Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

...moze to byc wymiana wirtualna...

...lub tola Wam wymieni, wiec Wy nie dotkniecie, a do wymiany dojdzie... :wink:

...moze byc tez tak, ze tola wypije wszystko i nie bedzie tematu :p :p

Witajnie Podlasiacy, trochę nie zaglądałam, ale poprawię się, przynajmniej taki mam zamiar :D. Ma takie pytanko: znajomy sprzedaje drewno, między innymi na więźbę. Czy ja moge takie drewno u niego kupić, a potem gdzieś oddać do tartaku do dalszej obróbki, i czy taki tartak nie będzie robił jakichs problemów, że to na przykłąd nie od nich? Jestem zupełnie zielona w tej kwestii, kogo pytać? Napiszczie mi proszę, skąd braliście drzewo na więźbę i jak Wam się to wszystko toczyło. Może macie kogoś godnego polecenia? Mam na razie kontakt do człowieka, którego polecał ArtMedia, ale dla przyzwoitości powinnam mieć jakieś porównanie...

ZOFIJA - witaj, podam Ci dzis wieczorem namiary na dobre drzewo.Zamawialismy tam i jestesmy zadowoleni. Solidny, dotrzymal terminów. Przesle Ci na PRIV. POZDRAWIAM!

Witam ponownie tej wiosny...

Powiedzcie, jakie cegielnie w okolicy znacie? W Złotorii juz byłem, do Lewkowa i Wilamowskiego dzwoniłem...

Szukam dobrej cegły pełnej lub podobnej nadającej się na ogrodzenie, ale nie klinkieru. I musi być w kolorze żółtym. Pełno starszych domów z takiej własnie cegły, ale nie wiem, gdzie ją wyrabiano? Ponoć gdzieś koło Hajnówki?

Sebastian, powiem tak: - na ul. Koscielnej robiony byl niedawno mur przy

kosciele farnym z takiej surowej cegly. Zadzwon na plebanie, to Ci powiedza skad ta cegla. Pozdrawiam.

Sebastian, powiem tak: - na ul. Koscielnej robiony byl niedawno mur przy

kosciele farnym z takiej surowej cegly. Zadzwon na plebanie, to Ci powiedza skad ta cegla. Pozdrawiam.

To cegła ze Żłotorii, mur będzie tynkowany. Cały kościół przy Kraszewskiego jest z niej też budowany, a w Turośni Kościelnej oglądałem ogrodzenie i ściany. Na ścianie wygląda owszem, całkiem całkiem, ale na ogrodzeniu już za bardzo "ciapata". Za dużo czerwonego.

Nie chcieli mi wybrac żółtej, więc Złotoria, mimo, że dobra to odpada.

Witam ponownie tej wiosny...

Powiedzcie, jakie cegielnie w okolicy znacie? W Złotorii juz byłem, do Lewkowa i Wilamowskiego dzwoniłem...

Szukam dobrej cegły pełnej lub podobnej nadającej się na ogrodzenie, ale nie klinkieru. I musi być w kolorze żółtym. Pełno starszych domów z takiej własnie cegły, ale nie wiem, gdzie ją wyrabiano? Ponoć gdzieś koło Hajnówki?

Najbliższe miejsce koło Hajnówki gdzie produkują cegłę to Lewkowo. Obecnie nie ma w tych okolicach innego producenta.

Pzdr

WITAJCIE ZIOMKI - /tak to sie teraz mowi/ :wink:

Wczoraj trzy godziny przekopywalam na forum temat tynkow!

...a wnioski? - mozna taki, i mozna taki!! Podpowiedzcie jaki tynk

wewnetrzny wybraliscie??