trach 05.11.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 No to dobrze: zachęcony, potwierdzam że Podlasie nie śpi ! W moim Żelkowie dzisiaj : - o 7:20 przyjechała zanurzeniowo acz powierzchownie impregnowana więźba na dach i taras; - o 7:35 była rozładowana i wstępnie przeliczona, a moja kieszeń stała się lżejsza o 4840 złotych; - o 7:45 robotnicy rozpoczęli rozformowywanie stropu, balkonu, wieńców i nadproży; - o 8:00 zaklepałem na jutro na 9:00 rano oprysk przeciwko pędrakom u jednego z tambylców (Diazol 500 kupiłem wcześniej); - o 8:15 zamówiłem wstępnie na następną sobotę 2000 dwuletnich sosenek (20-30 cm wysokości) po 10 groszy sztuka (sadzi się bardzo prosto, szpadlem) i trochę dębu czerwonego, podrośniętego (około metra, bardzo ładny) po 30 groszy (brzozy nigdzie w okolicy nie mieli ). Tyle prywatnie, a służbowo w Siedlcach: - o 8:45 rozpoczęliśmy i do 11:00 zakończyliśmy odbiór konstrukcji stalowej hali wraz z malowaniem przeciwpożarowym dla salonu Toyoty za jakieś drobne 200 tysięcy złotych. Grzecznościowo jeszcze dzisiaj: - o 15:30 będę prowadził od strony technicznej odbiór poprawianych izolacji i obróbek balkonów dla mojej Wspónoty Mieszkaniowej. I wreszcie: - około 17:00 kupuję rolkę papy na izolację murłat, nakrętki z podkładkami do kotew i gwoździe, i jutro na mojej budowie startują cieśle. Usatysfakcjonowani ? No to pa ! Do usłyszenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 05.11.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Witam wszystkich Podlasian, właśnie zajrzałam tu po raz pierwszy . Mam pytanko do wszystkich Białostoczan będę potrzebować na wiosnę dużą ilość ziemi do nasypania na działkę. Jeśli ktoś planuje jakieś wykopy i będzie chciał się pozbyć nadmiaru piachu to chętnie się zgłoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.11.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Asiulek witaj na podlaskiej. Trachu, nie usatysfakcjonowani!!! O zasadzeniu świerczków nie było ani słowa. Czekam na wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 06.11.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Witamy na Pdlaskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 07.11.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Trach, nie śpimy, nie śpimy, ale proza życia codziennego tak się daje we znaki, że nawet nia zawsze mam czas zerknąć na informacje w necie aby byc na bieżąco a cóż mówic o forum. Dla mnie przynajmniej, odkąd zaczął się wrzesień (czytaj szkoła mego dziecka) zupełnie brakuje przynajmniej kilka godzin dziennie. Ostatnio zapronowałam koleżance aby mi troche urlopu sprzedała ( nie zgodziła sie niestety). Tak to juz jest na tym swiecie że niektórzy narzekaja na brak pracy, a inni na jej nadmiar. Jeszcze na domiar złego pomocnik mego męża nie przyszedł do pracy i ja byłam skazana na pomoc w rozkładaniu podłogówki, a te rurki takie ciężkie. Ale podłogówke juz mamy i za dwa dni mają skończyć także wylewki. Aż boję sie tego co mnie czeka przy wykończeniówce bo tak trudno sie zdecydować i nie żałować. Ależ sie rozpisałam, pozdawiam wszystkich Podlasian. Ania. Aha trzymajcie za mnie kciuki bo założyłam NZOZ i jestem w trakcie konkursu ofert. Emems słyszałam że w Łapach ma byc Hospicjum domowe. Wiesz cos może o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 08.11.2004 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Anam... tak ma być organizowane jest w budynku po internacie Technikum Mechanicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 08.11.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Anam, gratuluję i trzymam kciuki. Zobaczymy co dziś z NFZ odpowiedzą (o ile dotrzymają słowa, to powinni dzisiaj zamieścić wyniki konkursu również na stronie internetowej). Ale i tak to tylko część pisemna egzaminu na świadczeniodawcę... przygotuj się dobrze do ustnej (rokowań). Moja żona z koleżankami również od paru lat prowadzą we cztery NZOZ w Siedlcach, a ja im robię rozliczanie miesięczne i całą obsługę Ksswd. Składaliśmy w MOW NFZ ofertę w przedmiocie AOS 02/01 (konkretnie 1610, 1611, 1612). Gdybyś miała jakieś pytania odnośnie tego programu lub innych kwestii, chętnie pomożemy (lepiej pisz wtedy na priv, bo i tak inni czytając te wszystkie skróty i cyferki czują się jak na tureckim kazaniu ). emems, no właśnie z niektórymi gatunkami mam problem, leśniczy w ogóle wymiękł (żadnych sadzonek nie ma), szukałem po okolicy, ale sadzonek brzozy ani świerczków nie trafiłem . W przyszłym tygodniu sadzę tylko, jak pisałem, Pinus silvestris i Quercus rubra . Picea sp., Betula sp. i innych poszukam na wiosnę. Pozdrawiam - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 08.11.