deha 18.08.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 eeeee nie śpijta.......gdzie zaś? Witam W pracy, a po południu na budowie, o przepraszm już nie na budowie tylko przy domu (kilkuletnie przyzwyczajenie robi swoje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.08.2004 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 ehhh deha. pozazdrościć..... .. to teraz masz tak.... kawa na ławe... nogi na ławe... "normalnie Ameryka" jak to mówi mąż Toli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 18.08.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 WitamTo prawda jest już fajnie i zupełnie inaczej, ale pracy jeszcze jest dużo, jak wcześniej pisałem większość prac robiłem i robię sam, a że przeprowadziliśmy się do nie do końca wykończonego domu i tym bardziej otoczenia.Wczoraj przeżyliśmy (właściwie to sama małżonka, bo ja byłem w pracy) chwilowy horror. Młodsza córka była w domu przy żonie i raptownie zniknęłą, a na wołanie nie odpowiadała więc żona zaczęłą spokojne poszukiwania. W domu nie znalazła i poszła na podwórko gdzie jej też nie było, zrobiło się nerwowo ,rozpoczęła pytać sąsiada i szwagra (mamy prawie wspólną działkę) i ktoś powiedział : " może wpadła do studni?! "( jest taka na podwórku brata , co prawda nakryta deskami- ale nie za dokładnie, właściwa pokrywa betonowa nie została jeszcze założona). I zaczął się koszmar.....Okazało się że mała zasnęłą w swoim pokoju nikomu nic nie mówiąc. Ile lat ubyło mijej żonie w ciągu kilku minut to mogę tylko się domyślać?. Tak więc planowałem powoli porządkować podwórko, ale w świetle tych wydarzeń muszę przyśpieszyć te prace i uporządkować teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 18.08.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam Teraz "kawa na ławe... nogi na ławe... " jeszcze nie mogę bo ława w piwnicy nie złożona czeka na wolną chwilę . A propo odpoczynku to właściwie to też myślałem że sobie poleżę i odpocznę, ale na razie to nie mam kiedy. Niedawno skończyłem montować szafę przesuwaną w korytarzu, jeszcze zostało do założenia kilka klamek, drzwi do prysznica zamontować, antenę zamontować( mowi się że szewc w porwanych butach, a ja jako antenowiec też nie mam czasu na to), schody wejściowe zaizolować p/wilgociowo i ułożyć płytki. Nie wspominając o piwnicy w której nic nie robiłem. Ale myślę że jak dobrnołem do tego etapu to i dalej jakoś będzie. Życzę wszystkim tego samego, bo naprawdę warto, mieć kawałek swojego nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 18.08.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam emems a twój domek robi świetne wrażenie, życzę powodzeni i szybkiego finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 18.08.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 WITAJ DEHA, ja na urlopiku, ale przyjechalam z dzialeczki do domciu kwiatki podlac. No i oczywiscie zajrzec na podlaską! Ciesze się że już mieszkacie, życze samych szczęśliwych chwil ! Pisz o tym jak dalej prace wykończeniowe, oby zawsze było z górki. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 19.08.2004 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Deha. fakt.. co swoje niebo to swoje Toluś wracaj szybciunio z działeczki, ale nim wrócisz postaram się cię odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.09.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Podlasie po zachodzie słońca skąpane we mgłach...piękne, cudowne...zaczyna pachnieć jesienią. Komu jest szkoda lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 04.09.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Podlasie po zachodzie słońca skąpane we mgłach...piękne, cudowne... zaczyna pachnieć jesienią. Komu jest szkoda lata? Witam Może trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 04.09.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Deha nie masz czego żałować za rok będzie następne. Ludzie może macie jakieś namiary na dobrych więźbiarzy w Białymstoku lub okolicy. Bardzo proszę o pomoć na priva.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 06.09.2004 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam po urlopiku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 10.09.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Oj, jak nam wątek nisko się zsunął... No to ja podciągnę Pochwalę się Wam, że wreszcie po 4 miesiąch i 10 dniach otrzymałam warunki zabudowy. Jak tylko dostałam papierek, popędziłam do mojej architekt i cóż? Okazało się, że pani z urzędu ZAPOMNIAŁA napisać w decyzji, że budowa ma być na granicy działki, co zdecydowanie przyspieszyło by sprawę, bo mimo, iż zmieniły sie przepisy, to urzędnicy białostoccy nadal pisują do ministra (mam działkę szerokości 11 metrów, więc możliwości dość ograniczone). Urzędniczka zaproponowała, żeby... złożyć wniosek o wydanie warunków jeszcze raz . Fajnie, nie? Obiecała, przy tym, że jak złożę wniosek po 23 września (zmieniają się następne przepisy), to załatwi mi wszystko w ciągu miesiąca i umówiłam się dodatkowo, że moja architekt będzie mogła zajrzeć w projekt decyzji i nanieść ewentualne poprawki, to przynajmniej jest pocieszające. Ale za to możemy przystąpić do tworzenia projektu. No i moje pytanko do użytkowników kominków Tarnava - architekt poprosiła mnie o jakieś materiały techniczne, chcę jej pomóc to odszukać. Czy może wiecie, gdzie w Białymstoku można znaleźć przestawieciela Tarnavy? Na internecie jakoś nic nie znalazłam. No i gdzie kupić potem też dobrze byłoby wiedzieć. Liczę na Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 12.09.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Ja co prawda nie z Podlasia ale służę:FLAMMA (Krzysztof Szkiłądź 501282202)ul.Przędzalniana 60 (centrum Handlowe ? ANEKS)tel. 085 6536144To przedstawiciel Tarnawy w Białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 13.09.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Potrzebuje dobrego fachowca od klinkieru. Moze kogos polecicie. Pisalem do was na maila ale niestety nie wybralem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 17.09.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Heej!!! Co słychać na budującym Podlasiu??? Strasznie dawno tu nie zaglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 17.09.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Hej Winner Jak masz chęć to wpadnij do mnie na budowę. Kominy w klinkierze i zresztą cały stan surowy stawiał mi człowiek, który strasznie klinkiery lubi. Twierdził, że w większości właśnie to robi i uważam, że nieźle mu to wychodzi. Zadzwoń lub daj znać na priva to podam Ci kontakt. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 18.09.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Dzieki wielkie za klienkier. Podaj nr tel. W sumie juz nie ma pospiechu. Klienkier robie na wiosne a od poniedzialku wlasnorecznie siatka po 3 stronach. Ciekawe jak wyjdzie i czy wogle wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 19.09.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Hej, Hej, budujący Podlasianie (i Podlasianki oczywista też). Budowa bądź co bądź ma ruszyć na wiosnę, ale uzyskałam radę (dzięki MEDYK ), co by szukać już ekipy. Zatem zwracam się do Was z prośbą o ewentualne polecenia Waszych ekip. Moja planowana budowa to parterowy z poddaszem, podpiwniczony, silikat 18cm na pióro/wpust, na klej, dachówka cementowa. Mam nadzieję, że jesteście ze swoich ekip zadowoleni i będę miała w czym wybierać Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.09.2004 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Hello Podlasiaki Jak tam po trzęsionku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 22.09.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Hello Podlasiaki Jak tam po trzęsionku Dom stoi nienaruszony. Ja nawet nic nie poczułem. Ale żeby ziemia się poruszyła to jak pisze Hemingway potrzeba innych warunków pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts