Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Oj, Tolu droga, jeszcze się nie wcielaj w Marzannę ani Wandę (co to nie chciała Niemca) :( .

Chociaż i ja już mam dość tej zimy. Dobrze chociaż że deszcze i słońce wytopiło większość tego zbrylonego śniegu i chociaż po Siedlcach jest już którędy chodzić, jeździć i gdzie parkować. Teraz ja obstawiam 31 marca, żeby już odpuścił ten :evil:-ny mróz...

... a niezależnie od tego jestem w połowie załatwiania papierów na kredyt a w pierwszej dekadzie kwietnia (bez względu na kredyt) ruszam z działówkami. Bomba w górę! :D

Pozdrawiam!

Oj Trachu drogi,

kciuki trzymam za pomyślne załatwienie wsparcia finansowego przez znaną wszystkim instytucję bankiem zwaną.

I oby ta bomba szkód jakowyś na Twej budowie nie poczyniła. :wink:

Dzięki Tolu za namiary :D

A teraz z innej beczki :D :wink:

Moja 13-latka koniecznie chce tańczyć (taniec nowoczesny nie towarzyski)w zespole, grupie lub szkole tańca (nie musi być za friko :D poświęce tę parę złotych) Ktoś wie gdzie mogę uzyskać informacje. Domy kultury odpadają bo nie ma miejsc. Jak nie znajdę to chyba będę musiał złożyć własną szkołę :wink: najlepiej tańca irlandzkiego (taki lubię najbardziej) i nowoczesnego i ściągnąć nauczycieli z Irlandii :D

Dzwon wesoło się rozlega,

pieśń potężna świat obiega.

Oby serce też zostało,

napełnione dzisiaj chwałą

i tętniącym życiem wiosny

w Zmartwychwstania Dzień radosny.

Odpoczynku i dobrego nastroju w Te Święta

życzy Tola z rodziną.

http://www.glubczyce.pl/gfx/kurczaki.gif

• 4 weeks później...

Bogdanie, ależ Ty trudne pytania zadajesz :roll: :wink:

Ja jestem na etapie podjęcia decyzji w sprawie kotła gazowego.

Przekopuję się przez setki postów na tym forum.

Pozdrawiam Podlasian.

Dzien dobry grupo podlaska.

Fajnie tu u was. Mile klimaty.

Mam prosbe: czy moze znacie dobrych wykonawcow wykonczeniowki :D

Tynki zewnetrzne, wewnetrzne, glazura i wszystko co potrzeba do zamieszkania....

Chodziloby mi o taka ekipe, ktora by zamieszkala u mnie na budowie i byla rowniez postrachem dla okolicznych zlodziejaszkow.

Poza tym szukam dekarza.

A przede wszystkim - pozdrowienia od grupy otwockiej!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

na Forum Muratora zarejestrowałem się dopiero kilka dni temu, ale coraz bardziej mi się tu podoba. Teraz kilka słów o sobie: nazywam się Łukasz i jestem z Białegostoku. W chwili obecnej mieszkam w dużym domu w centrum, ale wraz z tatą (jestem jeszcze uczniem) marzyliśmy o stworzeniu miejsca do odpoczynku i do stałego mieszkania, mimo tego, że mamy dom. Po długich poszukiwaniach znaleźliśmy to, czego szukaliśmy. 6,5 ha na obrzeżach Knyszyna w jednym kawałku - 6000m2 działki siedliskowej przeznaczonej pod zabudowę, 4,5 ha lasu i 1,5 ha łąki. Przy zakupie był już projekt, a na sąsiednich działkach nie ma żadnego domu i w najbliższym czasie nie będzie. Poprzedni właściciel jest architektem i dzięki znajomościom załatwił pozwolenie na budowę. Projekt zmodyfikowaliśmy - powierzchnia mieszkalna to 185 m2 + garaż i skrzydło techniczne. W sumie ok. 240 m2. Zamierzamy wykopać dwa stawy na łące, jesteśmy pewni, że to się uda, ponieważ robiliśmy już próbę w listopadzie: woda stała.

Tata zbudował już kilka domów: dwa nad jeziorem, przebudował dom w Białymstoku oraz zbudował kilka innych obiektów, chociaż w gruncie rzeczy trudni się motoryzacją, a nie budownictwem. ;-)

Znajomy taty - właściciel Firmy EW z Ignatek sprzedaje beton komórkowy (siporex) za 5,30 zł za jeden. Wymiary 24x24x59, czyli standard. Po ile Wy kupowaliście/kupujecie i gdzie? Będziemy kryć dachówką ceramiczną lub cementową. To chyba tyle na początek.

Pozdrawiam,

Bazarek