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Dzięki Emems za info, a nie wiesz przypadkiem kto to organizuje? Trach, jezeli chodzi o KSSWD i kontakty z NFZ(siedzę w tym od 1998 r) to chyba ja bym Cię nauczyła wiecej , ale dzieki za dobre chęci. Gwoli zaspokojenia Twej ciekawości rozliczam zozy i nzozy w 3 województwach (podlaski, mazowiecki, lubelski) pomagam w rejstracji nzozów i doradzam jak zrobić aby było dobrze. W tym roku postanowiłam doradzac również sobie Ps. Trach, jak mogą dziś podac wyniki skoro w niektórych zakresach trwa uzupełnianie braków formalnych do jutra do godz.16. Oj chyba Ci się 8 grudnia juz marzy- bo wtedy ma być roztrzygniecie konkursu. Ale jak znam życie termin ten bywa baaardzo ruchomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 08.11.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 A, jak tak, to sobie na pewno poradzisz i "na swoim" . Gratulujemy decyzji! Myślę, że i ja też sobie poradzę, chociaż to stricte nie moja branża. A że oboje jesteśmy "starsi" od SIKCh-a, więc choć się drań z roku na rok rozrasta, może nas nie zje . Taaak, że ósmy grudnia mi się już marzy to insza inszość, choć prawdę mówiąc nie wiem czy jest czego z takim utęsknieniem wyglądać. Termin bywa nawet baaardzo "ruchomy" (ale tylko w jedną stronę ), wartość oferty podczas negocjacji również ( ), choć trzeba przyznać że co do terminu to rekord już blisko, ale jeszcze nie był pobity - wyobraźmy sobie wezwanie na rokowania w Sylwestra na 23:30... Pozdrawiam - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.11.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Trach... odniosłam wrażenie jakbyś pytał mnie o sadzonki drzewek??? Czy dobrze myśle??? Anam... jak cie to bardzo hospicjum interesuje to wywiem się i podam ci na priwa albo na maila W długi łikent będa się u mnie w nowym domu czynić schody bo narazie fikamy po drabinach i trapach musze podciąć drzewka w sadku i porobić chochoły ale będzie zabawa Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 09.11.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Jeśli masz, Waszmość Pani, jako nasza droga Gospodyni, jakoweś namiary na świerczki, takie pospolite Picea abies, na drzewko świąteczne zdatne, to podpowiedz, a to się Tola we łzach rozpłynie, a widzę, żeś jej nie krzywa. Ja znalazłem jeszcze Fraxinus excelsior, tj. jesion - też kilka posadzę "w tle" (czyli tak na ~ czterysta dwudziestym piątym metrze od drogi). Pozdrowienia - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.11.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 ...ktoś coś, że Tola? do gwiazdki niedaleko, wiec zrozumiałe, że za" Picea abies" się rozglądam. Wylewki w domku wyschły, trzeba się zabierać za ocieplanie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 10.11.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 ...ktoś coś, że Tola? do gwiazdki niedaleko, wiec zrozumiałe, że za" Picea abies" się rozglądam. Wylewki w domku wyschły, trzeba się zabierać za ocieplanie poddasza. Witam Jaką wełnę planujesz zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.11.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Deha, wełnę mineralną 20cm + 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 10.11.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 ...ktoś coś, że Tola? Właśnie w tym problem, że nikt, nic, że Tola. To znaczy nie mam, Tolu, świerczków, coby je zasadzić, jak mi sugerowałaś. Ale nie tracę nadziei, że jeszcze je znajdę. A co do choinki na ten rok, to już, niestety, nie zdążą wyrosnąć, nawet jeśli je w listopadzie posadzę . A z aktualnie rosnących na moim hektarze choinek to mam tylko w sporej ilości Equisetum arvense, potocznie na wsi zwane właśnie "choinką", ale chyba nie o takie choinkie chodziło . Pozdrówka - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.11.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Pozdrówka Trach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 10.11.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Deha, wełnę mineralną 20cm + 5cm. Witam Ale jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.11.2004 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Witam.... uffff jakoś się tu dokopałam.... trach... świerczki mam u siebie też wysadzone... bedą mi robić jako zapora wiatrowa .... a zdobyć sadzonki możesz w Szepietowie w Ośrodku Doradztwa Rolniczego.... najlepiej na targach (które będą na wiosnę.. bo jesinne już były 17-18 października) Toluś... Chyba nie jestem krzywa ??? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 10.11.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ależ skąd ! I jam takoż Aśćce nie krzyw . (smreczki, mam nadzieję, też nie krzywe rosną) No to pa na dzisiaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.11.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Pa Trachu, pa! Miłego wypoczynku Deha, jeszcze myślę nad tą wełną, ceny sprawdzam, jak decyzja zapadnie to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts