, bo dla dostwacy, producenta, handlowca liczył się przede wszystkim KONTAKT z potencjalnym Klientem. Doprawdy nie wiem, jaką widzisz jeszcze do spełnienia rolę Politechniki i gdzie upatrujesz szansę, której to nie wykorzystuje (nie potrafi)? Napisz proszę. Chętnie Twoje uwagi przekażę osobom bezpośrednio współodpowiedzialnym za kształt Targów [ Ta wiadomość była edytowana przez: Fidelis dnia 2003-05-13 22:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 14.05.2003 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Heeej Oj widzę, że po tych targach zrzedły wszystkim minki Magero zgadam się z tobą, podejście do potencjalnego klienta ma wiele do życzenia. Mogliby sie chociaż trochę postarać. W niektórych stanowiskach wogóle nie uzyskiwaliśmy odpowiedzi na zadawane pytania, albo nikogo nie było albo nic nie wiedzieli na zadawane pytanko. Byłam w tym samym czasie co ty magero w piątek po 16. Ale nie mogę wszystkich negować, gdyż niektóre firmy zaprezentowały się naprwdę na wysokim poziomie. I naprawdę bym chciała, żeby w następnym roku tak zaprezentowały się pozostałe firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts